• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2015. gada 3. februāra noteikumi Nr. 57 "Muitas noliktavu darbības noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2015., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/op/2015/25.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.55

Par Aizsardzības ministrijas civilā eksperta dalību Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas speciālajā novērošanas misijā Ukrainā

Vēl šajā numurā

05.02.2015., Nr. 25

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 57

Pieņemts: 03.02.2015.

OP numurs: 2015/25.9

2015/25.9
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 9 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.57

Rīgā 2015.gada 3.februārī (prot. Nr.6 25.§)

Muitas noliktavu darbības noteikumi

Izdoti saskaņā ar Muitas likuma
4.panta trešo un 5.1 daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izsniedz, atsaka izsniegt, aptur un anulē atļauju muitas noliktavas darbībai (turpmāk – atļauja), un kārtību, kādā notiek saistību izpilde pēc atļaujas anulēšanas.

2. Valsts ieņēmumu dienests saskaņā ar Padomes 1992. gada 12. oktobra Regulas (EEK) Nr. 2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi (turpmāk – regula Nr. 2913/92) 100. panta 1. punktu un Komisijas 1993. gada 2. jūlija Regulas (EEK) Nr. 2454/93, ar ko nosaka īstenošanas noteikumus Padomes Regulai (EEK) Nr. 2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi (turpmāk – regula Nr. 2454/93) 67. pielikumu izsniedz atļauju muitas noliktavas darbībai.

3. Noteikumos noteiktā kārtība, kādā izsniedz atļauju muitas noliktavas darbībai, attiecas arī uz regulas Nr. 2454/93 1. panta 13. punkta trešajā ievilkumā noteikto vienoto atļauju muitas noliktavas darbībai.

4. Valsts ieņēmumu dienests atbilstoši regulas Nr. 2454/93 500. pantam saskaņo:

4.1. Latvijas Republikā izsniedzamās vienotās atļaujas muitas noliktavas darbībai turēšanas nosacījumus ar citas Eiropas Savienības dalībvalsts muitas administrāciju attiecībā uz komersanta muitas noliktavas darbību citā Eiropas Savienības dalībvalstī;

4.2. citu Eiropas Savienības dalībvalstu muitas administrācijās pieteikto vienoto atļauju muitas noliktavas darbībai turēšanas nosacījumus attiecībā uz komersanta muitas noliktavas darbību Latvijas Republikā.

5. Ja muitas noliktavu vienlaikus paredzēts izmantot arī kā preču pagaidu uzglabāšanas vietu, atļaujā izdara attiecīgu atzīmi.

6. Ja muitas noliktavu ir paredzēts izmantot kā pārtikas krājumu noliktavu Eiropas Komisijas 2009. gada 7. jūlija Regulas (EK) Nr. 612/2009, ar kuru nosaka kopējus sīki izstrādātus noteikumus eksporta kompensāciju sistēmas piemērošanai lauksaimniecības produktiem (turpmāk – regula Nr. 612/2009) 37. panta 1. punkta izpratnē, atļaujā izdara attiecīgu atzīmi.

7. Par muitas noliktavu atļauts izmantot bunkurētājkuģi, ja ir saņemta Valsts ieņēmumu dienesta izsniegta muitas noliktavas turēšanas atļauja.

8. Iesniegumu muitas noliktavas turēšanas atļaujas saņemšanai un ar to saistītos dokumentus persona Valsts ieņēmumu dienestā iesniedz papīra formā vai elektroniska dokumenta veidā, vai izmantojot Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmu.

9. Muitas noliktavas atļaujas turētājam (turpmāk – atļaujas turētājs) ir pienākums nodrošināt preču uzglabāšanu muitas noliktavā atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kas noteiktas attiecīgajām precēm.

10. Valsts ieņēmumu dienests lēmumu par atļaujas izsniegšanu, grozīšanu, apturēšanu, darbības atjaunošanu un anulēšanu paziņo likumā "Par nodokļiem un nodevām" noteiktajā kārtībā.

11. Muitas noliktavas procedūras piemērošana, novietojot preces muitas noliktavā, ir jāuzsāk 90 dienu laikā pēc atļaujas izsniegšanas.

12. Ja objektīvu iemeslu dēļ šo noteikumu 11. punktā noteikto termiņu nav iespējams ievērot, ne vēlāk kā piecu dienu laikā pirms 90 dienu termiņa iestāšanās atļaujas turētājs par iemesliem informē Valsts ieņēmumu dienestu un norāda, kādā termiņā procedūras izpilde, novietojot preces muitas noliktavā, tiks uzsākta.

II. Atļaujas izsniegšana

13. Lai saņemtu atļauju, persona Valsts ieņēmumu dienestā iesniedz iesniegumu. Iesniegumu noformē saskaņā ar šo noteikumu 1. pielikumā minēto iesnieguma paraugu (turpmāk – iesniegums).

14. Iesniedzot iesniegumu, var nenorādīt iesnieguma 4., 6., 8., 9., 13., 14., 15., 16., 17., 21., 22., 23. un 24. punktā minēto informāciju, kā arī 7. punkta tabulā var neaizpildīt ailes "Daudzums" un "Vērtība".

15. Ja muitas noliktavu nav paredzēts izveidot bunkurētājkuģī, iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

15.1. tās vietas plānu (vai plāna kopiju), kuru paredzēts izmantot par muitas noliktavu. Plānā norāda iesnieguma iesniedzēja nosaukumu un vienoto Eiropas Savienības komersanta reģistrācijas un identifikācijas numuru (turpmāk – EORI numurs), precīzi iezīmētu un skaidri identificējamu muitas noliktavas adresi, atrašanās vietu, ārējo robežu, kopējo platību un, ja tāda ir, kopējo rezervuāru un cauruļvadu sistēmu, katra rezervuāra un katra cauruļvada tilpumu, kā arī dokumentus (kopijas), kas nepieciešami rezervuāros esošā produkta daudzuma noteikšanai (mērinstrumentu un rezervuāru verificēšanas sertifikātu, rezervuāru kalibrēšanas un cauruļvadu kalibrēšanas tabulas);

15.2. ja muitas noliktavu ir paredzēts izmantot kā pārtikas krājumu noliktavu regulas Nr. 612/2009 37. panta 1. punkta izpratnē, iesnieguma iesniedzējs rakstiski sagatavoto garantijas rakstu saskaņā ar regulas Nr. 612/2009 37. panta 2. punktu;

15.3. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta atzinumu (kopiju) par muitas noliktavas atbilstību normatīvajiem aktiem ugunsdrošības jomā;

15.4. attiecīgās Valsts vides dienesta reģionālās vides pārvaldes atzinumu (kopiju) par muitas noliktavas atbilstību normatīvajiem aktiem vides aizsardzības jomā.

16. Ja muitas noliktavu paredzēts izveidot bunkurētājkuģī, iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

16.1. bunkurētājkuģa kuģošanas spējas apliecību (kopiju);

16.2. bunkurētājkuģa tilpņu izvietojuma shēmu (kopiju), kurā norādīts iesnieguma iesniedzēja nosaukums un EORI numurs, precīzi iezīmētas un skaidri identificētas muitas noliktavas darbībai izmantojamās tilpnes, to tilpums un kopējais cauruļvadu sistēmas tilpums;

16.3. dokumentus (kopijas), kas nepieciešami bunkurētājkuģa tilpnēs esošā produkta daudzuma noteikšanai (mērinstrumentu un tilpņu verificēšanas sertifikāti un tilpņu kalibrēšanas tabulas).

17. Ja persona pieprasa regulas Nr. 2454/93 500. pantā noteikto vienoto atļauju muitas noliktavas darbībai, Valsts ieņēmumu dienests no personas pieprasa ziņas, kas ir nepieciešamas citu Eiropas Savienības dalībvalstu muitas iestādēm vienotās atļaujas turēšanas nosacījumu pārbaudei vai dokumentus, kas apliecina vienotās atļaujas turēšanas nosacījumu izpildi attiecībā uz citās Eiropas Savienības dalībvalstīs izmantojamo vietu muitas noliktavai.

18. Valsts ieņēmumu dienests izsniedz atļauju, ja:

18.1. ir izpildītas šo noteikumu, regulas Nr. 2913/92 un regulas Nr. 2454/93 prasības attiecībā uz muitas noliktavas procedūru un ir iesniegti šo noteikumu 15.  vai 16. punktā minētie dokumenti;

18.2. vieta, kuru paredzēts izmantot par muitas noliktavu, atrodas tās personas īpašumā, kura pieprasa atļauju, vai personai, kura pieprasa atļauju, ir attiecīgās teritorijas nomas tiesības;

18.3. persona ir veikusi nodokļu, nodevu un citu obligāto maksājumu iemaksu budžetā vai attiecīgo maksājumu termiņi ir pagarināti (atlikti, sadalīti) nodokļu jomu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un atbildīgā persona veic maksājumus saskaņā ar nodokļu administrācijas lēmumu (nomaksas grafiku) vai nodokļu administrācijas lēmuma izpilde ir apturēta uz pirmstiesas izskatīšanas laiku;

18.4. persona nav pasludināta par maksātnespējīgu.

19. Valsts ieņēmumu dienests pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju, ja nav izpildīti šo noteikumu 18. punktā minētie nosacījumi.

III. Grozījumu izdarīšana atļaujā

20. Atļaujas turētājs par visām šo noteikumu 13., 15. un 16. punktā minēto dokumentu un ziņu izmaiņām rakstiski informē Valsts ieņēmumu dienestu. Iesniegumam par izmaiņām pievieno dokumentus, kas apstiprina grozījumu nepieciešamību. Attiecīgajām ziņām jābūt viegli identificējamām un nepārprotami attiecināmām uz turpmāko muitas noliktavas darbību.

21. Ja nepieciešams un ja ir izpildīti šo noteikumu, regulas Nr. 2913/92 un regulas Nr. 2454/93 nosacījumi, Valsts ieņēmumu dienests pieņem lēmumu par grozījumu izdarīšanu atļaujā.

22. Ja nav izpildīti šajos noteikumos minētie atļaujas izsniegšanas nosacījumi, Valsts ieņēmumu dienests pieņem lēmumu par atteikumu izdarīt grozījumus atļaujā.

IV. Atļaujas apturēšana un anulēšana

23. Valsts ieņēmumu dienests aptur atļauju līdz 90 dienām šādos gadījumos:

23.1. atļaujas turētājs apzināti sniedzis nepilnīgas vai nepatiesas ziņas, kurām ir bijusi nozīme, izsniedzot atļauju vai izdarot atļaujā grozījumus;

23.2. ziņas par to, ka mainījušies nosacījumi, saskaņā ar kuriem izsniegta atļauja, Valsts ieņēmumu dienestā ir iesniegtas vēlāk nekā piecu darbdienu laikā pēc attiecīgo nosacījumu maiņas;

23.3. atļaujas turētājs apzināti nav ievērojis atļaujā, šo noteikumu I, II, III un V nodaļā, regulā Nr. 2913/92 vai regulā Nr. 2454/93 noteiktās prasības, kas attiecas uz muitas noliktavas procedūrā noteikto kārtību.

24. Valsts ieņēmumu dienests lēmumā par atļaujas apturēšanu norāda termiņu, kādā atļaujas turētājam ir jānovērš atļaujas apturēšanas iemesli. Šis termiņš nedrīkst būt īsāks par 30 dienām no dienas, kad atļaujas turētājs ir saņēmis lēmumu par atļaujas apturēšanu.

25. Laikā, kad atļauja ir apturēta, preču ievešana muitas noliktavā ir aizliegta.

26. Laikā, kad atļauja ir apturēta, muitas noliktavā novietotās preces atļauts izvest no muitas noliktavas, piemērojot attiecīgu regulas Nr. 2913/92 4. panta 15. punktā noteikto muitas noteikumos atzīto preču izmantošanas veidu.

27. Ja atļaujas turētājs ir novērsis atļaujas apturēšanas iemeslu lēmumā par atļaujas apturēšanu norādītajā termiņā, Valsts ieņēmumu dienests ar rakstisku lēmumu atjauno atļauju.

28. Valsts ieņēmumu dienests anulē atļauju šādos gadījumos:

28.1. atļaujas turētājs iesniedzis rakstisku iesniegumu par atļaujas anulēšanu, un noliktavā vairs neatrodas preces;

28.2. atļaujas turētājs nav novērsis atļaujas apturēšanas iemeslus;

28.3. atļaujas turētājs pēc atļaujas atjaunošanas gada laikā atkārtoti nav ievērojis atļaujā, šo noteikumu I, II, III un V nodaļā, regulā Nr. 2913/92 vai regulā Nr. 2454/93 noteiktās prasības, kas attiecas uz muitas noliktavas procedūru;

28.4. atļaujas turētājs ir pasludināts par maksātnespējīgu;

28.5.  90 dienu laikā pēc atļaujas izsniegšanas nav uzsākta muitas noliktavas procedūras piemērošana, novietojot preces muitas noliktavā, un nav izpildīta šo noteikumu 12. punktā minētā prasība;

28.6.  90 dienu laikā muitas noliktavā neatrodas un nav ievestas muitas noliktavas procedūrai pakļautas preces.

29. Anulētās atļaujas turētājam visas saistības ar valsti attiecībā uz muitas noliktavā novietotajām ārpussavienības precēm jānokārto 90 dienu laikā pēc lēmuma par atļaujas anulēšanu pieņemšanas, piemērojot attiecīgu regulas Nr. 2913/92 4. panta 15. punktā noteikto muitas noteikumos atzīto preču izmantošanas veidu.

V. Preču uzskaite muitas noliktavā

30. Atļaujas turētājs muitas noliktavā nodrošina preču uzskaiti un identificēšanu.

31. Muitas noliktavā Savienības preču un ārpussavienības preču uzskaiti un identificēšanu veic atsevišķi.

32. Preces, kuras muitas noliktavā novietotas pagaidu uzglabāšanā, uzskaita atsevišķi no citām precēm saskaņā ar pagaidu uzglabāšanas darbību reglamentējošo normatīvo aktu prasībām.

33. Ja, novietojot muitas noliktavā preces, tiek konstatētas atšķirības starp preču pavaddokumentos norādīto un faktisko daudzumu vai arī cita veida atšķirības, atļaujas turētājs nekavējoties tajā pašā dienā par konstatētajām atšķirībām elektroniski informē Valsts ieņēmumu dienestu.

34. Atļaujas turētājs 14 dienu laikā no informēšanas brīža par konstatētajām atšķirībām iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā dokumentāri apstiprinātu informāciju no kravas īpašnieka, nosūtītāja vai valdītāja par neatbilstības iemesliem.

35. Valsts ieņēmumu dienests izvērtē saskaņā ar šo noteikumu 34. punktu iesniegto informāciju un dokumentus un, ja nepieciešams, izdara labojumus muitas deklarācijā.

36. Pēc labojumu izdarīšanas muitas deklarācijā atļaujas turētājs veic atbilstošus labojumus preču uzskaitē.

37. Ja preču glabāšanas laikā atļaujas turētājs konstatē preču zudumus, kas nav preču dabiskie zudumi, atļaujas turētājs triju dienu laikā iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā informāciju par preču zudumiem.

38. Valsts ieņēmumu dienests izvērtē saskaņā ar šo noteikumu 37. punktu iesniegto informāciju un, ja nepieciešams, pieņem lēmumu par muitas iestāžu administrēto nodokļu parādu.

39. Atļaujas turētājs pēc šo noteikumu 38. punktā minētā lēmuma saņemšanas veic atbilstošus labojumus preču uzskaitē.

40. Atļaujas turētājs muitas noliktavā uzglabājamo preču uzskaitei izmanto:

40.1. ārpussavienības preču uzskaitei – Muitas noliktavas preču uzskaites reģistru, kurā ir iekļautas šo noteikumu 2. pielikumā minētās ziņas;

40.2. pārtikas krājumiem – Muitas noliktavas pārtikas krājumu reģistru, kurā iekļautas regulas Nr. 612/2009 37. panta otrās daļas "b" apakšpunktā minētās ziņas;

40.3. Savienības preču uzskaitei – Muitas noliktavas preču uzskaites reģistru, kurā ir iekļautas šo noteikumu 2. pielikuma 1., 2., 3., 4., 5., 7., 8. un 11. punktā minētās ziņas.

41. Lai preču uzskaitei muitas noliktavā izmantotu elektronisku Muitas noliktavas preču uzskaites reģistru, iesnieguma iesniedzējs vai atļaujas turētājs ar Valsts ieņēmumu dienestu saskaņo preču uzskaitei paredzētās programmatūras izmantošanu. Atļaujā norāda informāciju šīs programmatūras identificēšanai. Atļaujas turētājs nodrošina personas datu apstrādes sistēmas aizsardzību.

42. Preču valdītājs informē Valsts ieņēmumu dienestu, ja muitas noliktavā tiek novietotas Savienības preces, kurām ir piemērota muitas procedūra – izvešana un kuras tiks izvestas saskaņā ar muitas procedūru – tranzīts vai ar vienoto transporta dokumentu preču izvešanai no Eiropas Savienības muitas teritorijas, kad preces pārņem dzelzceļa, avio, pasta vai kuģošanas sabiedrības. Preču valdītājs informē Valsts ieņēmumu dienestu, iesniedzot paziņojumu Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmas Eksporta kontroles sistēmas izvešanas muitas iestādes sadaļā "Ierašanās paziņojums".

43. Šo noteikumu 42. punktā minētajā gadījumā pirms preču izvešanas preču valdītājs aizpilda un iesniedz paziņojumu "Manifests" Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmas Eksporta kontroles sistēmas izvešanas muitas iestādes sadaļā "Saistītā informācija".

VI. Noslēguma jautājumi

44. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2006. gada 3. janvāra noteikumus Nr. 16 "Muitas noliktavu darbības noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 4. nr.; 2009, 162. nr.).

45. Līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai izsniegtās atļaujas paliek spēkā. Atļaujas turētājs, kurš saņēmis atļauju pirms šo noteikumu spēkā stāšanās, līdz 2015. gada 1. aprīlim iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā šo noteikumu 15.1. vai 16.2. apakšpunktā minētos dokumentus.

46. Ja atļaujas turētājs, kurš saņēmis atļauju pirms šo noteikumu spēkā stāšanās, neizpilda šo noteikumu 45. punktā minēto prasību, atļauju aptur līdz 90 dienām.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Finanšu ministrs Jānis Reirs

 

1.pielikums
Ministru kabineta
2015.gada 3.februāra
noteikumiem Nr.57

Iesniegums muitas noliktavas turēšanas atļaujas saņemšanai

1. Iesnieguma iesniedzējs

EORI numurs

 

Nosaukums

 

Juridiskā adrese

 

Kontaktpersonas vārds, uzvārds, amats

 

Tālruņa numurs un/vai faksa numurs

 

E-pasta adrese

 

4. Veidlapas turpinājumi
 

 

5. Grāmatvedības/uzskaites vieta un veids

a.

Grāmatvedības datu uzskaite

Vieta (adrese)

 

Veids

 

b.

Komerciālo datu uzskaite

Vieta (adrese)

 

 

Veids

 

c.

Noliktavas krājumu uzskaites veids (atzīmēt vajadzīgo)

*

Elektroniski

 

Papīra formā

 
2. Muitas procedūra(-as)

Glabāšana muitas noliktavā

3. Iesnieguma veids

(atzīmēt vajadzīgo)

 

*

Pirmreizējs iesniegums

Iesniegums atļaujas grozījumiem,

esošās atļaujas numurs:

 

Vienotās atļaujas iesniegums

6. Atļaujas derīguma termiņš 
 

 

 

7. Preces, kas nododamas muitas procedūrai

Lūdzu norādīt precīzu preces kodu (8 zīmes) un aprakstu, ja muitas noliktavā tiks uzglabātas:

1) preces, kas ir uzskatāmas par augsta riska precēm saskaņā ar Komisijas Regulas Nr. 2454/93 44. c pielikumu;

2) preces, kas tiek apliktas ar akcīzes nodokli;

3) kopējās lauksaimniecības politikas preces, kas tiek klasificētas KN1.–25. grupā;

4) preces, kuru aprite ir ierobežota un attiecībā uz kurām ir nepieciešami papildu dokumenti, piemēram, CITES un importa licences.

Pārējos gadījumos var norādīt vispārēju aprakstu.

KN kods

Apraksts

Daudzums

Vērtība

       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

 

 

8. Apstrādes vai pārstrādes produkti

KN kods

Apraksts

Ieguves norma

     
     
     
     
     
     

 

 

9. Plānoto darbību apraksts
 

 

 

10. Saimnieciskie nosacījumi

Lūdzu norādīt ekonomisko pamatojumu muitas noliktavas darbībai. Sniegt pilnīgu informāciju par apstākļiem un atļaujas piešķiršanas pamatojumu, piemēram, plānotais preču apjoms. Ja nepieciešams, pievienot papildu informāciju

 

 

 

 

 

 

 

11. Muitas iestāde(-es)

Lūdzu norādīt muitas iestādes kodu saskaņā ar Ministru kabineta 2013. gada 23. aprīļa noteikumiem Nr. 220 "Noteikumi par muitas iestāžu klasifikatoru"

 

Muitas iestādes kods

a. Ievešanas iestāde(-es)  
b. Noslēguma iestāde(-es)  
c. Uzraudzības iestāde(-es)  

 

 

12. Apzīmējums (preču identifikācijas veids)

Šī sadaļa aizpildāma tikai tad, ja plānots noliktavā ievest Savienības preces, kurām piešķirama eksporta kompensācija, augsta riska preces, kas minētas Komisijas Regulas Nr. 2454/93 44. c pielikumā, vai ar akcīzes nodokli apliekamās preces.

Lūdzu atzīmēt veidu, kā tiks identificētas preces (atzīmēt vajadzīgo)

 

*

a. Norādot sērijas vai partijas numuru  
b. Ar muitas nodrošinājumu vai citu atšķirības zīmi  
c. Ar komersanta plombu, spiedogu vai cenu zīmi  
d. Ar citiem identifikācijas līdzekļiem vai atšķirības zīmēm

(sniegt aprakstu 25. punktā)

 
e. Nodrošinot paraugu ņemšanu, vizuālu atspoguļojumu vai tehnisku aprakstu  

 

 

13. Slēgšanas termiņš (mēneši)
 

 

 

14. Vienkāršotās procedūras

Šī sadaļa aizpildāma, ja plānots izmantot vienkāršoto procedūru (atzīmēt vajadzīgo)

 

*

a. Vienkāršotā preču ievešana vienkāršotās deklarēšanas procedūra  
    vietējās muitošanas procedūra  
b. Vienkāršotā preču izlaišana vienkāršotās deklarēšanas procedūra  
    vietējās muitošanas procedūra  

Piezīme. Vienkāršotās procedūras piemērošanai nepieciešama atsevišķa atļauja.

 

15. Pārvešana

Ja paredzēta preču pārvešana starp atļaujā norādītajām vietām, lūdzu, norādiet vēlamās pārvadājuma formalitātes (atzīmēt vajadzīgo)

a. Bez muitas formalitāšu kārtošanas starp dažādām atļaujā norādītajām vietām.

b. Pārvešana no ievešanas muitas iestādes uz iesnieguma sniedzēja telpām vai noliktavu, kas saskaņota ievešanas procedūras deklarācijā.

c. Pārvešana uz izvešanas muitas iestādi, lai preces reeksportētu saskaņā ar muitas noliktavas procedūru.

d. Saņemt no citas muitas noliktavas.

Lūdzu, norādiet, ar kādu dokumentu pārvedums tiks noformēts:

 

*

ar VAD 3. eksemplāru  
 ar VAD 2. eksemplāru  
 ar tirdzniecības dokumentu  

e. Pārvedums uz citu muitas noliktavu.

Lūdzu, norādiet, ar kādu dokumentu pārvedums tiks noformēts:

 

*

ar VAD 3. eksemplāru  
 ar VAD 2. eksemplāru  
 ar tirdzniecības dokumentu  

Piezīme. 25. punktā norādīt, kā plānots uzraudzīt un kontrolēt pārvedumu.

16. Papildu ziņas
(atzīmēt vajadzīgo)

 

*

Muitas noliktava vai tās daļa tiks izmantota kā preču pagaidu uzglabāšanas vieta  
Muitas noliktavu ir paredzēts izmantot kā pārtikas krājumu noliktavu regulas Nr. 612/2009 37. panta 1. punkta izpratnē  
Muitas noliktavu paredzēts izveidot bunkurētājkuģī  
Attiecīgās jūras administrācijas kuģošanas spējas apliecībā norādītais:

Kuģa vārds

Pieraksta ostas nosaukums

Tauvošanās vieta

Kuģa reģistra numurs

Izsniegšanas vieta un datums

Derīguma termiņš

 

Cita informācija (ja nepieciešams):

 

 

17. Datums, paraksts, zīmogs
 

 

 

Piezīme. Šo informāciju sniegt 26. punktā.

18. Noliktavas tips (atzīmēt vajadzīgo)

 

*

 

*

A tips C tips
B tips D tips
F tips E tips

Piezīme. E tips, izmantojot D tipa režīmu.

 

19. Noliktava vai glabātava (E tipa)
a. Pilna adrese(-es) telpām/noliktavai, kur plānots izveidot muitas noliktavu.
 
b. Pievienots telpu plānu tips (A, B, C vai D)
(atzīmēt, ja nepieciešams)
 
c. Telpas/noliktavas lietošanas tiesības

*

īpašumtiesības  
nomas tiesības  

Piezīme. Lūdzu pievienot dokumentu(-us), kas apstiprina "c" punktā sniegto informāciju.

d. Ja uzglabāšanas vietai (E tipam) jau piešķirta atļauja kā cita tipa muitas noliktavai, norādīt
atļaujas(-u) numuru:
20. Pēdējais termiņš inventāra saraksta iesniegšanai

(atzīmēt vajadzīgo)

 

*

Iesniedz pēc Valsts ieņēmumu dienesta pieprasījuma  
 Cits  

Piezīme. Ja ir atzīmēts lauciņš "Cits", lūdzu sniegt papildu informāciju 25. punktā.

21. Zudumu lielums

Lūdzu sniegt informāciju par preču zuduma normu

 

 

 

 

22. Preču glabāšana ārpus noliktavas
KN kods Apraksts Kategorija Muitas procedūra
       
       
       

 

 

23. Parastās darbības ar precēm
(atzīmēt, ja nepieciešams)

Nr.
p. k.

Darbības *

Nr.
p. k.

Darbības *
1. Vēdināšana, izklāšana, žāvēšana, putekļu noslaucīšana, vienkārša tīrīšana, iesaiņojuma labošana, pārvadājot vai glabājot radušos bojājumu labošana (ja izdara tikai vienkāršas darbības), transportēšanas aizsargslāņa uzklāšana un noņemšana

 

  13. Šķidrumu atšķaidīšana vai koncentrēšana bez tālākas apstrādes un pārtvaicēšanas (arī tad, ja tādēļ jāmaina astoņciparu KN kods)  
2. Preču samontēšana pēc pārvadāšanas   14. Viena veida, bet atšķirīgas kvalitātes preču jaukšana, lai iegūtu stabilu kvalitāti vai patērētājam vajadzīgo kvalitāti, nemainot preču īpašības  
3. Preču inventarizācija, paraugu ņemšana, šķirošana, sijāšana, mehāniska filtrēšana un svēršana  
4. Bojātu vai kontaminētu komponentu izņemšana   15. Preču dalīšana vai sagriešana pēc mēra, ja izdara tikai vienkāršas darbības  
5. Konservēšana pasterizējot, sterilizējot, apstarojot vai ar konservantiem  
6. Apstrāde pret parazītiem   16. Saiņošana, izsaiņošana, iesaiņojuma maiņa, noliešana un vienkārša saliešana tvertnēs (arī tad, ja tādēļ mainās astoņciparu KN kods), marķējuma, plombu, etiķešu, birku un citu vienkāršu atšķirības zīmju pielikšana, noņemšana un maiņa  
7. Apstrāde pret koroziju  
8. Apstrāde (arī tad, ja tādēļ jāmaina astoņciparu KN kods):
tikai paaugstinot temperatūru, bet tālāk neapstrādājot un nepārtvaicējot
 
tikai pazeminot temperatūru  
9. Tekstiliju elektrostatiska apstrāde, burzījumu izlīdzināšana vai gludināšana   17. Mašīnu, aparatūras un transportlīdzekļu pārbaudīšana, noregulēšana un sagatavošana darbam, jo īpaši, lai panāktu atbilstību tehniskiem standartiem, ja izdara tikai vienkāršas darbības  
10. Apstrāde:
augļu kātiņu noņemšana un/vai kauliņu izņemšana, žāvētu augļu un dārzeņu griešana un dalīšana, augļu rehidratācija
  18. Cauruļu armatūras matēšana, sagatavojot preci konkrētam tirgum  
augļu žāvēšana (arī tad, ja tādēļ jāmaina astoņciparu KN kods)  
11. Ādu atsāļošana, tīrīšana un apgriešana   19. Jebkuras iepriekš neminētas darbības, kas paredzētas, lai uzlabotu ievesto preču izskatu vai tirgus kvalitāti vai lai sagatavotu tās sadalei vai otrreizējai pārdošanai, ar nosacījumu, ka šīs darbības nemaina sākotnējās preču īpašības un neuzlabo to lietošanas vērtību.
Ja, veicot šīs darbības, radušās izmaksas, šādas izmaksas vai vērtības pieaugums netiek ņemts vērā, aprēķinot ievedmuitas nodokli, ja deklarētājs par šīm izmaksām iesniedz atbilstošus pierādījumus. Tomēr, aprēķinot ievedmuitas nodokļus, ņem vērā muitas vērtību, īpašības un darbību veikšanai izmantoto ārpussavienības preču izcelsmi
 
12. Preču vai piederumu pievienošana vai nomaiņa, ciktāl šī pievienošana vai nomaiņa ir relatīvi ierobežota vai domāta tehnisko standartu izpildei un nemaina sākotnējās preču īpašības un neuzlabo to lietošanas vērtību (arī tad, ja tādēļ jāmaina pievienoto vai nomainīto preču astoņciparu KN kods)  

 

 

24. Pagaidu aizvešana. Mērķis
(atzīmēt vajadzīgo)
 

*

a. Par katru aizvešanu tiks iesniegts atsevišķs iesniegums  
b. Iesniegums vispārējai atļaujai regulārai preču pagaidu aizvešanai no muitas noliktavas  
Galamērķis

 

Paredzētais pārvietošanas ilgums
Pārvietošanas mērķis

 

 

25. Papildinformācija
 

 

 

 

26. Iesnieguma apstiprinājums
Apliecinu, ka iesniegumā norādītā informācija ir patiesa.

         
(amats)   (vārds, uzvārds)   (paraksts**)

 

   

(datums**)

 

 

Piezīmes.

1. *Ailes, kurās atzīmē vajadzīgo informāciju.

2. **Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Finanšu ministrs Jānis Reirs

 

2.pielikums
Ministru kabineta
2015.gada 3.februāra
noteikumiem Nr.57

Muitas noliktavas preču uzskaites reģistrā norādāmo ziņu saraksts

1. Muitas deklarācijas vai preču ievešanai muitas noliktavā paredzētā dokumenta numurs un datums:

1.1. ārpussavienības precēm norāda deklarācijas muitas procedūrai – preču novietošana muitas noliktavā – numuru un datumu;

1.2. Savienības precēm, kurām ir piemērota muitas procedūra – izvešana –, norāda izvešanas deklarācijas numuru un datumu;

1.3. pārējām Savienības precēm norāda attiecīgā dokumenta (piemēram, preču pavadzīme, preču rēķina CMR) numuru un datumu.

2. Preces valdītāja nosaukums, EORI numurs (preču novietošanai A tipa muitas noliktavā).

3. Preces apraksts (tirdzniecības apraksts, kas nepieciešams preču identificēšanai).

4. Preces Kombinētas nomenklatūras kods.

5. Preču faktiskais daudzums (iepakojumu skaits, iepakojuma veids, neiesaiņotām precēm – preču skaits, neto svars, papildmērvienība). Nefasētiem produktiem (piemēram, naftas produktiem, spirtu saturošiem produktiem) papildus norāda starpību ar pavaddokumentos norādīto svaru, uzskaiti veicot par katrā tvertnē uzglabājamo daudzumu atsevišķi.

6. Muitas deklarācijas vai preču izvešanai no muitas noliktavas paredzētā dokumenta numurs un datums:

6.1. ārpussavienības precēm norāda tā dokumenta numuru un datumu, kas apliecina muitas noteikumos atzītu preču izmantošanu;

6.2. Savienības precēm, kurām ir piemērota muitas procedūra – izvešana –, norāda izvešanas dokumenta (piemēram, tranzīta deklarācija, TIR karnete, kuģa manifests) numuru un datumu;

6.3. pārējām Savienības precēm norāda attiecīgā dokumenta (piemēram, muitas deklarācija, preču pavadzīme vai preču rēķins (ja prece netiek izvesta uz trešajām valstīm), kuģa manifests) numuru un datumu.

7. Preces valdītāja nosaukums, EORI numurs (preču izvešanai no A tipa muitas noliktavas).

8. Preču izvešanai piemērotā muitas noteikumos atzīta preču izmantošana.

9. Preču daudzums (no muitas noliktavas izvestais) (iepakojumu skaits, iepakojuma veids, neiesaiņotām precēm – preču skaits, neto svars, papildmērvienība).

10. Preču daudzuma atlikums pēc kārtējās izvešanas no muitas noliktavas (iepakojumu skaits, iepakojuma veids, neiesaiņotām precēm – preču skaits, neto svars, papildmērvienība).

11. Piezīmes.

Finanšu ministrs Jānis Reirs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!