• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2015. gada 22. janvāra saistošie noteikumi Nr. 3 "Par pabalstu pārtikas iegādei". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2015., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/op/2015/25.21

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes lēmums Nr.10

Par saistošo noteikumu "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Liepājas pašvaldībā" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

05.02.2015., Nr. 25

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 3

Pieņemts: 22.01.2015.

OP numurs: 2015/25.21

2015/25.21
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.3

Liepājā 2015.gada 22.janvārī (prot. Nr.1, 11.§)

Par pabalstu pārtikas iegādei

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības
likuma 35.panta trešo un ceturto daļu

I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka pabalsta pārtikas iegādei apmēru, pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību, kā arī personas, kurām ir tiesības saņemt pabalstu pārtikas iegādei.

2. Ģimene šo noteikumu izpratnē ir atsevišķi dzīvojoša persona vai personu grupa, kuras saista laulība, radniecība, vai citas personiskas attiecības un kuras dzīvo kopā vienā mājoklī un kurām ir kopīgi izdevumi par uzturu.

3. Pabalstu pārtikas iegādei ir tiesības saņemt Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušai ģimenei (personai):

3.1. krīzes situācijā, ja tai objektīvu iemeslu dēļ ir ierobežota vai nav iespēja saņemt pietiekamu uzturu un, ja:

3.1.1. ienākumi uz katru ģimenes locekli iepriekšējā mēnesī nepārsniedz 60 euro;

3.1.2. persona ir reģistrējusies Nodarbinātības valsts aģentūrā kā bezdarbnieks atbilstoši Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 37.panta pirmajai daļai.

3.2. ārkārtas situācijā, kura izveidojusies stihiskas nelaimes rezultātā.

4. Pabalsta pieprasītājam un kopā ar viņu dzīvojošajiem pilngadīgajiem ģimenes locekļiem Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" (turpmāk – Sociālais dienests) noteiktajā kārtībā un termiņā ir pienākums līdzdarboties savas sociālās situācijas risināšanā.

5. Pabalstu pārtikas iegādei piešķir Sociālais dienests.

II. PABALSTA PĀRTIKAS IEGĀDEI APMĒRS UN PIEŠĶIRŠANAS KĀRTĪBA

6. Pabalsta pārtikas iegādei apmērs ir 45 euro vienai personai mēnesī, bet ne vairāk kā 200 euro vienai ģimenei mēnesī.

7. Pabalsta pārtikas iegādei saņemšanai, pabalsta pieprasītājs Sociālajā dienestā:

7.1. uzrāda personu apliecinošu dokumentu;

7.2. iesniedz iesniegumu, kuru parakstot, pabalsta pieprasītājs dod Sociālajam dienestam atļauju izmantot pašvaldības un valsts datu reģistros pieejamo informāciju par ģimeni (personu);

7.3. pēc Sociālā dienesta pieprasījuma, iesniedz vai uzrāda dokumentus, kas ir nepieciešami, lai izvērtētu pabalsta pieprasītāja ģimenes tiesības saņemt pabalstu pārtikas iegādei.

8. Pabalstu pārtikas iegādei piešķir mantiskā veidā.

9. Pabalstu ģimenei (personai) ir tiesības saņemt līdz trim mēnešiem kalendārajā gadā, ja tā līdzdarbojas savas sociālās situācijas uzlabošanā.

10. Ja pabalsta pieprasītājam nav tiesību saņemt pabalstu pārtikas iegādei, Sociālais dienests pieņem lēmumu par atteikumu piešķirt pabalstu, norādot atteikuma pamatojumu un lēmuma apstrīdēšanas kārtību.

11. Sociālā dienesta lēmumu var apstrīdēt Liepājas pilsētas domē. Liepājas pilsētas domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

III. NOSLĒGUMA JAUTĀJUMS

12. Noteikumi publicējami un stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45.pantā noteiktajā kārtībā.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

Saistošo noteikumu "Par pabalstu pārtikas iegādei"
pa
skaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Liepājas pilsētas dome 2014.gada 21.augustā apstiprināja saistošos noteikumus Nr.14 "Par pabalstu pārtikas iegādei", kas nosaka kārtību, kādā tiek sniegts materiāls atbalsts tiem liepājniekiem, kuri ir nonākuši krīzes situācijā un objektīvu iemeslu dēļ nevar saņemt pietiekamu uzturu. Noteikumi zaudēja spēku 2014.gada 31.decembrī. Tā kā šāda veida atbalsta sniegšanu pilsētas iedzīvotājiem ir nepieciešams turpināt, tad ir jāapstiprina jauns saistošo noteikumu "PAR PABALSTU PĀRTIKAS IEGĀDEI" projekts (turpmāk – saistošo noteikumu projekts).
2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošo noteikumu projekts paredz, ka pabalstu pārtikas iegādei ir tiesības saņemt Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušai ģimenei (personai):

1) krīzes situācijā, ja tai objektīvu iemeslu dēļ ir ierobežota vai nav iespēja saņemt pietiekamu uzturu un, ja tās ienākumi katram ģimenes loceklim iepriekšējā mēnesī nepārsniedz 60 euro un persona ir reģistrējusies Nodarbinātības valsts aģentūrā kā bezdarbnieks atbilstoši Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 37.panta pirmajai daļai;

2) ārkārtas situācijā, kura izveidojusies stihiskas nelaimes rezultātā.

Pabalsta apmērs vienai personai ir 45 euro mēnesī, bet ne vairāk kā 200 euro mēnesī uz ģimeni. Pabalstu paredzēts piešķirt mantiskā veidā.

Pabalstu ģimene (persona) varēs saņemt līdz trim mēnešiem kalendārā gada laikā, ja pabalsta pieprasītājs un viņa pilngadīgie ģimenes locekļi līdzdarbojas ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādi "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" (turpmāk – Sociālais dienests) un risina savas sociālās problēmas, lai uzlabotu ģimenes sociālo un materiālo situāciju.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pabalsta izmaksai 2015.gadā Sociālā dienesta budžetā ieplānoti 18000 EUR.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Projekta mērķis ir materiāli atbalstīt krīzes un ārkārtas situācijā nonākušas ģimenes (personas), kuras nevar apmierināt savas pamatvajadzības, lai minētajiem iedzīvotājiem nodrošinātu uzturu.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izskatīšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Liepājas pilsētas domes mājaslapā www.liepaja.lv.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Sociālais dienests.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!