• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts komercbanka Latvijas Hipotēku un zemes banka pārskats par 1994. gadu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.1995., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

11. maija sēde

Vēl šajā numurā

16.05.1995., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts komercbanka Latvijas Hipotēku un zemes banka pārskats par 1994. gadu

(apstiprināts bankas padomes sēdē 1995. gada 29. martā)

Gada pārskats tiek publicēts saīsināts, pilns gada pārskats ir pieejams Latvijas Hipotēku un zemes bankā Rīgā, Doma laukumā 4 (grāmatvedībā). Reģistrācijas nr.000313243, 3.06.93.

Aktīvs tūkst.Ls
Kase un korespondējošais konts Latvijas Bankā 94
Prasības pret kredītiestādēm 247
Kredīti 368
Pamatlīdzekļi un nemateriālie aktīvi 867
Pārējie aktīvi 235
Kopā 1811
Pasīvs tūkst.Ls
Saistības pret kredītiestādēm 120
Noguldījumi 452
Emitētie vērtspapīri 124
Pārējās saistības 210
Pašu kapitāls 905
Kopā 1811

Zvērināta revidenta ziņojums

1. No 1. līdz 9. lappusei ietvertie dokumenti un informācija sastāda Latvijas Hipotēku un zemes bankas gada pārskatu un ziņojumu par finansu gadu, kas beidzās 1994. gada 31. decembrī. Šīs atskaites atbilst likuma "Par bankām" 4. daļas "Gada pārskats" prasībām un Latvijas Bankas "Norādījumiem par komercbanku un citu kredītiestāžu gada pārskatiem", kas apstiprināti ar Latvijas Bankas padomes 1993. gada 21. septembra lēmumu nr.10/9 un papildinājumiem pie tā.

Latvijas Hipotēku un zemes bankas vadība atbild par šo pārskatu pareizību. Es atbildu par slēdzienu par šiem pārskatiem.

2. Bilance, peļņas un zaudējumu aprēķins ir sastādīti atbilstoši pirmatnējās grāmatvedības uzskaites ierakstiem. Grāmatvedība tika kārtota pēc nepārtrauktības principa visu pārskata gadu. Visi ieraksti ir veikti un novērtēti, ievērojot patiesuma un piesardzības principus. Šajā nozīmē aktīvi ir novērtēti to reālajā vērtībā un atspoguļo potenciālos zaudējumus. Ienākumi netika ietverti peļņā, ja bija jelkādas šaubas par to saņemšanas iespējamību. Visi izdevumi un zaudējumi tika ņemti vērā, aprēķinot peļņu. Saistības ir atspoguļotas to reālajā novērtējumā. Tika ņemti vērā visi gaidāmie un novērtējamie zaudējumi, kuri varētu rasties nākotnē.

3. Visa nepieciešamā iekšējās uzskaites dokumentācija ir pilnībā saglabāta un ir pieejama, ja nepieciešams, pārbaudei likumdošanā noteiktajā kārtībā.

4. Gada pārskats sniedz patiesu un skaidru priekšstatu par kredītiestādes finansiālo darbību un finansu stāvokli pārskata gada beigās.

LR zvērināts revidents Krišjānis Pazāns

Padomes priekšsēdētājs A.Kalniņš

Valdes priekšsēdētājs V.Zaremba

 

LHZB pārskats par 1994. gadu nodots Latvijas Bankā š.g. 30. martā, LR Valsts ieņēmumu dienesta Centra rajona nodaļā š.g. 31. martā.

Galvenā grāmatvede: I.Zēvalde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!