• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atvadu vizītē pie Saeimas priekšsēdētāja - Lietuvas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.1995., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai vairotu spēkus tālākai gaitai

Vēl šajā numurā

16.05.1995., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atvadu vizītē pie Saeimas priekšsēdētāja — Lietuvas vēstnieks

Vakar, 15.maijā, atvadu vizītē pie Saeimas priekšsēdētāja Anatolija Gorbunova ieradās Lietuvas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Aļģirds Žvirens. Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju, A.Žvirens politisko notikumu kontekstā atcerējās savu četrus gadus ilgo darbību Latvijā, sākumā Lietuvas pilnvarotā pārstāvja, pēc tam ārkārtējā un pilnvarotā lietveža, visbeidzot Lietuvas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka statusā.

A.Žvirens atzina, ka viņam bijusi lieliska iespēja strādāt Latvijā tieši šajā laikā, kad dažos gados notikušas vēsturiskas pārmaiņas — no pirmajiem Augstākās padomes deputātu pilsonības likuma projektiem līdz integrācijai Eiropas Savienībā un tuvināšanos NATO struktūrām. Aļģirds Žvirens teica, ka pats svarīgākais šobrīd un arī turpmāk ir saglabāt gan Lietuvas un Latvijas, gan visas Baltijas vienotību. "Pretrunu gadījumā ir jāmeklē sadarbības iespējas. Ja mēs pieturēsimies pie tādas politikas, tad visas problēmas, arī tās, kas pastāv šobrīd, būs atrisināmas," uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs. Viņš atzina, ka tikai ar laika distanci var novērtēt, cik liels organizatoriskais darbs jāieliek, lai attīstītos labas diplomātiskās attiecības starp valstīm. Turklāt A.Žvirens diplomāta darbu Latvijā sāka laikā, kad Latvija vēl nebija starptautiski atzīta.

Atvadoties Lietuvas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Aļģirds Žvirens teica, ka labprāt būtu strādājis vēl kādu gadu Latvijā, jo viņa mērķis esot bijis uzcelt Lietuvas vēstniecību, konsulātu Liepājā un Daugavpilī, tādējādi pilnīgi sagatavot darba apstākļus nākamajam Lietuvas vēstniekam Latvijā. Palikušas neīstenotas arī ieceres rīkot Latvijā Lietuvas mākslinieku koncertus un izstādes. Pēc vēstnieka domām, nebūtu slikti, ja kādreiz realizčtos iespēja Rīgā dzirdēt Lietuvas radio un skatīties TV.

Saeimas priekšsēdētājs A.Gorbunovs Lietuvas Republikas vēstniekam Latvijā A.Žvirenam piemiņai pasniedza keramikas šķīvi ar Latvijas Republikas Saeimas attēlu.

I.Pomere, Saeimas ziņu dienests

Foto: Arnis Blumbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!