• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.1995., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27145

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības 9.maija sēdē

Vēl šajā numurā

10.05.1995., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē pirmdien, 8.maijā, akceptēja jauno pasta pakalpojumu tarifu cenrādi. Piemēram, Latvijas teritorijā vienkāršas pastkartes nosūtīšana turpmāk, iespējams, maksās 5 santīmus, vienkāršas vēstules (svars līdz 20 gramiem) nosūtīšana — 8 santīmi, vienkāršas bandroles (svars līdz 20 gramiem) nosūtīšana — 8 santīmi, pakas līdz 1 kilogramam nosūtīšana — 48 santīmi.

Valsts īpašumā nolemts saglabāt ēku Rīgā, Kuģu ielā 26, un tas jāpārņem Valsts īpašuma fondam savā valdījumā.

Akceptēts Kvalitātes nodrošināšanas nacionālās programmas koordinācijas padomes nolikums. Padomei jāveido kvalitātes valsts politika, jāpiedalās likumdošanas aktu izstrādē kvalitātes nodrošināšanas un patērētāju interešu aizsardzības jomā. Padomē būs pārstāvētas, piemēram, lielākā daļa ministriju, Latvijas Attīstības aģentūra, Valsts mežu dienests.

Privatizācijai komiteja ieteikusi nodot kārtējos valsts īpašuma objektus. Šoreiz sarakstos ir 31 valsts uzņēmums.

Komiteja atbalstījusi arī projektu grozījumiem Ministru kabineta noteikumos "Par valsts garantēto aizdevumu atmaksas pagarināšanu". Ar to paredzēts noteikt, ka valdības garantēto kredītu atmaksas termiņu var pagarināt tikai ar Ministru kabineta lēmumu.

Komiteja atbalstīja arī projektu grozījumiem likumā "Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību". Ar to piedāvāts noteikt kārtību, kādā Valsts proves uzraudzības inspekcijas darbiniekiem ir tiesības, konstatējot pārkāpumus, apturēt uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību, iestāžu un organizāciju operācijas ar dārgmetāliem, dārgakmeņiem un to izstrādājumiem.

Akceptēts projekts grozījumiem "Nolikumā par kārtību, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība pilsoņiem, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR atzīta par nepamatotu". Pieteikumi mantas atgūšanai vai tās vērtības atlīdzināšanai jāiesniedz vietējā pašvaldībā, kurā izsūtītā persona dzīvojusi pirms izsūtīšanas. Ja teritorija, no kuras persona izsūtīta, bijusi Latvijas teritorijā, bet pašlaik tā ir Krievijas teritorijā, tad iesniegumi jāiesniedz tajā pašvaldībā, kuras teritorijā pašlaik dzīvo pieteikuma iesniedzējs. Ja pieteikumus sagatavojusī persona pašlaik nedzīvo Latvijā, tad pieteikumi jāiesniedz Finansu ministrijā līdz šā gada 1.augustam.

Akceptēts projekts starpvalstu konvencijai par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu starp Latviju un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienoto Karalisti. Paredzēts, ka šo konvenciju parakstīs jau tuvākajā laikā, lai tā pēc ratifikācijas Saeimā varētu stāties spēkā ar nākamā gada sākumu.

Atkārtoti izskatīts likumprojekts "Par banku sanāciju un bankrotu". Komiteja nolēma uzdot Ekonomikas ministrijai izveidot darba grupu, kura divu nedēļu laikā precizēs un papildinās Latvijas Bankas un komercbanku asociācijas izstrādāto likumprojekta variantu.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašumā nolemts nodot universālveikala "Majori", ēdnīcas "Bulduri", restorāna "Jūras pērle" ēkas.

Liepājas pilsētas pašvaldības īpašumā nolemts nodot no PSRS Aizsardzības ministrijas pārņemto nekustamo īpašumu Liepājā, Flotes ielā 14.

Ēkas Rīgā, Skolas ielā 1, līdzšinējo valsts daļu nolemts nodot Latvijas Sarkanajam Krustam.

Nekustamo īpašumu Rīgā, Jāņa ielā 8, pagaidām ieteikts svītrot no privatizējamo objektu sarakstiem.

Nekustamos īpašumus Rīgā, Amatu ielā 6, un Riharda Vāgnera ielā 4 (koncertzāles) nolemts saglabāt valsts īpašumā un nodot Kultūras ministrijas valdījumā.

Nekustamo īpašumu Rīgā, Kronvalda bulvārī 1, nolemts saglabāt valsts īpašumā un nodot Rīgas Tehniskās universitātes valdījumā.

 

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!