• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - Kanādas ārlietu ministra vietnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.1995., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27132

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs - Rīgas ebreju kopienai un Latvijas Ebreju kara veterānu asociācijai

Vēl šajā numurā

10.05.1995., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta – Kanādas ārlietu ministra vietnieks

Vakar, 9.maijā, Ministru prezidents Māris Gailis tikās ar Kanādas ārlietu ministra vietnieku Gordonu Smitu, kurš Rīgā ieradās īsā darba vizītē (pirmajā a t t ē –l ā pa kreisi). Sarunas gaitā tika apspriestas abu valstu attiecības un turpmākā sadarbība. Sarunā bija klāt arī valsts ministrs ārlietu ministrijā Oļģerts Raimonds Pavlovskis (pirmajā a t t ē l ā pa labi).

M.Gailis pateicās Kanādai par tehnisko palīdzību, kuras apjoms šobrīd jau sasniedzis 6,4 miljonus ASV dolāru. Viņš uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta arī turpmāk saņemt Kanādas tehnisko palīdzību dažādās jomās, kā arī cer uz tās atbalstu, iegūstot novērotāja statusu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) un kļūstot par GATT dalībvalsti. Ministru prezidents atzīmēja, ka Latvijai būtu īpaši svarīgi apgūt Kanādas pieredzi muitas darba organizēšanā, lai uzlabotu preču eksporta un importa kontroli. Viņš apsveica Kanādas gatavību sniegt konsultatīvo palīdzību Latvijas privatizācijas aģentūrai.

G.Smits apsolīja arī turpmāk palīdzēt Latvijai dažādu nozaru sakārtošanā, uzsverot, ka Kanāda negrasās samazināt palīdzības apjomu Austrumeiropas valstīm.

Tikšanās laikā G.Smits informēja Latvijas premjerministru arī par gaidāmo G–7 grupas valstu galotņu sanāksmi Halifaksā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!