• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Republikas pilsonim". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.1995., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27001

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Dānija : labas divpusējās attiecības, labi turpmākās sadarbības virzieni

Vēl šajā numurā

29.03.1995., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Republikas pilsonim" –

– tādu nosaukumu esam devuši kārtējai tematiskajai burtnīcai košos vākos, kas aizvakar "Latvijas Vēstneša" apgādā iznāca no "Preses nama" tipogrāfijas brošētavas un šodien dodas pie potenciālajiem interesentiem.

Jādomā, jaunais izdevums varētu saistīt kā jau esošos Latvijas Republikas pilsoņus, tā uz šo pilsonību pretendējošos cilvēkus, jo apkopo sevī gan valsts dokumentus, gan patiesu Latvijas patriotu spriedumus, gan nopietnus statistiskos datus.

Tādējādi dokumentu vidū ir deklarācija "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu" un pamata likums "Latvijas Republikas Satversme", konstitucionālais likums "Cilvēka un pilsoņa tiesības un pienākumi", likumi par Latvijas Republikas valsts himnu, valsts ģerboni, valsts karogu un tos pavadošie normatīvie akti, "Pilsonības likums" (ar iestrādātiem šā gada 16.martā Saeimā pieņemtajiem un 23.martā Valsts prezidenta izsludinātajiem grozījumiem) un likums "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā".

Savukārt neoficiālajā daļā "Domas" iekļauta Jāņa Jaunsudrabiņa izjustā eseja "Piemini Latviju!", Jāņa Stradiņa sava laika runas, iestājoties par svētajiem Latvijas simboliem, un fragmenti no Jāņa Petera runām Trešās Atmodas rītā. Bet sadaļa "Dati" uzrāda pilsoņu un nepilsoņu statistiku Latvijā, Rīgā, pārējās lielajās pilsētās vienpadsmit tautību vidū, uzsākot šo gadu.

Jauno burtnīcu esam paredzējuši piedāvāt Rīgas Centrālajai grāmatnīcai, Jāņa Rozes grāmatnīcai, "Sono" kioskam (aiz "Saktas" puķu tirdziņa, Merķeļa ielas pusē), Rīgas Apgabaltiesas namā (garderobē); to var nopirkt redakcijā (Bruņinieku ielā 36, 2.stāvā, pie A.Čaka ielas, netālu no "Bimini" kluba) un redakcijas Sludinājumu daļā (Baznīcas ielā 4a, 4.stāvā, blakus viesnīcai "Latvija").

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!