• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2014. gada 23. oktobra saistošie noteikumi Nr. 14-22 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta saistošajos noteikumos Nr.14-4 "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2014., Nr. 216 https://www.vestnesis.lv/op/2014/216.25

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.214

Par pašvaldības sociālās palīdzības pabalstiem Valmieras pilsētā

Vēl šajā numurā

31.10.2014., Nr. 216

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 14-22

Pieņemts: 23.10.2014.

OP numurs: 2014/216.25

2014/216.25
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.14-22

Jelgavā 2014.gada 23.oktobrī

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta saistošajos noteikumos Nr.14-4 "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība"

Apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes
2014.gada 23.oktobra lēmumu Nr.16/3

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 4.punktu, 43.panta trešo daļu,
Vispārējās izglītības likuma 21.pantu un 26.panta pirmo daļu

Izdarīt 14-22 2014.gada 27.marta saistošajos noteikumos Nr.14-4 "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība" (apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes 2014.gada 27.marta lēmumu Nr.4/1) (turpmāk – saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. papildināt saistošos noteikumus ar 12.3.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.3.1 daudzbērnu ģimeņu bērniem, ja bērnam dzīvesvieta ir deklarēta Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā (daudzbērnu ģimene šo saistošo noteikumu izpratnē ir ģimene, kurā ir trīs vai vairāk bērnu);";

2. papildināt saistošos noteikumus ar 12.3.2 apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.3.2 dvīņiem vai vairāk vienās dzemdībās dzimušiem bērniem, ja bērna dzīvesvieta deklarēta Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā;";

3. papildināt saistošos noteikumus ar 12.3.3 apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.3.3 bērnam, kura brālis (-ļi) vai māsa (-as) apmeklē konkrēto pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi;";

4. svītrot saistošo noteikumu 12.7. un 12.8.apakšpunktu;

5. aizstāt saistošo noteikumu 13.punktā skaitli "12.8." ar skaitli "12.6.";

6. svītrot saistošo noteikumu 14.punktā vārdus "iespēju robežās";

7. svītrot saistošo noteikumu 18.punkta otro teikumu;

8. izteikt saistošo noteikumu 19.punktu šādā redakcijā:

"19. Vecākam ir tiesības atteikties no piešķirtās vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas pieteikumā ir norādīta kā vēlamā, un turpināt saņemt pašvaldības līdzfinansējumu, ja bērns apmeklē privāto izglītības iestādi, izņemot saistošo noteikumu 32.7.punktā noteiktajā gadījumā.";

9. svītrot saistošo noteikumu 26.punktā vārdus "vasaras mēnešos" un vārdus "no četrām līdz astoņām nedēļām";

10. svītrot saistošo noteikumu 31.punkta trešajā teikumā vārdu "ģimenes";

11. papildināt saistošos noteikumus ar 32.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"32.7. bērna vecāks atsakās no piešķirtās vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas pieteikumā ir norādīta kā vēlamā, ja pēc minētā atteikuma konkrētajā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē saglabājas brīva vieta, uz kuru nav citu pretendentu.".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš



Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 23.oktobra saistošo noteikumu Nr.14-22 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta saistošajos noteikumos Nr.14-4 "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 23.oktobra saistošie noteikumi Nr.14-22 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta saistošajos noteikumos Nr.14-4 "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība"" paredz noteikt vietas piešķiršanu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs prioritāri arī bērnam, kura brālis (-ļi) vai māsa (-as) apmeklē konkrēto pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi.

Sakarā ar grozījumiem Ministra kabineta 2013.gada 17.decembra noteikumos Nr.1523 "Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei" (turpmāk – MK noteikumi) precizēta pašvaldības līdzfinansējuma pārtraukšanas kārtība gadījumos, ja vecāks atsakās no piešķirtās vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē un pēc minētā atteikuma uz brīvo vietu nav citi pretendenti.

Saistošie noteikumi paredz, ka vecākam ir tiesības atteikties no piešķirtās vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas pieteikumā ir norādīta kā vēlamā, un turpināt saņemt pašvaldības līdzfinansējumu, ja bērns apmeklē privāto izglītības iestādi, pie nosacījuma, ka pēc minētā atteikuma uz brīvo vietu ir citi pretendenti. Savukārt pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršana tiek pārtraukta un līgums par pašvaldības līdzfinansēta pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu tiek izbeigts, ja bērna vecāks atsakās no piešķirtās vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas pieteikumā ir norādīta kā vēlamā, ja pēc minētā atteikuma pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē saglabājas brīva vieta, uz kuru nav citu pretendentu.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Grozījumi saistošajos noteikumos par prioritāras grupas – bērna, kura brālis (-ļi) vai māsa (-as) apmeklē konkrēto pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi – noteikšanu veikti saskaņā ar Latvijas Republikas Tiesībsarga ieteiktajām rekomendācijām. Ar šādu prioritātes noteikšanu pašvaldība paredz uzņemt vienā pirmsskolas izglītības iestādē vienas ģimenes bērnus, tādējādi ietaupot finansiālos un laika resursus un atbalstot bērnu vecākus.

Grozījumi saistošajos noteikumos par bērna vecāka atteikšanās kārtību no vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē izstrādāti saskaņā ar spēkā stājušiem grozījumiem MK noteikumu 9. un 10.punktā. Proti, MK noteikumu 9.punkts nosaka, ka pašvaldības atbalstu pārtrauc izmaksāt 30 kalendārās dienas pēc tam, kad bērnam rakstiski piedāvāta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kurā bērns ir reģistrēts uzņemšanai, bet bērna likumīgais pārstāvis no piedāvātās vietas ir atteicies, ja pēc minētā atteikuma pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē saglabājas brīva vieta, uz kuru nav citu pretendentu. MK noteikumu 10.punkts nosaka, ja bērnam, kurš apmeklē privāto izglītības iestādi, piedāvā vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, bērna likumīgajam pārstāvim pašvaldības noteiktajā kārtībā ir tiesības atteikties no šā piedāvājuma un turpināt saņemt pašvaldības atbalstu.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Sakarā ar grozījumiem MK noteikumos, līdz ar bērna vecāka atteikšanās kārtības precizēšanu, pašvaldības līdzfinansējuma izmaksa tiek saglabāta pie nosacījuma, ja pēc minētā atteikuma uz brīvo vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē ir citi pretendenti.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Būtiska ietekme nav paredzēta.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Vecākam, kura bērns pretendē uz vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē un kuram meita (-as) vai dēls (-li) apmeklē konkrēto pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi, ir jāiesniedz Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē "Jelgavas izglītības pārvalde" iesniegums un dokumenti, kas apliecina šo faktu.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Regulāri tiek veiktas konsultācijas ar privātpersonām.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!