• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.1995., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26898

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stenogramma

Vēl šajā numurā

23.02.1995., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Deputātu iesniegums

Dokuments nr.196

Par deputātu mandātu atjaunošanu

 

Saeimas Prezidijam

Frakcijas "Latvijas Ceļš" deputāti lūdz Saeimas Prezidiju 1995.gada 23.februāra sēdes darba kārtībā sadaļā "Par amatpersonu ievēlēšanu un atbrīvošanu no amata" iekļaut jautājumu "Par deputāta mandāta atjaunošanu":

Pielikumā: lēmumprojekts

Saeimas deputāti: A.Endziņš, R.Marjaša, K.Lībane, A.Liepiņš, A.Seiksts,

1995.gada 20.februāris I.Birzniece

 

Lēmumprojekts: "Atcelt Saeimas 1994.gada 28.aprīļa "Par Saeimas deputātu G.Andrējeva, E.Inkēna, A.Kreitusa, R.Milberga un A.Siliņa mandāta darbības apturēšanu" paziņojuma 3.punktu".

Saeimas deputāti: A.Panteļējevs, I.Bērziņš, A.Endziņš, R.Marjaša, Dz.Ābiķis,

A.Seiksts, L.Kamaldiņš, I.Kreituse, I.Birzniece, E.Kide

 

Saeimas ziņas

"Lattelekom" darbības izmeklēšanas komisijā

 

SIA "Lattelekom" izveidošanas un darbības izvērtēšanas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē deputāti pirmdien turpināja uzklausīt vērtējumus par Latvijas telekomunikāciju modernizācijas projektu. Savulaik ar LR Zinātņu akadēmijas Senāta lēmumu tika izveidota darba grupa, kura izanalizēja ar sabiedrību "Tilts Communication" noslēgto līgumu un secināja, ka tas ir Latvijai ekonomiski neizdevīgs. Modernizācija ir nepieciešama, taču, kā Saeimas komisijas sēdē atzina ZA Ekonomikas institūta direktors, ZA korespondētājloceklis Pēteris Guļāns, šajā projektā nav Latvijas ieinteresētības, lai šie pakalpojumi būtu lētāki. Protams, nevar apgalvot, ka projekta izstrādes brīdī bija cita alternatīva, taču Latvijas puse tās arī nemeklēja. Jo varēja un vajadzēja tā realizācijā izmantot arī vietējos ražotājus. Ja līgumā ar "Tilts Communication" netiek veiktas izmaiņas, tad tā izpilde ir apšaubāma, teica P.Guļāns.

Radikālāks savā vērtējumā bija Radioelektronikas tehnoloģijas centra valdes priekšsēdētājs Jānis Smilga, kurš uzskatīja, ka noslēgtais līgums ir jāpārskata. Viņš uzsvēra, ka projekta vadība jāuzņemas Latvijas speciālistiem. Savu viedokli J.Smilga pamatoja ar telekomunikāciju modernizācijas projekta izpildes pirmā gada analīzi, secinot, ka Latvijai šis līgums nav izdevīgs.

Arī nākamajās sēdēs deputāti uzklausīs speciālistu vērtējumus, un tikai pēc tam tiks izstrādāts komisijas atzinums.

Anita Martinsone, Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!