• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pateicības vārdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.1995., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26888

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Privatizācijas programma, tās realizācija un turpmākie uzdevumi

Vēl šajā numurā

23.02.1995., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pateicības vārdi

Ārlietu ministra V.Birkava uzruna svinīgajā pieņemšanā Rīgas Latviešu biedrības namā 1995. gada 15. februārī sakarā ar Latvijas uzņemšanu Eiropas Padomē

Eiropas Padome ir organizācija, kurā mana valsts ir centusies iestāties kopš 1991.gada septembra. Kopš tā laika daudziem ir bijusi svarīga loma procesā, kas mūs novedis līdz šai dienai. Apzinos, ka nevarēšu katram pateikties atsevišķi, bet viņi ir tas iemesls, kāpēc šovakar varam svinēt.

Latvija tagad ir Eiropas Padomes dalībvalsts. Tas nav tikai gala punkts, bet gan svītra, kas mūs atdala no ilgiem okupācijas gadiem pagātnē un demokrātijas nostiprināšanas nākotnē. Šis process mūs ir izvedis no piespiedu iekļautības Padomju Savienībā uz sadarbošanos ar Eiropas valstis ceļā uz pilnīgu integrēšanos Eiropā.

Mēs labi apzināmies, ka integrēšanās Eiropā prasīs daudz darba un pienākumu, bet Latvija ir pilnīgi gatava Eiropas Padomes aktīvas dalībvalsts lomai laikā, kad mēs atgriežamies Eiropā, ar kuru vienmēr esam identificējušies.

Vēlos izteikt savu pateicību dažiem no tiem cilvēkiem, kas likuši pamatus mūsu līdzdalībai Eiropas Padomē un kuru darbs ir pelnījis mūsu valsts pateicību un cieņu:

Vispirms Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Ministru prezidents Māris Gailis, Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs un Latvijas vēstnieki ārzemēs;

Jānis Jurkāns, Latvijas ārlietu ministrs 1991.gadā, kad mums tika piešķirts īpašā viesa statuss Eiropas Padomē;

Georgs Andrejevs, mūsu pirmās parlamentārās delegācijas vadītājs un Eiropas Padomes principu nelokāms atbalstītājs visus šos gadus;

nepārtraukti aktīva ir bijusi mūsu parlamentārā delegācija — Andrejs Panteļējevs, Aivars Endziņš, Aleksandrs Kiršteins un tās sekretāri — Silvija Kalniņa un agrāk Rolands Blezūrs, kā arī Saeimas cilvēktiesību komisijas priekšēdētāja Inese Birzniece.

Jāpiemin arī Ārlietu ministrija — valsts ministrs Jānis Ritenis, vēstnieks Andris Teikmanis, Kaija Gertnere un Kristiāna Lībane.

Protams, ka Rīgā rezidējošie ārvalstu vēstnieki un EDSO misija daudz palīdzējuši un devuši padomus, kas bija bezgala vērtīgi Latvijas iestāšanās procesā Eiropas Padomē.

Paldies jums visiem!

 

Neoficiāls tulkojums no angļu valodas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!