• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2014. gada 19. augusta noteikumi Nr. 497 "Noteikumi par valsts zinātnisko institūciju veikto pievienotās vērtības nodokļa maksājumu līdzfinansēšanu, īstenojot Eiropas Savienības pamatprogrammu projektus". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2014., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/op/2014/174.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.513

Latvijas Būvniecības padomes izveidošanas un darbības kārtība

Vēl šajā numurā

04.09.2014., Nr. 174

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 497

Pieņemts: 19.08.2014.

OP numurs: 2014/174.3

2014/174.3
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 17 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.497

Rīgā 2014.gada 19.augustā (prot. Nr.44 40.§)

Noteikumi par valsts zinātnisko institūciju veikto pievienotās vērtības nodokļa maksājumu līdzfinansēšanu, īstenojot Eiropas Savienības pamatprogrammu projektus

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma
31.panta pirmās daļas 3.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Latvijas zinātnisko institūciju reģistrā reģistrētai valsts zinātniskai institūcijai (turpmāk – institūcija) piešķir līdzfinansējumu par veiktajiem pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – nodoklis) maksājumiem (turpmāk – līdzfinansējums), ko institūcija samaksājusi, īstenojot šo noteikumu 2. punktā minēto pamatprogrammu un īpašo programmu projektus (turpmāk – projekti), kuros nodokļa maksājumi ir neattiecināmās projektu izmaksas.

2. Institūcijai ir tiesības uz līdzfinansējumu par veiktajiem nodokļa maksājumiem, ja tā īsteno:

2.1. Eiropas Parlamenta un Padomes 2006. gada 18. decembra Lēmuma Nr. 1982/2006/EK par Eiropas Kopienas Septīto pamatprogrammu pētniecībai, tehnoloģiju attīstībai un demonstrējumu pasākumiem (2007. līdz 2013. gads) (turpmāk – 7. Ietvara programma) projektus;

2.2. Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 11. decembra Regulas (ES) Nr. 1291/2013, ar ko izveido Pētniecības un inovācijas pamatprogrammu "Apvārsnis 2020" (2014.–2020. gads) un atceļ Lēmumu Nr. 1982/2006/EK (turpmāk – programma "Apvārsnis 2020), projektus, kas izriet no Līguma par Eiropas Savienības darbību (turpmāk – Savienības līgums) 185. un 187. panta;

2.3.  7. Ietvara īpašās programmas "Iespējas" jomas "Pētniecības potenciāls konverģences reģionos" aicinājuma "ES konverģences un attālāko ERA reģionu pētniecības vienību integrācija un to inovāciju potenciāla uzlabošana" (FP7-REGPOT-2012-2013-1) un aicinājuma "ES konverģences reģionu un attālāko reģionu pētniecības vienību zinātniskā potenciāla apgūšana un attīstīšana" (FP7-REGPOT-2011-1) projektus. 

3. Līdzfinansējuma piešķiršanu nodrošina Izglītības un zinātnes ministrija (turpmāk – ministrija) no valsts budžeta programmas 05.00.00 "Zinātne" apakšprogrammā 05.02.00 "Zinātnes bāzes finansējums" (turpmāk – budžeta programma) šim nolūkam paredzētajiem līdzekļiem.

4. Institūcijai ir tiesības uz līdzfinansējumu par samaksāto nodokli, kas valsts budžetā iemaksāts saskaņā ar normatīvajiem aktiem pievienotās vērtības nodokļa jomā par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem, sākot ar 2013. gada 1. janvāri.

5. Institūcija, pretendējot uz līdzfinansējumu, līdz kārtējā gada 1. martam iesniedz ministrijā iesniegumu par iepriekšējā kalendāra gadā veikto nodokļa maksājumu summu.

6. Institūcija, pretendējot uz līdzfinansējumu par iepriekšējo kalendāra gadu, ministrijā iesniedz:

6.1. iesniegumu par projektā veikto nodokļa maksājumu līdzfinansēšanu (turpmāk – iesniegums) (1. pielikums). Iesniegumā norāda šādu informāciju:

6.1.1. projekta nosaukums, šo noteikumu 2.1., 2.2. un 2.3. apakšpunktā minētās programmas nosaukums un līguma vai vienošanās par projekta īstenošanu nosaukums (turpmāk – projekta īstenošanas līgums);

6.1.2. projekta īstenošanas līguma reģistrācijas numurs attiecīgajā Eiropas Savienības institūcijā, kura ir atbildīga par šo noteikumu 2.1., 2.2. un 2.3. apakšpunktā minētās programmas projekta izpildi;

6.1.3. projekta īstenošanas līguma spēkā stāšanās datums un projekta īstenošanas termiņš;

6.1.4. nodokļa maksājumu kopsumma un tās izvērsums, norādot, par kādām precēm un pakalpojumiem no tiešajām projekta izmaksām institūcija ir veikusi nodokļa maksājumus un kādā apmērā par katru preci un pakalpojumu;

6.1.5. institūcijas konta numurs kredītiestādē, uz kuru pārskaitāms līdzfinansējams;

6.2. institūcijas vadītāja apliecinātas veikto nodokļa maksājumu dokumentu kopijas;

6.3. institūcijas vadītāja apliecinātas projekta īstenošanas līguma (ja pieteikumu par projektu iesniedz pirmo reizi), tā pielikumu un grozījumu (ja tādi ir) kopijas, projekta īstenošanas līguma apakšlīguma (ja tāds ir noslēgts) kopijas. Ministrijā reģistrēta projekta līguma kopija nav jāiesniedz;

6.4. Eiropas Savienības atbilstošo institūciju noslēgtā līguma un apakšlīguma (ja tāds ir) pielikumu par projekta budžetu ar norādītu pilnu Eiropas Savienības finansējuma apmēru institūcijai.

7. Institūcija, pretendējot uz plānojamo līdzfinansējumu, līdz kārtējā gada 1. maijam iesniedz ministrijā iesniegumu par nākamajā kalendāra gadā plānoto nodokļa summu (2. pielikums). Iesniegumā norāda šādu informāciju:

7.1. projekta nosaukums, šo noteikumu 2.1., 2.2. un 2.3. apakšpunktā minētās programmas nosaukums un līguma (ja tāds ir) vai vienošanās (ja tāda ir) par projekta īstenošanu nosaukums;

7.2. projekta īstenošanas līguma vai vienošanās spēkā stāšanās datums un projekta īstenošanas termiņš (ja tādi ir zināmi);

7.3. plānoto nodokļa maksājumu kopsumma un tās izvērsums, norādot, par kādām precēm un pakalpojumiem no tiešajām projekta izmaksām institūcija plāno veikt nodokļa maksājumus un kādā apmērā par katru preci un pakalpojumu.

8. Ministrija apkopo šo noteikumu 7. punktā minētos iesniegumus un saņemto informāciju iekļauj nākamā kalendāra gada nodokļa līdzfinansēšanas plānos.

9. Ministrija reģistrē projektu, par kuru institūcija iesniegusi iesniegumu.

10. Ministrija izvērtē šo noteikumu 6. punktā minēto iesniegumu un dokumentāciju, un ministrijas pastāvīgā komisija valsts budžeta programmas 05.00.00 "Zinātne" apakšprogrammas 05.02.00 "Zinātnes bāzes finansējums" finanšu līdzekļu sadalei (turpmāk – komisija) 10 darbdienu laikā no 1. marta pieņem lēmumu par institūcijas veikto nodokļa maksājumu līdzfinansēšanu (turpmāk – finansēšanas lēmums). Ja ministrija minētajā termiņā konstatē, ka institūcijas iesniegtajā dokumentācijā norādītā informācija ir nepilnīga, ministrija piecu darbdienu laikā par to rakstiski informē institūciju, nosakot termiņu precizētas dokumentācijas iesniegšanai.

11. Ministrija katru gadu līdz 1. maijam veic finansēšanas lēmumā noteiktās nodokļa maksājumu summas samaksu, ievērojot šim mērķim valsts budžetā kārtējam gadam piešķirto finansējumu budžeta programmā, šādā kārtībā:

11.1. ja budžeta programmā piešķirtais finansējums kalendāra gadā ir pietiekams, ministrija nodokļa maksājumu līdzfinansēšanu visām institūcijām, pamatojoties uz finansēšanas lēmumu, veic pilnā apmērā;

11.2. ja budžeta programmā piešķirtais finansējums kalendāra gadā ir mazāks par institūciju kopējo iesniegto nodokļa maksājumu summu, ministrija pieņem lēmumu par nodokļa maksājumu līdzfinansēšanu proporcionālā apmērā.

12. Ministrija, izvērtējot šo noteikumu 6. punktā minēto iesniegumu un dokumentāciju, šo noteikumu 10. punktā minētajā termiņā var iesniegt Valsts ieņēmumu dienestā (turpmāk – dienests) lūgumu atbilstoši nodokļu maksātāju reģistrā pieejamai informācijai sniegt atzinumu par institūcijas iesniegtās informācijas patiesumu (turpmāk – atzinums) (3. pielikums). 

13. Komisija 10 darbdienu laikā no dienesta atzinuma saņemšanas dienas pieņem finansēšanas lēmumu. Ja saskaņā ar atzinumu institūcijas sniegtā informācija neatbilst nodokļu maksātāju reģistrā pieejamai informācijai, komisija pieņem lēmumu par institūcijas samaksātā nodokļa maksājuma līdzfinansējuma atteikumu un ministrija piecu darbdienu laikā par to rakstiski informē institūciju.

14.  Piecu darbdienu laikā pēc ministrijas rīkojuma par institūcijas veikto nodokļa maksājumu summas līdzfinansēšanu no budžeta programmas līdzekļiem (turpmāk – rīkojums) parakstīšanas ministrija, pamatojoties uz finansēšanas lēmumu un saskaņā ar rīkojumu, kurā norādīta līdzfinansējuma summa institūcijai, pārskaita rīkojumā noteikto līdzfinansējuma summu uz institūcijas kontu kredītiestādē.

15. Ja ir nepieciešama pārbaude dienestā atbilstoši šo noteikumu 12. punktam, ministrija šo noteikumu 10. punktā minēto nodokļa maksājumu līdzfinansēšanas termiņu var pagarināt līdz 25 darbdienām, rakstiski par to informējot institūciju.

16. Institūcija, pretendējot uz līdzfinansējumu par 2013. gadu un 2014. gadu, iesniegumu par projektā veikto nodokļa maksājumu summu iesniedz ministrijā līdz 2014. gada 15. oktobrim.

17. Ministrija līdz 2014. gada 15. novembrim veic finansēšanas lēmumā noteiktās nodokļa maksājumu summas samaksu, izvērtējot šim mērķim valsts budžetā 2014. gadam piešķirto finansējumu budžeta programmā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete



 

1.pielikums
Ministru kabineta
2014.gada 19.augusta
noteikumiem Nr.497

Iesniegums par pievienotās vērtības nodokļa līdzfinansēšanu

 

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāram

   
  (vārds, uzvārds)

Pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – nodoklis) finansējuma saņēmējs

   
(nosaukums)  
   
(nodokļa maksātāja reģistrācijas kods)  
   
(juridiskā adrese)  
   
(bankas nosaukums)  
   
(IBAN konta numurs)  

Lūdzam līdzfinansēt nodokli par nodokļa rēķinos norādītajām precēm un pakalpojumiem, par kuriem samaksāts no zinātniskās institūcijas

 
(nosaukums)

līdzekļiem, kā arī no Eiropas Savienības 7. Ietvara programmas ietvaros vai pētniecības un inovāciju pamatprogrammas "Apvārsnis 2020" ietvaros līdzfinansētā Līguma par Eiropas Savienības darbību (LESD) 185. panta iniciatīvas vai 187. panta iniciatīvas projekta

 
(projekta nosaukums, starptautiskā līguma numurs un datums)

 īstenošanai piešķirtajiem līdzekļiem.

Par projektu atbildīgā persona zinātniskajā institūcijā – projekta vadītājs  
  (vārds, uzvārds, tālruņa numurs, e-pasta adrese)

Ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļu summa _______________ (EUR)

Nr. p. k. Preces/
pakalpojuma nosaukums
Preču piegādātāja vai pakalpojuma sniedzēja reģistrācijas kods Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā vai citas valsts ar nodokli apliekamo personu reģistrā Nodokļa rēķina vai muitas deklarācijas numurs Nodokļa rēķina izrakstīšanas datums vai muitas deklarācijas noformēšanas datums Maksājuma dokumenta numurs Maksājuma dokumenta datums Rēķina pilna summa bez nodokļa (EUR) Rēķina pilna nodokļa summa (EUR) Rēķina pilna summa ar nodokli (EUR) Attiecīgajam taksācijas periodam noteiktā proporcija vai atzīme par atsevišķas uzskaites nodrošināšanu* Nodokļa summa, kura nav atskaitāma kā priekšnodoklis Pievienotās vērtības nodokļa likuma XI nodaļā noteiktajā kārtībā
KOPĀ X

Pielikumā:

Nr.
p. k.
Dokumenta nosaukums (saskaņā ar noteikumu** 6. punktu
(līguma, rēķinu, maksājuma uzdevumu u. c. dokumentu kopijas))
Dokumenta numurs Datums
       
       
       
       

Piezīmes.

1. * Līdzfinansējuma saņēmējs norāda attiecīgajam taksācijas periodam (kad tika veikts darījums) noteikto proporciju.

2. ** Ministru kabineta 2014. gada 19. augusta noteikumi Nr. 497 "Noteikumi par valsts zinātnisko institūciju veikto pievienotās vērtības nodokļa maksājumu līdzfinansēšanu, īstenojot Eiropas Savienības pamatprogrammu projektus".

Apliecinu, ka norādītā informācija ir patiesa un iekļautā PVN summa nav atskaitīta kā priekšnodoklis Pievienotās vērtības nodokļa likuma XI nodaļā noteiktajā kārtībā.

Nodokļa līdzfinansējuma saņēmējs – zinātniskās institūcijas vadītājs      
  (vārds, uzvārds, paraksts)   (datums)

 Z.v.

Zinātniskās institūcijas galvenais grāmatvedis

     
  (vārds, uzvārds, paraksts)   (datums)

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete



 

2.pielikums
Ministru kabineta
2014.gada 19.augusta
noteikumiem Nr.497

Iesniegums par pievienotās vērtības nodokļa plānotu līdzfinansēšanu

 

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāram

   
  (vārds, uzvārds)

Pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – nodoklis) finansējuma saņēmējs

   
(nosaukums)  
   
(juridiskā adrese)  
   
(bankas nosaukums)  
   
(IBAN konta numurs)  

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2014. gada 19. augusta noteikumiem Nr. 497 "Noteikumi par valsts zinātnisko institūciju veikto pievienotās vērtības nodokļa maksājumu līdzfinansēšanu, īstenojot Eiropas Savienības pamatprogrammu projektus", lūdzam Izglītības un zinātnes ministriju 20___. gadā plānot nodokļa maksājumu līdzfinansējumu par precēm un pakalpojumiem, par kuriem tiek plānots veikt maksājumus no zinātniskās institūcijas

 
(nosaukums)

līdzekļiem, kā arī no Eiropas Savienības 7. Ietvara programmas ietvaros vai pētniecības un inovāciju programmas "Apvārsnis 2020" ietvaros līdzfinansētā Līguma par Eiropas Savienības darbību (LESD) 185. panta iniciatīvas vai 187. panta iniciatīvas projekta

 
(projekta nosaukums, starptautiskā līguma numurs un datums (ja zināms))

īstenošanai piešķirtajiem līdzekļiem.

Par projektu atbildīgā persona zinātniskajā institūcijā – projekta vadītājs  
  (vārds, uzvārds, tālruņa numurs, e-pasta adrese)

Ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļu summa _______________ (EUR)

Nr.
p. k.
Preces/pakalpojuma nosaukums Preces/pakalpojuma vērtība
ar nodokli (EUR)

Preces/pakalpojuma vērtība
bez nodokļa (EUR)
Nodoklis (EUR)
KOPĀ

 

Nodokļa līdzfinansējuma saņēmējs – zinātniskās institūcijas vadītājs      
  (vārds, uzvārds, paraksts)   (datums)

 Z.v.

Zinātniskās institūcijas galvenais grāmatvedis

     
  (vārds, uzvārds, paraksts)   (datums)

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete



 

3.pielikums
Ministru kabineta
2014.gada 19.augusta
noteikumiem Nr.497

Atzinuma paraugs

(papildinātā mazā valsts ģerboņa attēls)

LATVIJAS REPUBLIKA

VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTS

     
  (nodokļu administrēšanas struktūrvienības nosaukums)  
     
  (adrese, tālruņa numurs, reģistrācijas kods)  

Atzinums

   
(atzinuma sagatavošanas un parakstīšanas vieta)  
   
20___. gada ____. ____________ Nr. __________________

Izglītības un zinātnes ministrijai

Saskaņā ar Ministru kabineta 2014. gada 19. augusta noteikumiem Nr. 497 "Noteikumi par valsts zinātnisko institūciju veikto pievienotās vērtības nodokļa maksājumu līdzfinansēšanu, īstenojot Eiropas Savienības pamatprogrammu projektus" un iesniegumu par pievienotās vērtības nodokļa līdzfinansēšanu, kurā norādītas pievienotās vērtības nodokļa maksājuma summas, kuras valsts zinātniskā institūcija – līdzfinansējuma saņēmējs

 
(institūcijas nosaukums, nodokļa maksātāja reģistrācijas kods)

projekta  
  (nosaukums, starptautiskā līguma numurs un parakstīšanas datums)

īstenošanas ietvaros 20___. gadā norāda kā saskaņā ar normatīvajiem aktiem pievienotās vērtības nodokļa jomā valsts budžetā samaksātas par institūcijas iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem minētā projekta īstenošanas ietvaros, no iesniegumā norādītās pievienotās vērtības nodokļa summas (kopā) _______ EUR  Izglītības un zinātnes ministrijai ir tiesības līdzfinansēt _______ EUR un nav tiesību līdzfinansēt _______ EUR.

VID nodokļu administrēšanas struktūrvienības vadītājs vai tā pilnvarotā persona  
  (vārds, uzvārds, paraksts*)

 

Izpildītājs  
  (uzvārds, tālruņa numurs)

Piezīme. * Dokumenta rekvizītu "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!