• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija Eiropā, un Eiropa ap mums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.1995., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26853

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Namīpašumu denacionalizācija 1994. gadā

Vēl šajā numurā

22.02.1995., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija Eiropā, un Eiropa ap mums

Rīgā — Zviedrijas imigrācijas lietu ministrs

Vakar, 21. februārī, darba vizītē Rīgā ieradās Zviedrijas imigrācijas lietu ministrs Leifs Blombergs. Ministru Leifu Blombergu un viņa vadīto delegāciju pieņēma Latvijas iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons. Tikšanās reizē piedalījās arī IeM parlamentārais sekretārs Linards Muciņš un valsts sekretāra vietnieks Jānis Apelis.

Zviedrijas pārstāvji ministru vadībā šeit ieradušies, lai risinātu nelegālo bēgļu un imigrantu problēmas, kas skar gan Latviju, gan Zviedriju. Pēdējā laikā nelegālie bēgļi Zviedrijā ieradušies tieši no Latvijas. Pārrunu laikā abu valstu pārstāvji centīsies vienoties par juridiska un praktiska veida sadarbību. Latvijai šobrīd ir aktuāla nule izveidotās imigrācijas policijas darbības stabilizēšana. Iespējama Latvijas imigrācijas policistu apmācība Zviedrijā.

Pirmajā tikšanās reizē tika pārrunāta arī internēto personu nometnes izveide Latvijā.

Zviedrijas imigrācijas lietu ministrijas delegācija Latvijā uzturēsies arī šodien.

IeM preses centrs

Pie Valsts prezidenta – Francijas vēstniece

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 21. februārī, pieņēma Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Žannu Debenē. Vēstniece nodeva Guntim Ulmanim Francijas valdības ielūgumu ierasties uz Otrā pasaules kara noslēguma 50. gadadienai veltīto ceremoniju Parīzē 8. maijā. Valsts prezidents ar pateicību pieņēma šo ielūgumu.

Pēc tam tika turpināta jau iepriekš uzsāktā diskusija par Latvijas un Francijas attiecībām un to uzlabošanas iespējām. Valsts prezidents un vēstniece apsprieda arī vairākus abpusēji interesējošus starptautisko attiecību jautājumus.

Valsts prezidenta Kanceleja

 

Pie Valsts prezidenta –Ukrainas prezidenta delegācija

Gatavojoties Ukrainas prezidenta Leonīda Kučmas vizītei Latvijā, vakar, 21. februārī, Rīgā ieradās Ukrainas prezidenta administrācijas delegācija Dmitra Tabačņika vadībā.

Vakar delegāciju pieņēma Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis. Dmitrs Tabačņiks nodeva viņam prezidenta Leonīda Kučmas vēstuli. Ukrainas prezidents apsveic Latviju sakarā ar uzņemšanu Eiropas Padomē un izsaka cerību, ka Latvija un Ukraina kļūs par labiem sadarbības partneriem ne tikai divpusējās attiecībās, bet arī starptautiskās stabilitātes un drošības jautājumu risināšanā. G.Ulmanis ar gandarījumu atcerējās savu neseno tikšanos ar prezidentu L.Kučmu Krakovā un interesējās par notikumu attīstību Ukrainā kopš tā laika. Viņš izteica pārliecību, ka Ukrainas prezidenta vizīte Rīgā kļūs par vienu no ievērojamākajiem notikumiem Latvijas ārpolitikā šogad, un aicināja attiecīgās ministrijas darīt visu iespējamo, lai šī vizīte noslēgtos ar saturīgu un nozīmīgu dokumentu pieņemšanu. Tika panākta vienošanās par Latvijas un Ukrainas prezidentu darba tikšanos Kopenhāgenā šī gada martā.

Ukrainas prezidenta administrācijas vadītājam bija saruna arī ar Latvijas Valsts prezidenta Kancelejas vadītāju Ivaru Milleru. Tās laikā apsprieda Ukrainas prezidenta vizītes sagatavošanas jautājumus un vizītes iespējamo norisi. Prezidentu kabinetu vadītāji apsprieda arī vairākus citus abas valstis interesējošus jautājumus un turpmākās sadarbības veidus.

Ar Ukrainas delegāciju vakar tikās arī ārlietu ministrs Valdis Birkavs. Tikšanās notika, lai sagatavotu paredzamo Ukrainas prezidenta vizīti Latvijā un abu valstu prezidentu tikšanos, kā arī tika apspriesti ar vizīti saistītie jautājumi. Tikšanās laikā tika apspriestas abu valstu divpusējās attiecības un abu valstu sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!