• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Privatizācija : izņēmumu nedrīkst būt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.1995., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts statistikas komitejas informācija

Reģistrētā bezdarba līmenis rajonos un pilsētās 1995.gadā

Vēl šajā numurā

16.02.1995., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Privatizācija : izņēmumu nedrīkst būt

Vakar, 15.februārī, Latvijas Privatizācijas aģentūra (LPA) rīkoja kārtējo preses konferenci, kurā ar žurnālistiem tikās LPA ģenerāldirektors Jānis Naglis, aģentūras valdes locekļi Ilmārs Razumovskis, Arvis Freibergs un ģenerāldirektora palīgs Tālis Linkaits.

Jānis Naglis pastāstīja par uzņēmumiem, kas tiks iekļauti publiskā piedāvājuma otrajā kārtā, kā arī par gaidāmo starptautiskā piedāvājuma konkursu. Tāpat viņš analizēja valsts uzņēmumu privatizācijas gaitā radušās problēmas un pieļautās kļūdas.

Jānis Naglis teica:

— Privatizācijas process nav apstādināts, tas virzās uz priekšu. Tā gaitu raksturo vakardien Ministru kabinetā apstiprinātie divi saraksti.

Pirmais saraksts, kuram līdzīga līdz šim nav bijis — proti, valsts kapitāla daļas pārdošana, kurā iekļautas 17 dažādas statūtu sabiedrības. Lielākās no tām ir RAF, alus darītava "Aldaris", akciju sabiedrība "Latvija" un citas.

Un otrais — kārtējais privatizējamo objektu saraksts. Mūsu sagatavoto sarakstu valdība pieņēma un apstiprināja. Tātad, neraugoties uz dažādu partiju pārstāvju izteikumiem, privatizācijas process Latvijā turpinās.

Runājot par aizvadītajām divām nedēļām, par svarīgāko jāatzīst fakts, ka mēs esam parakstījuši vēl vienu līgumu ar ārzemniekiem, kas iegādājās nepabeigtās celtniecības objektu Rītausmas ielā un samaksāja gandrīz 200 000 latu. Cena nav liela, bet šis pircējs, kāda somu firma plāno uzsākt ražošanu jau 1995.gada beigās un kopīgais investīciju apjoms, kas vēl tiks ieguldīts, ir vismaz 3 miljoni latu. Ja salīdzinām ar pagājušo gadu, kad visā gadā uz vienu iedzīvotāju iznāca 39 dolāri no visu investīciju apjoma, jānorāda, ka šis pirkums viens pats jau dod 2 dolārus uz iedzīvotāju.

Taču, kā atzīmēja Jānis Naglis, ir vairāki uzņēmumi, kuru privatizācijas gaita noris neapmieronoši. Par vienu no tiem — Liepājas cukurfabriku — stāstīja ģenerāldirektora palīgs Tālis Linkaits.

Preses konferences turpinājumā, runājot par bankas "Unibanka" privatizēšanu, Jānis Naglis uzsvēra, ka likums visiem ir viens un tas pats un nedrīkst pieļaut izņēmumus, vienalga, vai privatizē "Unibanku" vai mazu aptieku.

Vēl tika analizēta sertifikātu iekļaušana privatizācijas procesā. Taču to izmantošanas vērtība neaug, jo kavējas likums par dzīvokļu privatizāciju.

Vairis Ozols,

"LV" nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!