• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas militārajiem pensionāriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.1995., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26802

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojums

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

10.02.1995., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas militārajiem pensionāriem

Trešdien, 8.februārī, notika Krievijas Federācijas vēstniecības un militāro pensionāru sociālās aprūpes nodaļas darbinieku tikšanās ar Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvjiem. Krievijas puse iesniedza pēc 1992.gada 28.janvāra atvaļināto KF Aizsardzības ministrijas pensionāru sarakstu un šo personu izbraukšanas grafiku. Minētie dokumenti satur informāciju par tām no KF Bruņotajiem spēkiem pēc 1992.gada 28.janvāra atvaļinātajām militārpersonām, kuras pēc 1995.gada 7.februāra atrodas Latvijā un kurām saskaņā ar "Latvijas Republikas Valdības un Krievijas Federācijas Valdības vienošanos par Latvijas Republikas teritorijā dzīvojošo KF militāro pensionāru un viņu ģimenes locekļu sociālo aizsardzību" jāatstāj LR teritorija. Šīm personām saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 1995.gada 5.janvārī apstiprinātajiem noteikumiem "Par Latvijas institūciju rīcību, lai panāktu Latvijas un Krievijas līgumu izpildi", kuri tika pieņemti ar mērķi veicināt atvaļināto militārpersonu izbraukšanu no Latvijas Republikas teritorijas un uzlabot kontroli pār šo procesu, līdz 1995.gada 15.februārim jāreģistrējas Pilsonības un imigrācijas departamentā. Oficiālu vērtējumu iesniegtajiem dokumentiem Latvijas puse sniegs pēc to analizēšanas.

Krievijas puse vērsa uzmanību uz Latvijas varas iestāžu centieniem sadalīt jau eksistējošās KF militāro pensionāru iedalījuma kategorijas, kaut gan parakstītajos līgumos izejas punkts ir 1992.gada 28.janvāris. Tika iesniegts Memorands par situāciju ar Otrā Pasaules karā kritušo karavīru memoriālu un masu apbedījumu saglabāšanu. Uz to Latvijas puse apsolīja tuvāk iepazīties ar situāciju un sniegt oficiālu atbildi.

Sarunas gaitā tika skarta Latvijas presē izskanējusī informācija par algotņu vervēšanu Latvijā līdzdalībai Čečenijas karā. Latvijas Ārlietu ministrija norādīja, ka uz lūgumu sniegt precīzus datus par Latvijas pārstāvjiem, kuri it kā ir iesaistīti Čečenijas konfliktā, no Krievijas puses ir saņemta tikai formāla atbilde, ka šajā jautājumā tiek veikta izmeklēšana.

Latvijas puse iesniedza non—paper dokumentu ar atgādinājumu, ka joprojām pilnībā spēkā nav stājusies 1992.gada 28.oktobrī parakstītā vienošanās par tirdznieciskās un ekonomiskās sadarbības principiem.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!