• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar dialogu varam sasniegt labu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.1995., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26792

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kāds mums bijis Ģimenes gads

Vēl šajā numurā

10.02.1995., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar dialogu varam sasniegt labu sadarbību

Latvijā — Eiropas Savienības ārējo sakaru komisārs Hanss van den Bruks Pie Valsts prezidenta

Vakar, 9.februārī, pieklājības vizītē pie Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa ieradās Eiropas Savienības ārējo sakaru komisārs Hanss van den Bruks.

Sarunas ievadā Guntis Ulmanis atzīmēja Latvijas patieso ieinteresētību iekļauties Eiropas Savienībā. Viņš uzsvēra, ka Baltijas valstīm ir kopīga izpratne par nepieciešamību sakārtot savu saimniecisko un tieslietu sistēmu, lai tā pilnīgi atbilstu Eiropas standartiem.

Atbalstot šo domu, H.van den Bruks norādīja, ka Eiropas uzdevums šobrīd ir censties apvienot un konsolidēt Eiropas tautas pēc piecdesmit gadu ilgās mākslīgās pārdales. Viņš konstatēja, ka Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ceļš uz Eiropas Savienību ir ļoti veiksmīgs, un izteica cerību, ka tuvāko mēnešu laikā tiks noslēgts Latvijas un Eiropas Savienības asociatīvais līgums.

Viņš apsveica Latvijas uzņemšanu Eiropas Padomē un atzina, ka tas ir vēl viens apliecinājums Latvijai kā patiesi demokrātiskai un tiesiskai Eiropas valstij. Komisārs īpaši atbalstīja Baltijas valstu reģionālo sadarbību un norādīja, ka tas ir būtisks ieguldījums Eiropas stabilizācijas procesā.

Apspriežot jautājumu par ES paplašināšanu, sarunu biedri bija vienisprātis, ka šajā procesā galvenie elementi ir valstu saskaņa kopējā mērķa izpratnē un katras valsts situācijai atbilstoša reālistiska rīcības taktika ikdienā.

Sarunas turpinājumā Latvijas Valsts prezidents viesi sīkāk iepazīstināja ar demogrāfiskajiem, saimnieciskajiem un drošības politikas apsvērumiem, kas liek mūsu valstij enerģiski strādāt Eiropas integrācijas virzienā. Tika apspriesta arī situācija Krievijā, NATO paplašināšana un citi abas puses interesējoši jautājumi.

Valsts prezidents rīkoja pusdienas par godu Eiropas Savienības ārējo sakaru komisāram Hansam van den Brukam. Pusdienu laikā tika turpināta rīta sarunā aizsāktā diskusija.

Valsts prezidenta Kanceleja

 

Skat arī 3.lpp.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!