• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 7. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.1995., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26781

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Saeimas priekšsēdētāja - atvadu vizītē Portugāles vēstnieks

Vēl šajā numurā

09.02.1995., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 7. februāra sēdē

Otrdienas, 7. februāra, sēdē valdība akceptēja grozījumus "LR Valsts robežas likumā", kuri paredz izmantot kā papildu līdzekļus valsts sauszemes un jūras robežas nostiprināšanai 80 procentus no summas, ko ieņem, realizējot Robežapsardzības spēku un Jūras spēku aizturētās kontrabandas preces. Šos līdzekļus ieskaitīs Aizsardzības ministrijas speciālajā budžetā.

Ministri pārrunāja un atbalstīja Latvijas ārpolitikas koncepciju.

MK apstiprināja latviešu valodas prasmes, LR Satversmes un konstitucionālā likuma "Cilvēka un pilsoņa tiesības un pienākumi" pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudes noteikumus personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā. Saskaņā ar noteikumiem valodas prasmes pārbaude notiks divās daļās — rakstveidā un mutvārdos. Pirmajā daļā pilsonības pretendents raksta atstāstījumu, lasa tekstu un izpilda satura izpratnes testu. Pārbaudes otrajā daļā pretendentu paredzēts intervēt par sadzīves tēmām. Pārējo Pilsonības likumā noteikto zināšanu pārbaudi pretendents kārto rakstveidā un mutiski. Ja pārbaude ir nokārtota, komisija tūlīt pēc tās izsniedz pretendentam apliecību par attiecīgajām zināšanām un prasmēm. Pārbaudes komisijas paredzēts nokomplektēt ar speciālistiem, kuriem ir augstākā izglītība un vismaz triju gadu darba pieredze attiecīgajā specialitātē.

Apstiprināts nolikums par izcilas latviešu valodas prasmes noteikšanu pilsonības pretendentiem. Par to, vai pretendents izcili prot latviešu valodu, uzticēts lemt radošo savienību valdēm. Pamatojoties uz radošās savienības valdes ieteikumu, Naturalizācijas pārvalde norīko pretendentu valodas izcilās prasmes pārbaudei īpašā komisijā, kura pārbauda viņa zināšanas mutvārdos vai rakstveidā. Apliecinājums valodas izcilai prasmei ir pretendenta oriģinālpublikācijas, mācību lekcijas vai publiskās runas latviešu valodā.

Ar valdības rīkojumu iedalītas meža cirsmas IeM Ieslodzījuma vietu departamentam apaļkoku ieguvei par valsts noteikto celma naudu. Jelgavas cietumam iedalīti 5000 m3, Jēkabpils cietumam — 2500 m3 un Cēsu cietumam — 400 m3.

MK izdevis noteikumus par attaisnotiem izdevumiem izglītībai un ārstniecībai. Noteikts, ka nodokļu maksātāja attaisnotajos izdevumos ietverami izdevumi par medicīniskajiem pakalpojumiem (60 latu gadā pašam nodokļa maksātajam un 30 latu katram viņa ģimenes loceklim) un ar izglītības iegūšanu saistītie izdevumi (90 latu pašam nodokļa maksātājam un tikpat daudz katram ģimenes loceklim).

Sēdē tika apstiprināti noteikumi par kārtību, kādā sagatavojami un iesniedzmi dokumenti administratīvi teritoriālā iedalījuma jautājumu izlemšanai un apdzīvoto vietu statusa noteikšanai.

Izdoti noteikumi par gatavošanos kārtējai tautas skaitīšanai, kuru paredzēts veikt 2000. gadā. Sagatavošanos šim pasākumam vadīs valdības komisija. Tautas skaitīšanas laikā paredzēts apkopot datus par visiem valsts pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem, viņu aizņemtajām dzīvojamām telpām, dzīves apstākļiem un saimniecību.

Valdība akceptēja grozījumus Latvijas Republikas, SIA "Lattelekom" un a/s "Tilts Communications" līgumā, neiebilstot pret to, ka starptautiskā finansu organizācija "International Finance Corporation (IFC)", kas ir viena no Pasaules bankas grupas loceklēm, iegādājas 10 procentus no a/s "Tilts Communications" kapitāla daļas. Latvijas valstij piederošā kapitāla daļa kopuzņēmumā paliek nemainīga.

Ar MK rīkojumu pašvaldībām nodoti valsts uzņēmumiem piederošie komunālās saimniecības objekti Bauskā, Daugavpilī, Līgatnē, Limbažos un Valmierā.

Valdības sēdē tika apstiprināta arī Latvijas Jūras akadēmijas satversme.

 

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!