• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
RES asamblejas komiteju sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.1995., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26773

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz Latvijas karoga pacelšanas svētkiem

Vēl šajā numurā

09.02.1995., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

RES asamblejas komiteju sanāksmē

Pirmdien, 6.februārī, Parīzē notika Rietumeiropas Savienības (RES) asamblejas Aizsardzības komitejas un Politiskās komitejas sanāksme. Tajā piedalījās arī Latvijas delegācijas pārstāvji Aivars Berķis un Juris Sinka. Abu komiteju dalībnieki tikās ar nesen ievēlēto RES ģenerālsekretātu Žozē Kutiljero (Cutilciro), kā arī uzsklausīja Portugāles pastāvīgo pārstāvi RES Antonio Martinu de Krusu (Cruz). Pēc tam apstiprināja turpmākās darbības galvenos virzienus un precizēja nākamo tikšanās vietu un laiku.

Sakarā ar Viduseiropas un Baltijas valstu iekļaušanos Rietumeiropas saimnieciskajā un politiskajā dzīvē aug nepieciešamība veidot patstāvīgu Eiropas aizsardzības politiku. Tā kā ASV nostāja un intereses Eiropā vairākos jautājumos nesakrīt ar Eiropas interesēm, Eiropa ir spiesta samazināt savas Azisardzības sistēmas atkarību no ASV. Šo atkarību nosaka transportlidmašīnu trūkums, satelītu trūkums militārajai novērošanai, arī patstāvīga militārās izlūkošanas dienesta trūkums. Tāpēc sanāksmē tika risināti šādi jautājumi — kā segt paredzamos izdevumus, kā veidot turpmākās attiecības ar NATO un kā koordinēt RES sadarbību ar Eiropas Savienību.

Saeimas ziņu dienests,

pēc Saeimas priekšsēdētāja biedra Aivara Berķa informācijas no Parīzes

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!