• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 1995. gada 12. janvāra lēmums Nr. 28 "Par sabiedriskās kārtības pārkāpumu un sodu apmēru noteikšanu vainīgajām personām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.1995., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes lēmums Nr.29

Par noteikumu apstiprināšanu un administratīvo sodu noteikšanu par to pārkāpšanu

Vēl šajā numurā

03.02.1995., Nr. 18

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: lēmums

Numurs: 28

Pieņemts: 12.01.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jūrmalas pilsētas domes lēmums nr. 28

Jūrmalā 1995. gada 12. janvārī

Par sabiedriskās kārtības pārkāpumu un sodu apmēru noteikšanu vainīgajām personām

Pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām," 43. pantu un saskaņā ar Latvijas Republikas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 5.pantu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Par Jūrmalas pilsētas sabiedriskās kārtības pārkāpumiem uzskatāma sekojoša fizisko un juridisko personu rīcība, kas sodāma administratīvā kārtā:

1.1. Valsts karoga piemērošanas noteikumu neievērošana, — brīdinājums vai naudas sods no 5 līdz 50 latiem;

1.2. Uzņēmumu, iestāžu un organizāciju, tai skaitā veselības, izglītības un kultūras iestāžu un organizāciju, teritoriju nesakopšana, zāles nenopļaušana,— naudas sods līdz 50 latiem.

1.3. Privātmāju, iznomāto, izīrēto vasarnīcu un citu ēku apkārtnes nesakopšana, zāles nenopļaušana, žogu nesalabošana, teritorijas nesakārtošana,— brīdinājums, bet, ja pārkāpums netiek novērsts 10 dienu laikā ar naudas sods līdz 30 latiem.

Mazdārziņu apkārtnes nesakopšana, — brīdinājums. Ja pārkāpums netiek novērsts 10 dienu laikā — naudas sods līdz 30 latiem.

Ja pārkāpums netiek novērsts, tiek risināts jautājums par nomas tiesību anulēšanu.

1.4.Ietvju, pagalmu, kāpņu telpu, gaiteņu, pagrabu, u.c. dzīvojamām ēkām piederošo neapdzīvoto telpu netīrīšana, saslauku, atkritumu vai sniega mešana uz ielas braucamās daļas, — brīdinājums vai naudas sods līdz 50 latiem. Administratīvais sods tiek uzlikts ēkas, zemes īpašniekam,valdītājam vai pārvaldniekam.

1.5. Skaņu aparatūras lietošana uz ielām un citās sabiedriskās vietās, dzīvokļos, lodžijās un balkonos, kā arī citu rīcību, kas rada troksni un traucē iedzīvotāju mieru, seviški laikā no plkst. 23.00 līdz 07.00., izņemot pasākumus, kas saskaņoti ar Jūrmalas pilsētas domi,— brīdinājums vai naudas sods līdz 10 latiem.

1.6. Pirotehnisko, t.i. troksni, degšanu vai specifiskas smaržas izraisošu līdzekļu lietošana sabiedriskās vietās, un ne valsts svētku laikā, — naudas sods līdz 10 latiem.

1.7. Pludmales inventāra un pilsētā esošā sabiedriskā inventāra (telefona automāti, kabīnes, konteineri u.c.) bojāšana vai iznīcināšana, — naudas sods no 10 līdz 50 latiem.

1.8. Peldēšanās vietās, kur tas ir aizliegts, —brīdinājums vai naudas sods līdz 5 latiem.

1.9. Autotransporta iebraukšana gājēju zonās, braukšana pa gājēju ielām, celiņiem, trotuāriem, pludmali un stāvēšana šajās vietās, ja tas nav saistīts ar kravas izkraušanu vai iekraušanu, — naudas sods transporta līdzekļa vadītājam no 5 līdz 10 latiem.

1.10. Braukšana ar velosipēdu, mehāniskiem transporta un citiem pārvietošanās līdzekļiem (skrituļdēļiem, skrituļslidām, utml.) pa trotuāriem, gājēju celiņiem, zālājiem un citās vietās ārpus brauktuves, ja tas traucē gājēju kustību — naudas sods līdz 5 latiem.

1.11. Caurlaižu režīma neievērošana, — naudas sods līdz 50 latiem. Naudas sods tiek uzlikts transporta līdzekļa vadītājam.

1.12. Mehānisko transporta līdzekļu mazgāšana, to profilaktiskā apkope šim nolūkam neparedzētās vietās, — naudas sods no 5 līdz 30 latiem.

1.13. Ielu un citu sabiedrisko vietu piegružošana ar sīkiem sadzīves atkritumiem (izsmēķiem, sērkociņiem, saulespuķu sēklām, papīriem un tml.), — naudas sods no 5 līdz 25 latiem.

1.14. Spļaušana uz ielas un citās sabiedriskās vietās, — brīdinājums vai naudas sods līdz 5 latiem.

1.15. Smēķēšana vietās, kur tas ir aizliegts — brīdinājums vai naudas sods līdz 5 latiem. Nepilngadīgo smēķēšana sabiedriskās vietās — naudas sods līdz 10 latiem. Naudas sodu iekasē no noteikumu pārkāpēja vecākiem, aizbildņiem.

1.16. Necenzētu vārdu lietošana un piedauzīga izturēšanās sabiedriskajā transportā, sabiedriskajās telpās, dzīvojamo ēku kāpņu telpās, uz ielām un pludmalē, — naudas sods līdz 10 latiem.

1.17. Alkoholisko dzērienu lietošana dzīvojamo ēku bēniņos, pagrabos un citās koplietošanas telpās, kā arī pludmalē un kāpu zonā, — naudas sods līdz 10 latiem.

1.18. Nepilngadīgo līdz 16 gadu vecumam, uzturēšanās no plkst. 23.00 līdz 6.00 ielās un citās sabiedriskās vietās, ja viņi nav pieaugušo pavadībā — brīdinājums vai naudas sods vecākiem vai aizbildņiem līdz 10 latiem.

1.19. Iekļūšana uzņēmumos, iestādēs un organizācijās, pārkāpjot caurlaižu režīmu — brīdinājums vai naudas sods līdz 30 latiem.

1.20. Uzmākšanās garamgājējiem ar zīlēšanu, buršanu un ubagošanu, kā arī nodarbošanās ar to sabiedriskās vietās — naudas sods līdz 10 latiem .

1.21. Pieminekļu, piemiņas plākšņu, piemiņas vietu un arhitektūras formu bojāšana vai iznīcināšana — naudas sods līdz 50 latiem.

1.22. Iekšējās kārtības noteikumu neievērošana kultūras, sporta, atpūtas un citās sabiedriskās iestādēs un vietās —naudas sods līdz 50 latiem.

1.23. Bērnu atstāšanu bez uzraudzības, viņu klaiņošanu, kas noved pie sabiedriskās kārtības noteikumu neievērošanas — naudas sods vecākiem vai aizbildņiem līdz 10 latiem.

1.24. Nepilngadīgo ubagošana un viņu iesaistīšana ubagošanā, — naudas sods vainīgai personai vai vecākiem, aizbildņiem līdz 10 latiem.

1.25. Nepilngadīgo atrašanās sabiedriskās vietās iereibušā stāvoklī, — naudas sods vecākiem vai vainīgajai personai līdz 50 latiem.

1.26. Suņu palaišana bez pavadas, vadāšana bez uzpurņa sabiedriskās vietās, turēšana nenorobežotos pagalmos, pieļaušana, ka tas piemēslo ietves, zālājus, bērnu spēļu laukumus un citas sabiedriskās vietas, kā arī par suņu izvešanu vietās, kur tas aizliegts — naudas sods līdz 10 latiem.

Par suņu izvešanu pludmalē, — naudas sods līdz 50 latiem.

1.27. Mājlopu, mājputnu, trušu turēšanu bez veterinārā dienesta atļaujas, — naudas sods līdz 30 latiem.

1.28. Tirdzniecība ārpus pašvaldības speciāli iekārtotajām tirdzniecības vietām, tirdzniecība bez noteiktā kārtībā saņemtas atļaujas (patents vai licence), mazumtirdzniecības noteikumu neievērošana — naudas sods līdz 50 latiem.

1.29. Kiosku un veikalu apkārtnes nesakopšana 10 metru radiusā no attiecīgā objekta, — naudas sods līdz 30 latiem.

1.30. Par pilsētas domes zvejas atļauju saņemšanas kārtības pārkāpšanu , — naudas sods līdz 10 latiem.

1.31. Alkoholisko dzērienu pārdošana personām, kas jaunākas par 21 gadu un tabakas izstrādājumu pārdošana personām, kas jaunākas par 18 gadiem, — naudas sods līdz 50 latiem.

Atkārtota pārkāpuma gadījumā tiks izskatīts jautājums par licences anulēšanu.

2. Administratīvais sods neatbrīvo vainīgo no pienākuma pilnībā atlīdzināt nodarīto materiālo kaitējumu.

3. Noteikt, ka amatpersonas un institūcijas, kuras ir tiesīgas uzlikt administratīvo sodu par 1.punktā minēto moteikumu pārkāpšanu, ir:

3.1. Jūrmalas pilsētas domes deputāti;

3.2. Jūrmalas pilsētas Policijas pārvaldes darbinieki;

3.3. Zemessargi;

3.4. Municipālpolicisti;

3.5. Namu pārvalžu direktori.

3.6. Valsts veterinārā dienesta pilnvarotās amatpersonas.

Amatpersonas, izskatot lietas par minēto noteikumu pārkāpšanu, var uzlikt naudas sodu līdz 10 latiem, bet pārkāpuma izdarīšanas vietā bez protokola sastādīšanas (izsniedzot noteikta parauga kvīti) — līdz 5 latiem.

4. Noteikt, ka Jūrmalas pilsētas domes Administratīvā komisija par minēto noteikumu pārkāpšanu pamatojoties uz 3.punktā minēto amatpersonu sastādītiem protokoliem, var uzlikt naudas sodu līdz 50 latiem.

5. Lēmums stājas spēkā nākošā dienā pēc publicēšanas Latvijas Republikas oficiālā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

6. Atzīt par spēku zaudējušiem līdz ar šī lēmuma stāšanos spēkā Jūrmalas pilsētas Tautas deputātu padomes 1991. gada 2.maija 15.sasaukuma 10.sesijas lēmumu "Par administratīvajiem pārkāpumiem, par kuriem Jūrmalas pilsētā piemērojami naudas sodi".

Priekšsēdētājs A.Inkulis

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!