• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - Balvu pusē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.1995., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26737

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - laikrakstam "Svētdienas Rīts"

Vēl šajā numurā

21.01.1995., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents — Balvu pusē

Vakar, 20.janvārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis pirmo reizi apmeklēja Balvu rajonu. Tikšanās ar šī rajona ļaudīm sākās zemnieku saimniecībā "Stirnēni", kas visai sarežģītajā situācijā laukos tomēr spējusi sekmīgi saimniekot. Tiesa gan, vairumam Balvu rajona zemnieku klājas grūti. Tas atklājās arī Zemnieku savienības rajona konferencē, kuras sākuma norisē piedalījās Valsts prezidents. Viņš konferences dalībniekiem akcentēja galvenos momentus valsts ārpolitikā un iekšpolitikā – lauksaimniecības problēmas, izglītības un medicīnas jautājumus, valsts drošību. Prezidents teica, ka nolēmis ielūkoties ne tikai Zemnieku savienības, bet arī citu partiju sanāksmēs, lai gūtu priekšstatu, kā partijas realizē savas programmas.

ZS konference Balvos notika amatniecības vidusskolā, kas darbu sākusi pirms četriem gadiem. Šogad tajā būs pirmais izlaidums — absolventi kopā ar vidusskolas izglītību saņem šuvējas vai galdnieka specialitāti. Pēc skolas apskates — tā iekārtota, pārbūvējot kādreizējās Lauktehnikas apvienības telpas — Valsts prezidents brīdi pakavējās kopā ar pedagogiem, dāvādams skolai grāmatas "Draudzīgā aicinājuma" 60.gadskārtas gaidās.

Tiekoties ar rajona zemessargu un robežsargu vadītājiem, Valsts prezidents vēlreiz atgādināja, ka šīs dienas ir janvāra barikāžu dienu gadskārtas atceres laiks, ka toreizējā saliedētība un kopības izjūta nav jāatstāj aizmirstībai, bet jāizmanto vienotības veidošanai, turklāt šogad paiet 50 gadi kopš Otrā pasaules kara beigām, kas pasaulē tiks plaši atzīmēts. G.Ulmanis uzsvēra, ka Otrais pasaules karš Latvijai prasījis ļoti daudz upuru, domādami par savu neatkarīgu valsti, latvieši cīnījās abās pusēs.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Balvu zemessargu darbu, jo pērn nav bijis neviena gadījuma, kad zemessargs būtu rīkojies nelikumīgi, kad būtu cietuši cilvēki.

Daudzi balvēnieši bija pulcējušies pie Latgales partizāņu pulka kritušo karavīru piemiņai uzceltā Staņislava pieminekļa. Tas tagad atkal paceļas tajā vietā, kur tika uzcelts pirms Otrā pasaules kara. Prezidents nolika ziedus pie pieminekļa.

Pēc tam bija tikšanās ar balvēniešiem rajona kultūras namā.

 

Valsts prezidenta Kanceleja

K.Grīnbergs

No Balviem 20.janvārī pulksten 15.30

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!