• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijai un Čehijai ir svarīga drošība Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.1995., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26719

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas ārpolitikas mērķi ir skaidri un noteikti ārī austrumu virzienā

Vēl šajā numurā

25.01.1995., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijai un Čehijai ir svarīga drošība Eiropā

Čehijas aizsardzības ministrs — Latvijā

Latvijas aizsardzības ministrs Jānis Arveds Trapāns, Čehijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Jaroslava Jeslinkova, Čehijas Republikas aizsardzības ministrs Vilems Holāns un Ministru prezidents Māris Gailis

Čehijas Republikas aizsardzības ministrs Vilems Holāns pie Ministru prezidenta Māra Gaiļa

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 24.janvārī, Ministru prezidents Māris Gailis tikās ar Čehijas aizsardzības ministru Vilemu Holanu. M.Gailis pateicās par Čehijas dāvinājumu Latvijas aizsardzības spēkiem un uzsvēra abu valstu sadarbības nozīmi aizsardzības jomā.

Tika pārrunāti abu valstu turpmākās militārās sadarbības virzieni — Latvijas virsnieku sagatavošana Čehijas kara akadēmijā, kopīgas mācības, militāro ekspertu vizīšu apmaiņa, līdzdalība programmā "Partnerattiecības mieram".

Valdības preses dienests

Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijā

Vakar, 24.janvārī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisija tikās ar Čehijas Republikas aizsardzības ministru Vilemu Holānu.

Saeimas komisijas vadītājs Andris Līgotnis viesus iepazīstināja ar komisijas darbu, izvērtējot visas parlamentārā darba iespējas. Viņš uzsvēra, ka Aizsardzības un iekšlietu komisija nodarbojas ne tikai ar likumdošanu, bet arī kontrolē likumu izpildi, kā arī dažādu starpvalstu līgumu izpildi aizsardzības jomā. Viņš uzsvēra, ka sekmīgi darbojas Aizsardzības ministrijas noslēgtais līgums ar Čehijas Republiku un pateicās par sniegto palīdzību. Šogad Latvija kā dāvinājumu no Čehijas saņem lielgabalus, mīnmetējus un citus ieročus.

Čehijas aizsardzības ministrs Vilems Holāns iepazīstināja ar savas delegācijas sastāvu, norādot, ka delegācijas locekļi ir augsta ranga speciālisti. Stāstot par ministrijas darbu, viņš uzsvēra, ka īpaša loma ir armijas tēla veidošanai sabiedrībā un ka šajā procesā ir jāredz valsts politiskās nostādnes. Šobrīd Čehijai ir svarīga drošība Eiropā, balstoties uz sadarbību ar NATO. Secinot, ka Latvijas problēmas aizsardzībā ir smagākas nekā Čehijai, viņš teica, ka Latvijai ir arī savas priekšrocības, kuras varētu saukt par austrumu tiltu gan ekonomikas, gan aizsardzības jomā. Atšķirībā no Latvijas, kura veido principiāli jaunu aizsardzības sistēmu, Čehija pārveido jau esošo. Viņš arī pastāstīja, kādā veidā tiek vadīti un kontrolēti aizsardzības spēki, uzsverot līdzību šajā darbā un norādot, ka pieredzes apmaiņa ir ļoti lietderīga. Viena no ministrijas un parlamenta sadarbības formām ir semināru rīkošana deputātiem, lai skaidrotu aizsardzības politiku. Tāpat plaši tiek izskaidrota budžeta līdzekļu izmantošana aizsardzības jomā.

Sarunā klāt bija arī Čehijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Jaroslava Jeslinkova.

Baiba Ģermane,

Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!