• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts un sociālo lietu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.1995., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26702

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

24.01.1995., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vakar, 23.janvārī, Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja MK noteikumu projektu "Par valsts nodevas noteikšanu personu uzņemšanai Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Noteikumu projekts paredz nodevas likmi 50 latu apmērā. Pensionāriem un otrās grupas invalīdiem nodevu paredzēts noteikt 25 latu apmērā. No valsts nodevas maksāšanas atbrīvoti pirmās grupas invalīdi un personas, kuras atzītas par politiski represētām saskaņā ar likumu "Par politiski represēto personu statusa noteikšanu". Nodevas apmērs noteikts, vadoties pēc pasaulē pieņemtās prakses un tiks ieskaitīts valsts pamatbudžetā, tā sedzot naturalizācijas komisiju darbības izmaksas. Jautājums ietverts valdības sēdes darba kārtībā.

Tika akceptēts MK noteikumu projekts "Par latviešu valodas prasmes, Latvijas Republikas Satversmes un konstitucionālā likuma "Cilvēks un pilsoņa tiesības un pienākumi" pamatnoteikumu, Valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudes kārtību personām, kuras vēlas naturalizēties". Valodas prasmes pārbaude notiks rakstiski un mutvārdos. Tiks vērtēta pretendenta prasme klausīties un saprast sarunu biedra runu, rakstiski atstāstīt dzirdēto, ar izpratni lasīt un sarunāties par sadzīves tematiem.

Tāpat komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par Latvijas Jūras akadēmijas Satversmi" un jautājumu par Jāņa Bērziņa apstiprināšanu par Latvijas Jūras akadēmijas rektoru.

Komiteja uzklausīja un atbalstīja lēmuma projektu "Par nacionālo ziņojumu "Par sieviešu stāvokli Latvijā"", ko paredzēts iesniegt Apvienoto Nāciju Organizācijā.

Steidzamā kārtā uz valdības sēdi konceptuālai apspriešanai tika nosūtīts noteikumu projekts "Par attaisnotiem izglītības un ārstniecības izdevumiem".

E.Ālers, VPD

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!