• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - "Draudzīgā aicinājuma" veicinātāji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.1995., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tikšanās vērtējums

Vēl šajā numurā

24.01.1995., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — "Draudzīgā aicinājuma" veicinātāji

Gaidot "Draudzīgā aicinājuma" 60.gadadienu, vakar 23.janvārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis uz apspriedi bija aicinājis vairākus šīs pirmskara Latvijā populārās sabiedriskās kustības entuziastus un tālākvirzītājus. "Lauku avīzes"redaktors Voldemārs Krustiņš informēja par laikraksta veikto aptauju, kurā piedalījušies pārsvarā vecāka gadagājuma ļaudis, izsakot priekšlikumus, kā "Draudzīgo aicinājumu" organizēt mūsdienīgāk. "Draudzīgā aicinājuma" fonda priekšsēdētājs Jānis Endele informēja par fonda darbību, par to, kas darīts, lai to izvērstu plašāk visā valstī. Apstiprinājumu guva iepriekš izskanējusī doma par fonda padomes dibināšanu. Pārrunājot iespējamos fonda darbības virzienus tuvākajā nākotnē, tika panākta vienošanās, ka Valsts prezidents veidos "Draudzīgā aicinājuma" padomi, kurā aicina darboties sabiedrībā pazīstamus ļaudis — izglītības un kultūras, kā arī darījumu cilvēkus. Šajā padomē tiek aicināts darboties Ministru prezidents, izglītības un zinātnes ministrs, Zinātņu akadēmijas prezidents, PBLA valdes priekšsēdētāja, luterāņu un katoļu baznīcu galvas, Nacionālās bibliotēkas direktors, Komercbanku asociācijas prezidents, pāris uzņēmēji, "Lauku Avīzes" un laikraksta "Izglītība un Kultūra" redaktori, kas jau devuši krietnu ieguldījumu "Draudzīgā aicinājuma" kustības atjaunošanā. Kā informēja Jānis Kinna, kas pārstāv Zemnieku savienību, šī organizācija izgatavojusi "Draudzīgā aicinājuma" plakātus un ielīmes dāvināmāma grāmatām, kas būs nopērkamas arī pastā.

Gatavojoties "Draudzīgā aicinājuma" 60.gadadienas konferencei, kas notiks Latviešu biedrības nama telpās trešdien, 25.janvārī, šī padome jau uzsāks darbību un izveidos konferences galadokumentu — galvenos "Draudzīgā aicinājuma" darbības principus 1995.gadam.

Valsts prezidenta Kanceleja,

A.Buša

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!