• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas un Baltkrievijas kaimiņu sadarbībai - labas iespējas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.1995., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālās drošības padomē

Vēl šajā numurā

24.01.1995., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas un Baltkrievijas kaimiņu sadarbībai - labas iespējas

Komunikē par Latvijas Republikas Ministru prezidenta Māra Gaiļa tikšanos ar Baltkrievijas Republikas Premjerministru Mihailu Čigiru

23.janvārī Rīgā notika Latvijas Republikas Ministru prezidenta M.Gaiļa tikšanās ar Baltkrievijas Republikas Premjerministru M.Čigiru.

Tikšanās pagāja draudzīgā un konstruktīvā atmosfērā, notika viedokļu apmaiņa par divpusējo attiecību jautājumiem un dažām abas puses interesējošām starptautiskām problēmām.

Tika saskaņoti vairāki savstarpēji izdevīgi sadarbības virzieni ekonomiskajā un tirdzniecības jomā, uzskatot, ka sadarbība starp Latviju un Baltkrieviju ietver sevī lielu potenciālu, ko nosaka abu valstu ģeogrāfiskā tuvība. Puses izteica vēlēšanos attīstīt un paplašināt saimnieciskos sakarus, kas balstītos uz vienlīdzības un savstarpējā izdevīguma principiem, kā arī pielikt spēkus, lai tie iegūtu augstāku pakāpi, kura atbilstu Latvijas un Baltkrievijas attiecību daudzpusīgajam raksturam.

Puses apņemas pielikt spēkus, lai radītu labvēlīgus apstākļus vispusējai tirdzniecības apmaiņai, rūpnieciskai un zinātniski tehniskai sadarbībai, kā arī lai realizētu tiešos sakarus starp saimniecisko sakaru subjektiem visās īpašuma formās.

Tika atzīmēts, ka pašreizējā brīdī ir svarīgi, nepārtraucot darbu pie sadarbības līgumu tiesiskās bāzes paplašināšanas, pārnest akcentus uz praktiskās darbības aktivizēšanu un jau esošo līgumu realizēšanu. Šajā sakarā tika izstrādāta kopēja pozīcija paātrināt darbu pie Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas Līguma par draudzību un sadarbību parakstīšanas.

Puses vienojās uzdot attiecīgām Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas ministrijām un iestādēm sagatavot parakstīšanai vienošanās sekojošās jomās:

- par investīciju savstarpēju aizsardzību,

- par izvairīšanos no dubultaplikšanas ar nodokļiem,

- par sadarbību izglītības, kultūras un zinātnes jomās,

- par pilsoņu tiesību garantijām pensiju nodrošināšanas jomā,

- par tiesību nodrošināšanu to personu lokam, kas pieder pie nacionālām minoritātēm,

- par pilsoņu savstarpējiem braucieniem,

- par robežu pārstāvju darbību.

Īpaša uzmanība tika veltīta transporta infrastruktūras attīstības jautājumiem, pie kuriem strādā abu valstu transporta ministrijas.

Visus jautājumus, kas saistīti ar nacionālām minoritātēm, puses vienojās izskatīt divpusējo konsultāciju un sarunu gaitā.

Tikšanās gaitā tika izteikta gatavība tālākai divpusējo attiecību paplašināšanai un nostiprināšanai.

Puses ir gatavas stiprināt daudzpusējo un konstruktīvo sadarbību reģionā, kā arī plašākos ietvaros, vērtējot to kā svarīgāko faktoru stabilitātei un drošībai Eiropā un pirmām kārtām Baltijas reģionā.

Puses vienojās uzturēt un attīstīt aktīvu dialogu visos līmeņos, tajā skaitā arī augstākajā, uzskatot, ka tam ir liela nozīme tālākā savstarpējās izpratnes padziļināšanā un labu kaimiņattiecību uzturēšanā starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku.

 

Latvijas Republikas Baltkrievijas Republikas
Valdības vārdā Valdības vārdā
Māris Gailis Mihails Čigirs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!