• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šīs abas valstis ir dibinājuši cilvēki ar ticību savu tautu nākotnei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.1995., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26656

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - Gunāram Birkertam

Vēl šajā numurā

18.01.1995., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šīs abas valstis ir dibinājuši cilvēki ar ticību savu tautu nākotnei

Akreditācijas vēstule Latvijas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Izraēlā Ivaram Silāram

Valsts prezidents Guntis Ulmanis 17.janvārī Saeimas Baltajā zālē pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Izraēlā Ivaram Silāram, kurš līdz ar to kļūst par pirmo Latvijas vēstnieku šajā valstī un ir pirmais Baltijas valstu sūtnis šajā Vidējo Austrumu attīstītākajā valstī.

Prezidents novēlēja viņam panākumus Latvijas un Izraēlas sakaru attīstīšanā, kas var izveidoties īpaši cieši arī tālab, ka daudziem Izraēlas pilsoņiem ir stipras saites ar Latviju, kas ne vienam vien ir ja ne paša, tad vecāku vai vecvecāku dzimtene.

Prezidents uzsvēra, ka Latvijai kā valstij, tās parlamentam, valdībai un prezidentam arvien ir bijušas labas attiecības ar Izraēlu, ar ebreju tautu, un tagad Latvijas vēstniecībai šīs attiecības jāpilnveido un jānostiprina abu valstu interesēs.

Pēc akreditācijas vēstules saņemšanas Ivars Silārs teica:

Augsti godātais Valsts prezidenta kungs!

Esmu pateicīgs par man izrādīto uzticību pārstāvēt Latvijas valsti ārpus tās robežām.

Mūsdienu Izraēlas valstij ar Latvijas Republiku ir vēsturiska līdzība — abas valstis ir dibinājuši cilvēki ar nesatricināmu ticību savu tautu nākotnei apstākļos, kad to valstiskā neatkarība pārējai pasaulei šķita vairāk nekā apšaubāma. Taču ticība bija stiprāka par šaubām.

Latvijā neatkarības gados brīvi varēja attīstīties ne tikai latviešu tauta, bet arī Latvijas ebreju kopiena. Latvija atkal ir neatkarīga valsts, un atkal atdzimst ebreju kopiena Latvijā, kurai drausmīgu postu ir nodarījis nacionālsociālistu īstenotais geniocīds, atdzimst kopā ar latviešu tautu, kuru centās sev pakļaut kā nacisti, tā komunisti.

Abu mūsu tautu attiecībās ir gan gaiši, gan tumši brīži. Apzinos, ka man, Valsts prezidenta kungs, tiek uzticēts vairot gaišās lappuses abu tautu sadarbības vēsturē.

Apstākļos, kad sava valsts ir gan latviešiem, gan ebrejiem, mūsu valstij ir ne tikai jāveicina ebreju kopienas pilnvērtīga iekļaušanās Latvijas politiskajā un saimnieciskajā dzīvē, bet arī iespējami ciešāka Latvijas un Izraēlas valstu sadarbība politiskā, saimnieciskā, kultūras un daudzās citās mūsu tautām nozīmīgās jomās.

Šaņemot šodien, Valsts prezidenta kungs, Jūsu parakstīto akreditācijas vēstuli, apzinos savu atbildību Latvijas valsts un tautas priekšā. Tādēļ, pildot Latvijas vēstnieka pienākumus Izraēlā, darīšu visu iespējamo, lai Latvijas vārds vienēr tiktu cienīts, godāts un respektēts.

Valsts prezidenta kanceleja

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

 

Jaunā vēstnieka plaša intervija "Latvijas Vēstnesim" — nākamajā numurā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!