• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2014. gada 27. februāra saistošie noteikumi Nr. 3 "Saistošie noteikumi par sabiedrisko kārtību Liepājā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2014., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/op/2014/101.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes lēmums Nr.60

Par sabiedriskās kārtības noteikumiem

Vēl šajā numurā

27.05.2014., Nr. 101

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 3

Pieņemts: 27.02.2014.

OP numurs: 2014/101.12

2014/101.12
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.3

Liepājā 2014.gada 27.februārī (prot. Nr.3, 7.§)

Saistošie noteikumi par sabiedrisko kārtību Liepājā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 4.punktu

I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. SAISTOŠO NOTEIKUMU PAR SABIEDRISKO KĀRTĪBU LIEPĀJĀ (turpmāk – Saistošie noteikumi) mērķis ir nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā.

2. Saistošie noteikumi ir saistoši visām fiziskajām un juridiskajām personām Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā.

II. AIZLIEGUMI UN IEROBEŽOJUMI LIEPĀJAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS ADMINISTRATĪVAJĀ TERITORIJĀ

3. Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā aizliegts iekļūt neapdzīvotās vai saimnieciskajai darbībai neizmantotās ēkās un telpās, būvēs, kuras ir pilnīgi vai daļēji sagruvušas, kā arī ekspluatācijā nenodotās būvēs.

4. Sabiedriskās (publiskās) vietās aizliegts:

4.1. profilaktiski apkopt mehānisko transportlīdzekli (eļļas vai citu dzinēja šķidrumu maiņa, motora mazgāšana u.tml.) un mazgāt to ārpus speciāli šim nolūkam paredzētām vietām, izņemot gadījumus, ja tiek nodrošināta mazgāšanai izlietoto ūdeņu savākšana;

4.2. ienest norobežotās publisko pasākumu norises vietās jebkādus dzērienus stikla vai citā plīstošā iepakojumā;

4.3. pacelties un nolaisties ar deltaplāniem un citām lidošanai paredzētām konstrukcijām, kā arī vadīt lidošanai paredzētu konstrukciju no attāluma, izņemot gadījumus, kad tas ir saskaņots ar Liepājas pilsētas pašvaldības izpilddirektoru;

4.4. peldēties ūdenstilpēs vietās, kur tas ir aizliegts, kā arī peldvietās peldēt aiz peldvietu norobežojuma (bojām);

4.5. dedzināt atkritumus, dedzināt nobiras, koku zarus, lapas un tml., ja tas rada uguns bīstamību vai traucē citām personām;

4.6. novietot transportlīdzekļus tuvāk par 3 (trīs) metriem no vietām, kuras paredzētas atkritumu konteineru izvietošanai, ja tas traucē vai var traucēt brīvu piekļūšanu šiem objektiem;

4.7. uzstādīt telti vai patvaļīgi kurināt uguni sabiedriskajās vietās, izņemot vietas, kur tas ir atļauts.

5. Bērniem līdz 16 gadu vecumam aizliegts bez vecāku vai viņu aizstājēju pavadības atrasties publiskās vietās nakts laikā.

III. ADMINISTRATĪVĀ ATBILDĪBA PAR SAISTOŠO NOTEIKUMU NEIEVĒROŠANU UN SAISTOŠO NOTEIKUMU IZPILDES KONTROLE

6. Par šo noteikumu neievērošanu pārkāpējam piemērojams administratīvais sods – brīdinājums vai naudas sods. Maksimālais naudas sods, kādu uzliek par Saistošo noteikumu pārkāpšanu, fiziskai personai ir līdz trīssimt piecdesmit euro, juridiskai personai – līdz vienam tūkstotim četri simti euro.

7. Kontrolēt Saistošo noteikumu izpildi, sastādīt administratīvo pārkāpumu protokolus, izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas un piemērot sodu ir tiesīgi Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "LIEPĀJAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS POLICIJA" (turpmāk – Pašvaldības policija) darbinieki atbilstoši kompetencei.

8. Pašvaldības policijas darbinieku lēmumus var apstrīdēt Pašvaldības policijas priekšniekam vai viņa vietniekiem atbilstoši kompetencei.

IV. NOSLĒGUMA JAUTĀJUMI

9. Saistošie noteikumi publicējami oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" likuma "Par pašvaldībām" 45.pantā noteiktajā kārtībā.

10. Ar šo noteikumu stāšanos spēkā spēku zaudē:

10.1. Liepājas pilsētas domes 2006.gada 8.jūnija saistošie noteikumi Nr.13 "LIEPĀJAS PILSĒTAS ĪPAŠUMU, TERITORIJU UZTURĒŠANAS UN SABIEDRISKĀS KĀRTĪBAS NOTEIKUMI";

10.2. Liepājas pilsētas domes 2008.gada 5.jūnija saistošo noteikumu Nr.17 "LIEPĀJAS PILSĒTAS ADMINISTRATĪVĀS ATBILDĪBAS NOTEIKUMI" 5.daļa "SABIEDRISKĀS KĀRTĪBAS NOTEIKUMI".

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks



 

Saistošo noteikumu "Saistošie noteikumi par sabiedrisko kārtību Liepājā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 4.punktā noteiktas pašvaldības tiesības izdot saistošos noteikumus par pārkāpumiem, kas nav noteikti likumos un Ministru kabineta noteikumos. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 5.pantu pašvaldībai ir tiesības paredzēt administratīvo atbildību par to pārkāpšanu likumā "Par pašvaldībām" noteiktajos gadījumos.

Liepājas pilsētas domes 2006.gada 8.jūnija saistošie noteikumi Nr.13 "LIEPĀJAS PILSĒTAS ĪPAŠUMU, TERITORIJU UZTURĒŠANAS UN SABIEDRISKĀS KĀRTĪBAS NOTEIKUMI" ir zaudējuši aktualitāti un kļuvuši neatbilstoši pašreizējai situācijai. Pašreizējos Liepājas pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumos nav ietverts pilnīgs pārkāpumu uzskaitījums, ar kuriem tiek apdraudēta sabiedriskā kārtība, aizskartas fizisko un juridisko personu likumiskās intereses un par kuriem pašvaldība ir tiesīga noteikt administratīvo atbildību. Bez tam Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir veikti grozījumi.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi "SAISTOŠIE NOTEIKUMI PAR SABIEDRISKO KĀRTĪBU LIEPĀJĀ" (turpmāk – saistošie noteikumi) nosaka sabiedrisko kārtību Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā, nodrošinot sakoptību un sanitārās tīrības uzturēšanu. Par saistošo noteikumu neievērošanu tiek paredzēta administratīvā atbildība.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Tiešas ietekmes nav.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Tiešas ietekmes nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai atzinuma sniegšanai un pēc tam tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Netika veiktas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!