• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Darbības plāns demokrātiskas sabiedrības masu saziņas līdzekļu attīstības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.1995., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26637

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Deklarācija Par masu saziņas līdzekļiem demokrātiskā sabiedrībā

Vēl šajā numurā

17.01.1995., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Darbības plāns demokrātiskas sabiedrības masu saziņas līdzekļu attīstības jomā

 

Masu saziņas līdzekļi visas Eiropas perspektīvā

Veicināt īpašas aktivitātes un procedūru ieviešanu, ieskaitot informācijas apmaiņu un apmācību un, kur tas nepieciešams, konsultējoties ar ieinteresētajām organizācijām, lai realizētu demokrātiskas reformas masu saziņas līdzekļu jomā, paplašinātu to brīvību Eiropas integrācijas kontekstā, veidotu priekšstatus par šķēršļiem šīs brīvības realizēšanā, draudiem žurnālistu neatkarībai un drošībai, veicinātu vienlīdzīgas audiovizuālās iespējas.

 

Masu saziņas līdzekļu darbība demokrātiskā sabiedrībā

1. Masu saziņas līdzekļu koncentrācija

i. Veikt novērojumus Eiropas Padomes dalībvalstu masu saziņas līdzekļu koncentrācijas attīstībā un ziņot par svarīgu notikumu attīstību, kuri spēj ietekmēt plurālismu politikā un kultūrā;

ii. Veikt novērojumus par to, kā tiek ievēroti vietējie likumdošanas akti un Rekomendācija nr.R/94/13 par masu saziņas līdzekļu pārskatāmību;

iii. Piedāvāt jebkurus nepieciešamos līdzekļus punktu i un ii īstenošanā.

2. Informācija un cilvēka tiesības

Studēt salīdzinošā perspektīvā nacionālos un starptautiskos likumus un praksi par:

— informācijas no sabiedriskajām institūcijām pieejamību;

— žurnālistu informācijas avotu konfidencialitāti.

3. Jaunās tehnoloģijas komunikāciju jomā

Veikt vērojumus un novērtēt jaunās komunikāciju tehnoloģijas ietekmi uz cilvēka tiesību jomu un demokrātiskajām pamatvērtībām un apsvērt šo procesu no vienlīdzīgu iespēju radīšanas viedokļa dažādām zemēm un sociālajām grupām.

4. Masu saziņas līdzekļu un autora tiesību aizsardzība

i. Novērtēt jaunās tehnoloģijas ietekmi uz autortiesību un blakustiesību īpašniekiem pašreizējā to aizsardzības līmenī ar mērķi garantēt un paplašināt šo aizsardzību, tajā pašā laikā uzsverot nepieciešamību nodrošināt līdzsvaru starp dažādu kategoriju tiesību īpašniekiem un veicinot Eiropas audiovizuālo darbu izplatību.

ii. Izveidot forumu, kurš varētu izstrādāt visas Eiropas līmeņa viedokli diskusijām par autortiesībām citās institūcijās.

5. Skaņdarbu un audiovizuālo darbu pirātiska izmantošana

i. Veikt novērošanu Eiropas Padomes dalībvalstīs, nosakot skaņdarbu un audiovizuālo darbu pirātisma mērogus;

ii. Piedāvāt, kur tas nepieciešams, juridisku un tehnisku palīdzību, lai varētu apkarot skaņdarbu un audiovizuālo darbu pirātisku izmantošanu, šai palīdzībai jābalstās uz Eiropas Padomes struktūrās jau izstrādātajām iniciatīvām.

6. Masu saziņas līdzekļi un neiecietība

Pētīt ciešā sadarbībā ar profesionāļiem masu saziņas līdzekļu jomā un regulējošajām institūcijām iespējamos veidus, kā palīdzēt masu saziņas līdzekļos strādājošajiem profesionāļiem apkarot neiecietību visās tās formās.

7. Masu saziņas līdzekļi un varmācība

Sagatavot ciešā sadarbībā ar profesionāļiem masu saziņas līdzekļu jomā un regulējošajām institūcijām iespējamās vadlīnijas, kā apkarot varmācības demonstrējumus šajos līdzekļos.

8. Masu saziņas līdzekļi un konflikti

Pētīt ciešā sadarbībā ar profesionāļiem masu saziņas līdzekļu jomā iespējamos ceļus, kā aizsargāt žurnālistus konflikta un spriedzes situācijās, izvērtējot informācijas līdzekļu lomu šādās situācijās.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!