• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2014. gada 6. maija rīkojums Nr. 195 "Grozījumi Pasākumu plānā "klusēšanas – piekrišanas" principa ieviešanai un piemērošanai atbildīgo institūciju administratīvajā praksē". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2014., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/op/2014/87.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.196

Grozījums Ministru kabineta 2010.gada 17.februāra rīkojumā Nr.76 "Par darba grupas izveidi"

Vēl šajā numurā

08.05.2014., Nr. 87

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 195

Pieņemts: 06.05.2014.

OP numurs: 2014/87.6

2014/87.6
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 13 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr.195

Rīgā 2014.gada 6.maijā (prot. Nr.26 13.§)

Grozījumi Pasākumu plānā "klusēšanas – piekrišanas" principa ieviešanai un piemērošanai atbildīgo institūciju administratīvajā praksē

1. Izdarīt Pasākumu plānā "klusēšanas – piekrišanas" principa ieviešanai un piemērošanai atbildīgo institūciju administratīvajā praksē (apstiprināts ar Ministru kabineta 2012. gada 12. jūnija rīkojumu Nr. 264 "Par Pasākumu plānu "klusēšanas – piekrišanas" principa ieviešanai un piemērošanai atbildīgo institūciju administratīvajā praksē") (turpmāk – plāns) šādus grozījumus:

1.1. izteikt 4. nodaļas ''Pasākumi, tiešie darbības rezultāti, atbildīgās institūcijas un nepieciešamais finansējums plānā noteiktā mērķa un rīcības virzienu sasniegšanai'' tabulas 6. punktu šādā redakcijā:

''6. Izstrādāt un iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā un noteikumus par kārtību, kādā sociālo pakalpojumu sniedzējs tiek reģistrēts sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā un izslēgts no tā.

 31.12.2015.

LM/ EM Ieviests "klusēšanas –piekrišanas" princips pakalpojuma darbībai – sociālās aprūpes, sociālās rehabilitācijas, profesionālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšana, sociālais darbs. Plānā ietvertie pasākumi īstenojami attiecīgajai institūcijai piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.''

1.2. izteikt plāna pielikuma "Normatīvo aktu izvērtējums par "klusēšanas – piekrišanas" principa ieviešanas iespējām" 38. punktu šādā redakcijā:

"38.

Sociālās aprūpes, sociālās rehabilitācijas, profesionālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšana, sociālais darbs Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likums.

MK 20.11.2008. noteikumi Nr. 951 "Kārtība, kādā sociālo pakalpojumu sniedzējs tiek reģistrēts sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā un izslēgts no tā".

Sociālos pakalpojumus atbilstoši Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumam drīkst sniegt tikai tāds sociālo pakalpojumu sniedzējs, kas atbilst Ministru kabineta noteiktajām prasībām un ir reģistrēts sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā (17. pants).

Lai reģistrētu pakalpojumu sniedzēju, privātpersona, valsts vai pašvaldību institūcijas vadītājs vai viņa pilnvarota persona iesniedz LM iesniegumu sociālo pakalpojumu sniedzēja reģistrēšanai. Mēneša laikā LM pieņem lēmumu par pakalpojumu sniedzēja reģistrēšanu vai par atteikumu reģistrēt pakalpojumu sniedzēju, ja nav ievērotas MK 20.11.2008. noteikumos Nr. 951 minētās prasības.

Attiecībā uz minēto pakalpojumu "klusēšanas – piekrišanas" principa ieviešana ir iespējama. Nepieciešami grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā un izstrādājami jauni MK noteikumi, kuri reglamentē sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrācijas kārtību sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā."

2. Labklājības ministrijai nedēļas laikā iesniegt precizēto plānu Valsts kancelejā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Labklājības ministrs Uldis Augulis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!