• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2014. gada 28. marta saistošie noteikumi Nr. 9 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2012.gada 27.janvāra saistošajos noteikumos Nr.3 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības kapsētu apsaimniekošanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2014., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/op/2014/76.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

16.04.2014., Nr. 76

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 28.03.2014.

OP numurs: 2014/76.14

2014/76.14
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.9

Rēzeknē 2014.gada 28.martā (prot. Nr.27, 16.p.)

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2012.gada 27.janvāra saistošajos noteikumos Nr.3 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības kapsētu apsaimniekošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 2.punktu,
21.panta pirmās daļas 16.punktu un 43.panta trešo daļu

Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2012.gada 27.janvāra saistošajos noteikumos Nr.3 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības kapsētu apsaimniekošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2012., Nr.31) šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu nosaukumu šādā redakcijā: "Rēzeknes pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi".

2. Izteikt noteikumu 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Saistošie noteikumi nosaka Rēzeknes pilsētas pašvaldības (turpmāk tekstā – pašvaldība) un Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā esošu kapsētu iekšējās kārtības noteikumus, kapavietas nomas un kopšanas kārtību, apbedīšanas kārtību, kapsētu īpašnieku un apsaimniekotāju pienākumus."

3. Aizstāt noteikumu tekstā un 1.pielikumā vārdu "apsaimniekotājs" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "īpašnieks" (attiecīgā locījumā), izņemot noteikumu 2.9., 8., 11.punktu un III nodaļas nosaukumu.

4. Papildināt noteikumu 2.9.apakšpunktā aiz vārda "kura" ar vārdiem "uz kapsētu īpašnieka lēmuma vai ar kapsētas īpašnieku savstarpēji noslēgta līguma pamata veic kapsētu apsaimniekošanu".

5. Svītrot noteikumu 4.punktu.

6. Papildināt noteikumu 8.punktā aiz vārda "apsaimniekotāja" ar vārdiem "vai īpašnieka".

7. Svītrot noteikumu 10.5., 10.7., 10.12. un 10.13.apakšpunktu.

8. Papildināt noteikumus ar 10.15. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.15. veikt apbedījumus Latvijas Brīvības cīņās kritušo karavīru Brāļu kapu teritorijā."

9. Svītrot noteikumu 11.1., 11.6., 11.7. un 11.9.apakšpunktu.

10. Papildināt noteikumus ar 12.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.3. nodrošināt apbedīšanas un apbedījumu vietu precīzu uzskaiti. Tās pamatdokumenti ir mirušo reģistrācijas grāmata un apbedījuma vietu kartotēka un shēma, kur jāizdara ieraksts par katru kapsētā notikušo apbedīšanu;"

11. Papildināt noteikumus ar 12.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.4. nodrošināt kapavietas nomas līguma slēgšanu ar kapavietas nomnieku;"

12. Papildināt noteikumus ar 12.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.5. nodrošināt kapsētu sektoru, rindu un kapavietu nospraušanu dabā"

13. Izteikt noteikumu 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Kapavietas nomas līgumu var noslēgt pamatojoties uz:

14.1. dzimtsarakstu nodaļas izsniegtu miršanas apliecību;

14.2. mirušā, kas ir kremēts, urnas pavadvēstuli;

14.3. pilnvarojumu par ģimenes kapavietas nomas tiesību pārņemšanu.".

14. Izteikt noteikumu 16.punktu šādā redakcijā:

"16. Kapavietas nomas maksu iekasē kapsētas īpašnieks."

15. Papildināt noteikumu 21.4.apakšpunktu pirms vārda "kopt" ar vārdu "regulāri".

16. Svītrot noteikumu 23.punktu ar tā apakšpunktiem, 24.punktu un 31.punktu.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs



Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.9 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2012.gada 27.janvāra saistošajos noteikumos Nr.3 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības kapsētu apsaimniekošanas noteikumi""

Pašreizējās situācijas raksturojums

Norādāmā informācija

1.Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas domes 2012.gada 27.janvāra saistošie noteikumi Nr.7 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības kapsētu apsaimniekošanas noteikumi" apstiprināti ar Rēzeknes pilsētas domes 2012.gada 27.janvāra lēmumu (prot. Nr.3, 40.p.)
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Ar mērķi uzlabot kapsētu darbības un uzturēšanas situāciju Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, 2014.gada 31.janvārī Rēzeknes pilsētas dome pieņēma lēmumu Nr.391 (prot.Nr.22, 22.punkts) "Par Rēzeknes pilsētas domes saistošo noteikumu Nr.3 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2012.gada 27.janvāra saistošajos noteikumos Nr.3 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības kapsētu apsaimniekošanas noteikumi"" apstiprināšanu.

2014.gada 10.martā Rēzeknes pilsētas dome saņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (turpmāk ministrija) vēstuli Nr.18-6/2207, kur tika izteikti daži iebildumi par augstāk minēto saistošo noteikumu normām. Ņemot vērā ministrijas iebildumus, ir nepieciešams izdarīt attiecīgus grozījumus saistošajos noteikumos.

3. Īss projekta satura izklāsts

Viena no pašvaldības autonomajām funkcijām saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas otro punktu ir gādāt par kapsētu un beigto dzīvnieku apbedīšanas vietu izveidošanu un uzturēšanu. No katras autonomās funkcijas izrietošu pārvaldes uzdevumu pašvaldība var deleģēt privātpersonai vai citai publiskai personai vai arī veikt to pati.

Saistošo noteikumu grozījumi paredz, ka Pašvaldība pati veiks visus tos pienākumus, kurus iepriekš veica Kapsētas apsaimniekotājs, proti, nodrošinās apbedīšanas un apbedījumu vietu precīzu uzskaiti, nodrošinās kapavietas nomas līguma slēgšanu ar kapavietas nomnieku, nodrošinās kapsētu sektoru, rindu un kapavietu nospraušanu dabā, iekasēs kapavietas nomas maksu u.c.

Ar grozījumiem tika precizēts: 1) saistošo noteikumu nosaukums; 2) kapsētas apsaimniekotāja termins; 3) ko tieši nosaka šie saistošie noteikumi; 4) kārtība, kādā kapavietas nomnieks tiek brīdināts par neuzraudzītas kapavietas sakopšanu.

Ar grozījumiem noteikumos tika svītroti 10.5., 10.7., 10.12. un 10.13.apakšpunkti, jo tie dublējas ar augstākā normatīvā akta tiesību normās ietverto normatīvo regulējumu, proti, atbildība par šajos apakšpunktos minētajām darbībām ir paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Saistošo noteikumu 23.punkts ar tā apakšpunktiem, 24.punkts un 31.punkts tika svītroti, jo kapavietas nomas līguma izbeigšanas noteikumi jau ir atrunāti kapavietas nomas līgumā (saistošo noteikumu pielikumā).

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav.
5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Nav.
6. Sabiedrības informēšana par normatīvo aktu Saistošo noteikumu projekts tiks publicēts Rēzeknes pilsētas portālā www.rezekne.lv. un būs pieejams Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!