• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2014. gada 25. marta noteikumi Nr. 162 "Grozījumi Ministru kabineta 2013.gada 9.jūlija noteikumos Nr.382 "Noteikumi par neatkarīgiem ekspertiem ēku energoefektivitātes jomā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2014., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/op/2014/65.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.164

Grozījumi Ministru kabineta 2013.gada 17.decembra noteikumos Nr.1524 "Noteikumi par valsts atbalstu lauksaimniecībai"

Vēl šajā numurā

01.04.2014., Nr. 65

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 162

Pieņemts: 25.03.2014.

OP numurs: 2014/65.5

2014/65.5
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.162

Rīgā 2014.gada 25.martā (prot. Nr.18 25.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2013.gada 9.jūlija noteikumos Nr.382 "Noteikumi par neatkarīgiem ekspertiem ēku energoefektivitātes jomā"

Izdoti saskaņā ar Ēku energoefektivitātes likuma
12.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2013. gada 9. jūlija noteikumos Nr. 382 "Noteikumi par neatkarīgiem ekspertiem ēku energoefektivitātes jomā" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 138. nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot 2.2. apakšpunktu.

2. Aizstāt 2.3. apakšpunktā vārdus "vienu gadu" ar vārdiem "divus gadus".

3. Izteikt 3.1. apakšpunkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"3.1. ieguvis pirmā vai otrā līmeņa augstāko profesionālo vai akadēmisko izglītību, ja attiecīgā izglītība nodrošina zināšanu apguvi šādos jautājumos:".

4. Papildināt II nodaļu ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

"5.1 Šo noteikumu 2. un 3. punktā, III nodaļā un 19.3. apakšpunktā minētās prasības par atkārtotas kompetences apliecināšanas pārbaudes kārtošanu nav attiecināmas uz šo noteikumu 4. un 5. punktā minētajām personām."

5. Svītrot 7.2. apakšpunktā vārdu un skaitli "vai 2.2.".

6. Aizstāt 7.3. apakšpunktā vārdu "trīs" ar vārdu "sešus".

7. Papildināt noteikumus ar 13.1 punktu šādā redakcijā:

"13.1 Lai atkārtoti pretendētu uz neatkarīga eksperta kompetences apliecināšanas pārbaudi, persona sertificēšanas institūcijā iesniedz:

13.1. iesniegumu (1. pielikums);

13.2. dokumentus, kas apliecina šo noteikumu 2.1. un 2.3. apakšpunktā minēto kompetenci ēku energoefektivitātes novērtēšanā, ja minētā informācija nav iegūstama no neatkarīgu ekspertu reģistra;

13.3. dokumentus, kas apliecina šo noteikumu 3.1. un 3.2. apakšpunktā minēto kompetenci apkures sistēmu un gaisa kondicionēšanas sistēmu pārbaudē, ja minētā informācija nav iegūstama no neatkarīgu ekspertu reģistra."

8. Papildināt noteikumus ar 15.1 punktu šādā redakcijā:

"15.1 Ja sertificēšanas institūcija ir pārtraukusi savu darbību, Ekonomikas ministrija uzdod citai sertificēšanas institūcijai veikt neatkarīgu ekspertu profesionālās darbības uzraudzību."

9. Papildināt 16. punktu aiz vārdiem "Sertificēšanas institūcija" ar vārdiem un skaitli "saskaņā ar šo noteikumu 18. punktu".

10. Papildināt noteikumus ar 17.1 punktu šādā redakcijā:

"17.1 Ja Ekonomikas ministrija ir saņēmusi iesniegumu vai tās rīcībā ir nonākusi cita informācija par tāda neatkarīga eksperta darbībā konstatētu profesionālās darbības pārkāpumu, kuram sertifikātu ir izsniegusi sertificēšanas institūcija, kas ir pārtraukusi savu darbību, Ekonomikas ministrija šo noteikumu 17. punktā minētos atlasītos dokumentus nosūta pārbaudei citai sertificēšanas institūcijai."

11. Papildināt 18. punktu aiz vārdiem un skaitļa "šo noteikumu 17." ar vārdu un skaitli "un 17.1".

12. Izteikt 19. punktu šādā redakcijā:

"19. Ja, izvērtējot neatkarīga eksperta profesionālo darbību vai izlases veidā pārbaudot neatkarīgu ekspertu izsniegtos ēku energosertifikātus, pagaidu energosertifikātus un apkures sistēmu un gaisa kondicionēšanas sistēmu pārbaudes aktus, sertificēšanas institūcija konstatē pārkāpumus, tā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

19.1. par pārkāpumu uzskaites punktu piešķiršanu saskaņā ar šo noteikumu 2. pielikumu un par pienākuma noteikšanu neatkarīgam ekspertam novērst konstatētās kļūdas, nosakot to novēršanas termiņu, kas nav garāks par 30 darbdienām no lēmuma spēkā stāšanās dienas;

19.2. par pārkāpumu uzskaites punktu piešķiršanu un par neatkarīga eksperta darbības apturēšanu uz sešiem mēnešiem, ja piešķirto pārkāpumu uzskaites punktu skaits ir septiņi vai vairāk, un par pienākuma noteikšanu neatkarīgam ekspertam novērst konstatētās kļūdas, nosakot to novēršanas termiņu, kas nav garāks par 30 darbdienām no lēmuma spēkā stāšanās dienas;

19.3. par pārkāpumu uzskaites punktu piešķiršanu un par neatkarīga eksperta darbības apturēšanu uz vienu gadu ar nosacījumu kārtot atkārtotu kompetences apliecināšanas pārbaudi, ja piešķirto pārkāpumu uzskaites punktu skaits ir 10 vai vairāk un tie ir piešķirti par apzinātiem normatīvo aktu pārkāpumiem ēku energoefektivitātes novērtēšanas jomā, un par pienākuma noteikšanu neatkarīgam ekspertam novērst konstatētās kļūdas, nosakot to novēršanas termiņu, kas nav garāks par 30 darbdienām no lēmuma spēkā stāšanās dienas."

13. Papildināt noteikumus ar 19.1 un 19.2 punktu šādā redakcijā:

"19.1 Ja ir apturēta neatkarīga eksperta darbība, viņš nav tiesīgs veikt turpmāku darbību kā neatkarīgs eksperts (izņemot darbības, kas nepieciešamas konstatēto kļūdu novēršanai saskaņā ar šo noteikumu 19.2. vai 19.3. apakšpunktā minēto lēmumu).

19.2 Šo noteikumu 19.2. vai 19.3. apakšpunktā minēto neatkarīga eksperta darbības apturēšanas termiņu pagarina par laikposmu, kurā neatkarīgs eksperts novērš lēmumā norādītās kļūdas."

14. Izteikt 20. un 21. punktu šādā redakcijā:

"20. Pēc sertificēšanas institūcijas lēmumā noteiktā termiņa beigām, kurā neatkarīgam ekspertam ir pienākums novērst lēmumā norādītās kļūdas, sertificēšanas institūcija Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

20.1. par neatkarīga eksperta darbības apturēšanu līdz lēmumā norādīto kļūdu novēršanai;

20.2. par to, ka neatkarīgs eksperts ir novērsis lēmumā norādītās kļūdas;

20.3. par neatkarīga eksperta darbības atjaunošanu.

21. Pārkāpumu uzskaites punktu dzēšanas termiņš ir divi gadi no dienas, kad stājies spēkā šo noteikumu 20.2. vai 20.3. apakšpunktā minētais lēmums."

15. Aizstāt 22. punktā skaitli un vārdu "21. punktā" ar skaitļiem un vārdiem "19. un 20. punktā".

16. Svītrot 24.3. apakšpunktu.

17. Aizstāt 24.5. apakšpunktā vārdu "vai" ar vārdu "un".

18. Izteikt 24.6. un 24.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.6. sertificēšanas institūcijas nosaukums, kura apliecinājusi neatkarīga eksperta kompetenci vai pieņēmusi lēmumu par neatkarīga eksperta darbības atjaunošanu;

24.7. datums, kad pieņemts lēmums par neatkarīga eksperta kompetences apliecināšanu vai darbības atjaunošanu, tai skaitā lēmuma numurs un neatkarīga eksperta kompetences joma (ēkas pagaidu energosertificēšana, ēkas energosertificēšana, apkures sistēmu un gaisa kondicionēšanas sistēmu pārbaude);".

19. Izteikt 24.9. un 24.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.9. ziņas par neatkarīgam ekspertam piešķirtajiem pārkāpumu uzskaites punktiem un to dzēšanas termiņu, darbības apturēšanu un darbības atjaunošanu (norādot pamatojumu);

24.10. ziņas par šo noteikumu 19. un 20. punktā minētajiem lēmumiem."

20. Papildināt 27. punktu aiz vārdiem "Ekonomikas ministrijai šo noteikumu" ar skaitļiem "24.6., 24.7., 24.8.".

21. Svītrot 31.3. apakšpunktu.

22. Izteikt 32. punktu šādā redakcijā:

"32. Līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai izdotie energoauditoru kompetenci apliecinošie dokumenti (sertifikāti) ir spēkā līdz to termiņa beigām. Pēc energoauditora kompetenci apliecinošā dokumenta (sertifikāta) derīguma termiņa beigām sertificēšanas institūcija Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā ir tiesīga pieņemt lēmumu par energoauditora tiesībām veikt neatkarīga eksperta (energoauditora) pakalpojumus bez atkārtotas kompetences pārbaudes, ja neatkarīgs eksperts (energoauditors) līdz šim ir veicis profesionālo darbību un tā darbībā nav konstatēti neatkarīga eksperta (energoauditora) profesionālās darbības pārkāpumi. Sertificēšanas institūcijas lēmumu Paziņošanas likumā noteiktajā kārtībā paziņo adresātam. Adresāts attiecīgo lēmumu var apstrīdēt Ekonomikas ministrijā. Ekonomikas ministrijas lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā."

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!