• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jubilejas izdevums par Rīgu arī skandināvu valodu versijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2001., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26511

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai gods dejai un dziesmai!

Vēl šajā numurā

27.07.2001., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jubilejas izdevums par Rīgu arī skandināvu valodu versijā

SKAND.JPG (39525 BYTES) Izdevums "Rīga 2001", ko aģentūra "Rīga 800" veidojusi par godu Rīgas 800 gadu jubilejai, iznācis arī skandināvu valodu versijā — raksti adaptēti dāņu, norvēģu un zviedru valodā. Tas ir pirmais tik liela apjoma izdevums par Rīgu reģiona kaimiņiem — Ziemeļeiropas valstu iedzīvotājiem, kas rāda Rīgu kā pievilcīgu, modernu un dinamisku pilsētu un informē par šīsvasaras pilsētas jubilejas svinību pasākumiem 17., 18. un 19. augustā.

Tāpat kā izdevuma latviešu versijā, arī šajā izceltas šodienas Rīgas vērtības, kas interesantas tūristiem, — Dziesmu svētki, izklaide, mūsdienu interjeri, Rīgas kafejnīcu kultūra, pilsētas zelta zīme — jūgends, kā arī koka Rīga, pilsētas dramatiskā vēsture un bagātais kultūras mantojums. Saturīgās publikācijas — rakstus un intervijas — papildina krāšņs vizuālo materiālu klāsts. Kopā ar izdevumu tiek izplatīts arī Rīgas, Eiropas kultūras mēneša pilsētas, programmas buklets zviedru valodā.

Latvijas vēstnieks Dānijā Aivars Baumanis uzskata, ka aģentūra "Rīga 800" veikusi svētīgu darbu, jo gan Dānijas, gan citu Skandināvijas valstu iedzīvotāji beidzot varēs saņemt nesalīdzināmi pilnīgāku informāciju par Rīgu nekā līdz šim, turklāt savā dzimtajā valodā. Pēc A.Baumaņa domām, Dānijas iedzīvotājos Rīgas astoņsimtgades izdevums rosinās papildu interesi par Latvijas galvaspilsētu un mudinās tos iekļaut savos ceļojuma maršrutos arī Rīgu. Jo dāņi ciena visu vēsturisko, vienlaikus vērtējot, cik prasmīgi tiek saglabātas senās vērtības. Tiek prognozēts, ka Rīgai varētu būt īpašs pievilcības spēks dāņu acīs. Savukārt Latvijas vēstniecībām Skandināvijas valstīs izdevums "Rīga 2001" ir nopietns ieguvums, ar kuru sekmīgi stiprināt priekšstatus par Latviju, uzskata A.Baumanis.

Gundega Zeltiņa, "Latvia Tours" direktore un aģentūras "Rīga 800" valdes locekle, vērtē, ka "tas ir brīnišķīgs izdevums, veltīts lieliskam notikumam — Rīgas astoņsimtgadei. "Rīga 2001" būs patīkams pārsteigums skandināvu tūristiem, jo rāda, kā Rīgas astoņi gadsimti atstājuši savus nospiedumus šodienas Rīgas sejā un ietekmējuši to Rīgai raksturīgi poētiskā veidā".

Ar šo izdevumu aģentūra "Rīga 800" dod būtisku pienesumu arī Rīgas tūrisma industrijai un Rīgas uzņēmumiem, jo to var izmantot gan prezentācijas vajadzībām, gan ieteikt iegādāties ikvienam pilsētas viesim.

Izdevumu, kura cena ir Ls 1,95, var iegādāties "Narvesen" veikalos, Jāņa Rozes grāmatnīcās, grāmatnīcā "Globuss", "Statoil" degvielas uzpildes stacijās un aģentūras "Rīga 800" tūrisma informācijas centros Rātslaukumā 6 un starptautiskajā lidostā "Rīga".

Ingūna Rībena, aģentūras "Rīga 800" ģenerāldirektore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!