• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu noziedzības apkarošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2001., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26502

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta dienesta informācija Nr.15.2.2./12942

Par grozījumiem likumā "Par akcīzes nodokli"

Vēl šajā numurā

27.07.2001., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu noziedzības apkarošanai

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam Andrim Bērziņam, kurā lūdz iespēju tikties, lai konstruktīvi un detalizēti apspriestu Iekšlietu ministrijas iestāžu 2002.gadam paredzētā budžeta apjomu, pirmām kārtām saistībā ar Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta 2002.gadam pieprasītajiem līdzekļiem.

Iekšlietu ministrs vēstulē norāda, ka Iekšlietu ministrijas iestādes jau līdz maksimumam ir mobilizējušas savas iespējas, lai veiktu lielo darba apjomu noziedzības apkarošanā un sabiedriskās drošības uzturēšanā.

Šā gada sešos mēnešos noziedzības līmenis valstī ir pieaudzis, un situācija sabiedriskās drošības jomā ir pietiekami saspringta, lai arī kopumā Latvijā tā ir nedaudz labāka nekā pārējās Baltijas valstīs. Pusgadā reģistrēto noziegumu skaits, salīdzinot ar analoģisku laika periodu pērn, ir pieaudzis par 1257 jeb 5,3%.

Par spīti nepietiekamajam finansējumam, policijas darbiniekiem šogad tomēr izdevies atklāt par 15,7% noziegumu vairāk nekā tādā pašā laika posmā pagājušajā gadā.

Kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas pat likumdošanā noteiktās garantijas daudzos gadījumos netiek pildītas vispār vai pildītas nepilnā apjomā. Nepietiekami tiek atlīdzināti izdevumi par sabiedriskā transporta izmantošanu. Tikai daļēji tiek kompensēti ekspluatācijas izdevumi darbiniekiem, kuri dienesta vajadzībām izmanto personiskos transporta līdzekļus. Nepietiekamie līdzekļi nedod iespējas policijas darbiniekiem saņemt likumdošanā noteiktās piemaksas.

Iekšlietu ministrija pēdējos gados vairākkārt vērsusies valdības institūcijās, norādot uz reālu nepieciešamību nodrošināt iekšlietu iestāžu pamatotās prasības, tomēr ministrijas priekšlikumi nav pienācīgi novērtēti un ņemti vērā. M.Segliņš vēstulē atgādina, ka šā gada sākumā tas radījis problēmas saistībā ar degvielas iegādi Valsts policijas un citu iekšlietu iestāžu vajadzībām, joprojām ir grūtības ar dienesta telpu remontiem, īres maksājumu parādiem, nepieciešamās tehnikas iegādi utt. Piemēram, piešķirto budžeta līdzekļu apjoms 2000.gadā ļāva Valsts policijas vajadzībām iegādāties tikai 30 automašīnas.

Nākamā gada valsts budžeta apspriešanā diemžēl pilnā apjomā netika ņemtas vērā pat elementārākās ministrijas prasības. 2002.gadam Valsts policijas budžeta izdevumi apstiprināti 33 miljonu latu apmērā, kam papildus tika pieprasīti 16,2 miljoni latu. No tiem pašreiz piešķirti tikai 650,8 tūkstoši latu. Lai nodrošinātu normālu Valsts policijas iestāžu darbību, kopsummā nepieciešami 49,2 miljoni latu. Tādējādi reāli ir piešķirti tikai 68,4% no nepieciešamajiem līdzekļiem.

Ministrs informē, ka šogad jau vairākas reizes ir tikušās Iekšlietu ministrijas un Finansu ministrijas vadošās amatpersonas, lai izklāstītu pamatojumu finansējuma palielinājumam noziedzības apkarošanā un sabiedriskajā drošībā. Finansu ministrs Gundars Bērziņš paudis izpratni un konceptuālu atbalstu šo jautājumu risināšanā.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!