• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Valsts ieņēmumu dienesta 1995.gada 27.aprīļa metodiskajos norādījumos "Par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2001., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26461

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.616

Par muitas brokeriem

Vēl šajā numurā

25.07.2001., Nr. 111

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 609

Pieņemts: 20.07.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests

Rīkojums Nr.609 Rīgā 2001.gada 20.jūlijā

Par grozījumiem Valsts ieņēmumu dienesta 1995.gada 27.aprīļa metodiskajos norādījumos "Par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā"

1. Saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 5.panta otro daļu un likumu "Par pievienotās vērtības nodokli" apstiprinu grozījumus "Grozījumi Valsts ieņēmumu dienesta 1995.gada 27.aprīļa metodiskajos norādījumos "Par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā"".

2. Ar šo rīkojumu apstiprinātie grozījumi stājas spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Valsts ieņēmumu dienesta

ģenerāldirektors A.Sončiks

Grozījumi Valsts ieņēmumu dienesta

1995. gada 27. aprīļa metodiskajos norādījumos

"Par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām"

5. pantu un likumu "Par pievienotās vērtības nodokli"

Izdarīt Valsts ieņēmumu dienesta 1995. gada 27. aprīļa metodisko norādījumu "Par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā" I daļā "Par pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas aizpildīšanas kārtību" šādus grozījumus:

1) papildināt 11. punkta 18. apakšpunktu ar tekstu šādā redakcijā:

"Šajā koda ailē atsevišķi aiz šķērssvītras jānorāda samaksātā pievienotās vērtības nodokļa summa par iekšzemē iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai, par kuru apliekamai personai ir tiesības pieprasīt VID veikt nodokļa pārmaksas atmaksu vai novirzīt citu nodokļu nomaksai saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 12. pantu.

Minētā nodokļa summa iekļaujama gan kopējā priekšnodokļa summā par iekšzemē iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai, gan norādāma atsevišķi aiz šķērssvītras līdzīgi, kā tas ir norādīts šī punkta 13. apakšpunkta piemērā.";

2) papildināt 13.1 punktu aiz teikuma "Šajā gadījumā pārskata 2., 3., 4. un 7. aile nav jāaizpilda." ar tekstu šādā redakcijā:

"Pārskatā atsevišķi ir jāsagrupē tie nodokļa rēķini, par kuriem taksācijas periodā ir veikta samaksa un attiecībā uz kuriem apliekamai personai ir tiesības pieprasīt VID veikt nodokļa pārmaksas atmaksu vai novirzīt citu nodokļu nomaksai saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 12. pantu. Šo rēķinu uzskaitījuma beigās ir jānorāda samaksātā nodokļa kopsumma.

Atsevišķi ir jāsagrupē vēl nesamaksātie nodokļa rēķini par taksācijas periodā saņemtajām precēm. Šo rēķinu uzskaitījuma beigās ir jānorāda nesamaksātā nodokļa kopsumma.

Ja nodokļa rēķina samaksa ir veikta daļēji, tad šis rēķins ir jāuzrāda katrā sarakstā, attiecīgi norādot samaksāto nodokļa daļu un vēl nesamaksāto nodokli."

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!