• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar Starptautiskās migrācijas organizācijas ģenerāldirektoru - pret Privatizācijas aģentūras padomes locekļu rīcību - par "Viedas" direktora un Saeimas deputāta izteikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2001., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - intervijā Latvijas Radio otrdien, 24. jūlijā

Vēl šajā numurā

25.07.2001., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar Starptautiskās migrācijas organizācijas ģenerāldirektoru

20.jūlijā pie Ministru prezidenta Andra Bērziņa vizītē ieradās Starptautiskās migrācijas organizācijas (SMO) ģenerāldirektors Brunsons Makinlijs. Tikšanās gaitā SMO amatpersona atzinīgi novērtēja Latvijas līdzšinējo darbību migrācijas jautājumu risināšanā, kā arī Latvijas sasniegumus pēdējos desmit gados gan ekonomikā, gan politikā, īstenojot demokrātiskas sabiedrības principus.

Apspriežot jautājumu par robežu sakārtotību, B.Makinlijs uzsvēra, ka Latvijai jābūt gatavai brīdim, kad tās robeža kļūs par Eiropas Savienības austrumu robežu. Ministru prezidents informēja SMO ģenerāldirektoru par valdības lēmumu identifikācijas karšu ieviešanā, kā arī par paveikto Šengenas sistēmas ieviešanā, piesaistot ārvalstu investīcijas un tehnisko palīdzību.

SMO ģenerāldirektors ierosināja Baltijas jūras valstu padomes ietvaros apsvērt iespēju turpmāk migrācijas procesu administrēšanā sadarboties visām Baltijas jūras valstīm, īstenojot kopīgu migrācijas mehānismu Baltijas jūras reģionā.

Sarunas gaitā Ministru prezidents arī norādīja, ka Latvijas sadarbība ar Starptautisko migrācijas organizāciju līdz šim bijusi konstruktīva un efektīva.

Valdības preses departaments

 

— pret Privatizācijas aģentūras padomes locekļu rīcību

Ministru prezidents Andris Bērziņš 20. jūlijā uzdevis ekonomikas ministram Aigaram Kalvītim, izmantojot Privatizācijas aģentūras pilnvarnieka tiesības, apturēt Privatizācijas aģentūras padomes 2001. gada 20. jūlija lēmuma par a/s "Latvijas gāze" (LG) 3% akciju pārdošanu par sertifikātiem izpildi un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Sakarā ar to, ka Ekonomikas ministrijas deleģētais Privatizācijas aģentūras padomes loceklis, savienības "Latvijas ceļš" biedrs Juris Lorencs Privatizācijas aģentūras padomes 2001. gada 20. jūlija sēdē atbalstīja priekšlikumu pārdot 3% a/s "Latvijas gāze" akciju par sertifikātiem, tādējādi rīkodamies pretēji Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētāja iesniegtajam padomes lēmuma projektam un ekonomikas ministra nostājai, kā arī pretēji "Latvijas ceļa" nostājai un valsts interesēm, Ministru prezidents un savienības "Latvijas ceļš" priekšsēdētājs A.Bērziņš ir nosūtījis vēstuli A.Kalvītim, lūdzot atcelt J.Lorencu no Privatizācijas aģentūras padomes locekļa amata.

Tikai dienu iepriekš 2% LG akciju tika pārdoti par ļoti augstu cenu, kas valstij deva gandrīz 10 miljonus latu. Tas apliecināja, ka pašlaik ir izdevīga konjunktūra maksimāli lielu līdzekļu iegūšanai, pārdodot "Latvijas gāzes" akcijas par naudu. Valstij pašreizējā situācijā ir nepieciešami līdzekļi veselības aprūpes nodrošināšanai, pensijām un sociālajiem pabalstiem, izglītības reformām, investīcijām tautsaimniecībā, kā arī kompensācijas sertifikātu atmaksai represētajiem par naudu. Potenciālie ienākumi no "Latvijas gāzes" akciju pārdošanas par naudu dotu iespēju sekmīgāk risināt valsts problēmas. Tāpēc A.Bērziņš uzskata, ka šādā situācijā J.Lorenca rīcība ir pretēja valsts interesēm.

A.Bērziņš ir nosūtījis arī vēstules apvienības "Tēvzemei un Brīvībai" un Tautas partijas priekšsēdētājiem un Saeimas frakciju vadītājiem, lūdzot izskatīt jautājumu par šo partiju Saeimas frakciju deleģēto Privatizācijas aģentūras padomes locekļu Judītes Oškalnes un Normunda Lustes atcelšanu no amata.

 

— par "Viedas" direktora un Saeimas deputāta izteikumiem

Ministru prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka apgāda "Vieda" direktora Aivara Gardas un Saeimas deputāta sociāldemokrāta Jāņa Lejas vēstulē paustie izteikumi par pilsoņu kara draudiem vērtējami vai nu kā provokācija, vai arī kā mūsu valstī notiekošo procesu neadekvātas izpratnes rezultāts. Tie ir nepieņemami, rada draudus pilsoniskajai sabiedrībai un diskreditē Latvijas valsti.

Ministru prezidents ir vērsies Satversmes aizsardzības birojā un Drošības policijā ar lūgumu kvalificēt vēstules autoru izteikumus.

Arnis Lapiņš, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!