• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2014. gada 17. janvāra saistošie noteikumi Nr. 2 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.7 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2014., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/op/2014/26.31

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

06.02.2014., Nr. 26

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2

Pieņemts: 17.01.2014.

OP numurs: 2014/26.31

2014/26.31
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Šī publikācija ir precizēta.
Precizējums: OP 2014/30.7

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.2

Rēzeknē 2014.gada 17.janvārī (prot. Nr.21, 6.p.)

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.7 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas
13.punktu, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2panta otrās daļas 4., 5.punktu un piekto daļu

Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.7 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai" (Latvijas Vēstnesis, 2008, Nr.246) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumu 5.6.apakšpunktu aiz vārdu savienojuma "valsts budžeta līdzekļiem" ar vārdiem "izņemot šo noteikumu 10.4.apakšpunktu."

2. Aizstāt noteikumu 5.7.apakšpunktā skaitli "7114,36" ar skaitli "5000".

3. Papildināt noteikumu 10.2.apakšpunktā aiz vārda "uzstādīšanai –" ar vārdu "līdz".

4. Svītrot noteikumu 10.3.apakšpunktu.

5. Papildināt noteikumus ar 10.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.4. projektiem, kas tiks finansēti no KPFI un Eiropas Savienības fondiem, tehniskā projekta dokumentācijas izstrādei – 95%, bet ne vairāk kā 2800 euro pēc augstāk minētā finansējuma saņemšanas vai energoefektivitātes darbu uzsākšanas."

6. Papildināt noteikumu 11.1. un 11.2.apakšpunktos aiz vārda "renovācijai –" ar vārdu "līdz".

7. Izteikt 11.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.3. bērnu rotaļu laukumu ierīkošanai vai esošo laukumu renovācijai – līdz 95% no projekta kopējām atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 7000 euro"

8. Izteikt noteikumu 13.punktu šādā redakcijā:

"13. Pašvaldības izveidotā komisija publiski izsludina pieteikšanos šajos noteikumos minēto pasākumu līdzfinansēšanai. Līdzfinansējuma saņemšanai pretendents iesniedz Rēzeknes pilsētas domei pieteikumu ar pielikumiem (pielikums Nr.1)."

9. Aizstāt noteikumu 15.punktā vārdu "latos" ar vārdu "euro".

10. Izteikt noteikumu 17.punktu šādā redakcijā:

"17. Komisija sagatavo lēmuma projektu par līdzfinansējuma piešķiršanu izskatīšanai Rēzeknes pilsētas domes sēdē"

11. Aizstāt noteikumu 1.pielikumā 12.punktā skaitli "7114,36" ar skaitli "5000".

12. Papildināt noteikumu 1.pielikumu ar 15.punktu šādā redakcijā:

"15. Dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokola kopija par piedalīšanos energoefektivitātes pasākumos saskaņā ar šo noteikumu 10.4.apakšpunktu."

13. Aizstāt noteikumu 2.pielikumā tekstā apzīmējumus "LVL" ar apzīmējumu "EUR".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs



 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.2 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.7 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai""

Pašreizējās situācijas raksturojums

Norādāmā informācija

1. Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 14.marta saistošie noteikumi Nr.7 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai" apstiprināti ar Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 14.martā lēmumu (prot. Nr.5, 18.p., lēm. Nr.122).
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Viena no pašvaldības autonomajām funkcijām saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas otro punktu ir gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu.

Saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 27.2panta piekto daļu, kārtību, kādā tiek sniegts dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai, kā arī energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamā mājā nepieciešamais līdzfinansējums un palīdzības apmēru nosaka pašvaldība savos saistošajos noteikumos.

Saistošo noteikumu grozījumu mērķis ir labiekārtot daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistītos zemesgabalus, lai uzlabotu iedzīvotāju apkārtējo dzīves vidi, bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas, nodrošināt vides pieejamību, kā arī atbalstīt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumus.

3. Īss projekta satura izklāsts

Ar mērķi atbalstīt un sekmēt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanu, jaunu bērnu rotaļu laukumu izveidošanu un jau esošo renovāciju un daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumus, tika veikti grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 14.marta noteikumos Nr.7 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai" procentuāli palielinot pašvaldības līdzfinansējuma apjomu bērnu laukumu ierīkošanai vai esošo laukumu renovācijai – līdz 95%, ar nosacījumu, ka līdzfinansējuma summa nepārsniedz 7000 euro. Kā arī paredzot, ka Pašvaldības līdzfinansējums projektiem, kas tiks finansēti no KPFI un Eiropas Savienības fondiem, tehniskā projekta dokumentācijas izstrādei tiek piešķirts 95% apmērā, bet ne vairāk kā 2800 euro pēc augstāk minētā finansējuma saņemšanas vai energoefektivitātes darbu uzsākšanas. Ar grozījumiem tika precizēta līdzfinansējuma izsludināšanas un piešķiršanas kārtība un precizēti valūtas apzīmējumi.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Līdzfinansējums tiek piešķirts apstiprinātā pašvaldības budžeta ietvaros.
5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Nav.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!