• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tai dzīves laikā zem saules visi cilvēki vien esam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2001., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26373

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.261

Grozījums Ministru prezidenta 2001.gada 13.jūlija rīkojumā Nr.259 "Par darba grupu noteikumu projekta izstrādāšanai par kārtību, kādā valsts

Vēl šajā numurā

20.07.2001., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tai dzīves laikā zem saules visi cilvēki vien esam

Ministru prezidents un pensionāru priekšstāvis — meklējot saprašanos sociālajos jautājumos

A15.JPG (78981 BYTES)
Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Vakar, 19. jūlijā, premjerministrs Andris Bērziņš tikās ar Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētāju Jāni Porieti. Jautāts par tikšanās rezultātiem, prof. J. Porietis teica:

— Savu tikšanos ar premjeru mēs sākām ar to, ka tika nolasīts fragments no valdības rīcības stratēģijas: "Sociālā saskaņa ir drīzāk ekonomiskās izaugsmes priekšnoteikums nekā sekas. Tāpēc nav attaisnojama sociālo problēmu risināšanas atlikšana uz vēlāku laiku." Ja tas ir ierakstīts stratēģijā, tad tas jau ir rīcības princips, par kuru, kā es teicu premjerministram, ir maksimāli daudz jādomā. 30. jūlijā notiks Latvijas Pensionāru federācijas domes ārkārtas sēde, uz kuru apsolīja ierasties arī Ministru prezidents.

Tikšanās laikā mēs apspriedām jautājumus par pensiju indeksāciju. Tai ir jābūt daudz lielākai nekā līdz šim, jo liela daļa pensionāru grimst nabadzībā. Ir sadārdzinājušies medikamenti, palielinājušies daudzu maksājumu tarifi, un pašreizējā pensiju indeksācija šo starpību nesedz. Runājām arī par priekšlaicīgas pensionēšanās iespējām. Tas ir ļoti būtiski, jo zināmā vecuma posmā lielai daļai darba ņēmēju tiek uzteikts darbs, un, ja viņi nevarēs priekšlaikus pensionēties, tad pensiju šie cilvēki vēl nesaņems, bet darba algu vairs nesaņems. Pārrunājām arī iespējas ļaut gan priekšlaikus pensionēties, gan strādājošiem pensionāriem saņemt pilnas pensijas. Taču premjerministrs teica, ka ekonomisku apsvērumu dēļ tuvākajā laikā tas noteikti nenotiks.

Atbildot uz jautājumu, vai tikšanās laikā panākti arī kādi konkrēti problēmu risinājumi, J. Porietis teica, ka vienīgais, kas tika sasniegts, ir tas, ka premjerministrs piekritis, ka Pensionāru federācija izveidos darba grupu, kas būtu Ministru prezidenta konsultanti sociālo jautājumu risināšanā, kā arī norādītu uz sāpīgākajām problēmām. J. Porietis atzina, ka tas ir būtisks panākums.

Rūta Kesnere, "LV" informācijas redaktore

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!