• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas sarunām autopārvadājumu jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2001., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26358

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārskats par tautas attīstību

Vēl šajā numurā

20.07.2001., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas sarunām autopārvadājumu jautājumos

18.un 19.jūlijā Rīgā tikās Krievijas Transporta ministrijas un Latvijas Satiksmes ministrijas delegācijas, lai lemtu par starptautiskajiem autopārvadājumiem

Lai novērstu starptautisko kravu transporta pārvadājumu pārtraukšanu uz Krieviju, jo Latvija pirmajā pusgadā ir izlietojusi visas piešķirtās 10 000 universālās atļaujas (9 935), delegācijas vienojās, ka Latvijai papildus tiks piešķirtas 3000 atļaujas kravu pārvadājumiem, tai skaitā 1500 universālās un 1500 divpusējās atļaujas.

Latvijas puse, ņemot vērā pagājušajā gadā izmantotās 17000 atļaujas un to, ka kravu pārvadājumu apjoms ir pieaudzis, ierosināja apmainīties vēl ar 10 000 atļaujām , lai nodrošinātu kravu pārvadājumus līdz gada beigām. Savukārt Krievijas pārvadātāji pirmajā pusgadā ir izmantojuši 7000 Latvijas atļauju un piešķirtais atļauju skaits esot pietiekams.

Šā gada pirmajā ceturksnī kravu pārvadājumi no Krievijas ir samazinājušies par 24%, un lielākā daļa no Latvijas piešķirtajām atļaujām, ko izmanto Krievijas pārvadātāji, ir izmantotas tranzītpārvadājumiem uz Rietumeiropu. Tāpēc Krievijas pārstāvji, aizstāvot savu pārvadātāju intereses, vēlas ieviest paritātes principu atļauju sadalē. Tas nozīmē, ka Latvijai nepieciešamo atļauju skaits jādala ar divi un pusi Krievijai paredzētās kravas vedīs Latvijas pārvadātāji, otru pusi — Krievijas.

Ja nenotiks nekādas izmaiņas par papildu atļauju piešķiršanu, kravu pārvadājumi uz Krieviju tiks ierobežoti.

Krievijas delegācija arī neatbalsta Latvijas priekšlikumu par īpašu atļauju iedibināšanu kravu izvešanai no Latvijas ostām, bet vēlas ievērojami ierobežot pārvadājumu skaitu uz/no trešajām valstīm. Tāpēc ir nepieciešams definēt pārvadājumu veidus: kādas ir divpusējās kravas un kādas — kravas no trešajām valstīm uz Krieviju.

Ir priekšlikums Krievijai domātos konteinerus, kas ienāk Latvijas ostās, definēt kā divpusējos pārvadājumus, bet tos, kas ienāk Latvijas ostās, piemēram, puspiekabes, arī autovilcieni, — kā pārvadājumus no trešajām valstīm. Tas nozīmē, ka Latvijas pārvadātāji nevarēs izvest puspiekabes, jo nebūs attiecīgās atļaujas.

Ir noslēgta principiāla vienošanās šā gada 15. un 16. oktobrī tikties Maskavā un atgriezties pie visiem jautājumiem pēc deviņu mēnešu darba rezultātiem, definēt atļauju veidus un pārrunāt atļauju apjomu piešķiršanu 2002.gadam.

Satiksmes ministrijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!