• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 18. decembra rīkojums Nr. 650 "Grozījumi informācijas sistēmas darbības koncepcijas aprakstā "Pasu sistēmas un Vienotās migrācijas informācijas sistēmas attīstība elektronisko identifikācijas karšu un elektronisko uzturēšanās atļauju (karšu) izsniegšanai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.12.2013., Nr. 251 https://www.vestnesis.lv/op/2013/251.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.651

Par Akvakultūras daudzgadu stratēģiskajām pamatnostādnēm 2014.–2020.gadam

Vēl šajā numurā

27.12.2013., Nr. 251

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 650

Pieņemts: 18.12.2013.

OP numurs: 2013/251.13

2013/251.13
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 26 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr.650

Rīgā 2013.gada 18.decembrī (prot. Nr.66 40.§)

Grozījumi informācijas sistēmas darbības koncepcijas aprakstā "Pasu sistēmas un Vienotās migrācijas informācijas sistēmas attīstība elektronisko identifikācijas karšu un elektronisko uzturēšanās atļauju (karšu) izsniegšanai"

1. Izdarīt informācijas sistēmas darbības koncepcijas aprakstā "Pasu sistēmas un Vienotās migrācijas informācijas sistēmas attīstība elektronisko identifikācijas karšu un elektronisko uzturēšanās atļauju (karšu) izsniegšanai" (apstiprināts ar Ministru kabineta 2011.gada 27.jūlija rīkojumu Nr.347 "Par informācijas sistēmas darbības koncepcijas aprakstu "Pasu sistēmas un Vienotās migrācijas informācijas sistēmas attīstība elektronisko identifikācijas karšu un elektronisko uzturēšanās atļauju (karšu) izsniegšanai"") šādus grozījumus:

1.1. papildināt 4.1.apakšpunktu "Veicamo izmaiņu pamatojums" aiz vārdiem "būtiski šādām kritiskām valsts informācijas sistēmām" ar šādu tekstu:

"Projekta ietvaros jāizstrādā elektroniskā pakalpojuma (turpmāk – e-pakalpojums) prototips, kas paredzētu iespēju klientiem iepriekš (attālināti) pieteikties personu apliecinoša dokumenta saņemšanai izvēlētajā PMLP teritoriālajā nodaļā (prioritārā kārtībā), nodrošinātu iespēju samaksāt valsts nodevu, kā arī izdrukāt apstiprinājuma veidlapu par pieteikto un apmaksāto pakalpojumu. E-pakalpojuma prototipa realizācijai PADIS jāpapildina ar iespēju izveidot un pārvaldīt jaunu pieteikuma tipu – priekšpieteikumu, ar iespēju to sasaistīt ar pamatpieteikumu. Nākotnē, lai pilnveidotu klientu plūsmas pārvaldību, elektroniskā pakalpojuma prototips tiks papildināts ar iespēju klientam (izmantojot portālu www.latvija.lv) rezervēt konkrētu pakalpojuma saņemšanas laiku, bet pakalpojuma administratoram PADIS pārvaldīt katrā struktūrvienībā apkalpojamo klientu skaitu, pieejamos apmeklējuma laikus un prognozējamo viena klienta apkalpošanas ilgumu (šis papildinājums netiks īstenots Projekta ietvaros).

Lai nodrošinātu iespēju pārvaldīt jau izsniegtu eID karšu kontakta mikroshēmā iekļauto programmatūru un datus, kas nepieciešami, piemēram, attālinātam sertifikātu atjaunošanas jeb jaunizdošanas pakalpojumam, kā arī papildu sīklietotnes uzstādīšanai un inicializēšanai, Projekta ietvaros PADIS jānodrošina funkcionalitāte papildu datu par eID kartes kontakta mikroshēmas saturu un statusu saglabāšanai un pārvaldībai, kā arī tīmekļa pakalpe(-es) minēto datu saņemšanai un nodošanai saistītajām risinājuma komponentēm. Nākotnē, lai nodrošinātu eID kartes kontakta mikroshēmas pēcpersonalizācijas pārvaldības pakalpojumu pilnvērtīgu darbību, risinājums tiks papildināts ar komponentēm pēcpēcpersonalizācijas skriptu uzstādīšanai un izpildei, klientu pieprasījumu autentificēšanai, ziņojumu apstrādei un maršrutēšanai, kā arī jaunu klienta puses starpprogrammatūras versiju pakalpojumu pieprasīšanai un saņemšanai (šis papildinājums netiks īstenots Projekta ietvaros).";

1.2. papildināt 5.1.apakšpunktu "Plānotie procesi" ar šādu tekstu:

"Ja persona izvēlas pirms PMLP teritoriālās nodaļas apmeklējuma pieteikt pakalpojuma saņemšanu un samaksāt valsts nodevu, tā autentificējas, izmantojot kādu no portālā www.latvija.lv pieejamajiem autentifikācijas risinājumiem, izvēlas noformējamā dokumenta veidu (eID karte, pase vai abi dokumenti) un vēlamo pakalpojumu saņemšanas laiku un vietu. Maksājamā valsts nodeva tiek aprēķināta automātiski, ņemot vērā izvēlēto pakalpojumu un iespējamos atvieglojumus. Pēc valsts nodevas samaksas, izmantojot vienoto maksājumu moduli, klients var izdrukāt informāciju par pieteikto pakalpojumu un samaksāto valsts nodevu. Minētā procesa rezultātā PADIS tiek automātiski sagatavots priekšpieteikums, ko iespējams sasaistīt ar pamatpieteikumu, kad persona ierodas saņemt pakalpojumu klātienē. Elektroniskā pakalpojuma prototipam pieļaujama ierobežota funkcionalitāte un veiktspēja, ko plānots uzlabot pēc Projekta īstenošanas, sistēmas uzturēšanas fāzē, izvietojot pakalpojumu uz jaunās portāla www.latvija.lv platformas.";

1.3. papildināt 5.3.apakšpunktu "Plānotā sistēma" ar šādu tekstu:

"PADIS iespējams saglabāt papildu datus par eID kartes kontakta mikroshēmas saturu un statusu, kā arī veikt šo datu pārvaldību, tajā skaitā automātiski ģenerējot papildinājuma pieteikumu pēc atbilstošas komandas saņemšanas. PADIS nodrošina tīmekļa pakalpi(-es) iepriekš minēto datu saņemšanai un nodošanai saistītajām risinājuma komponentēm."

2. Iekšlietu ministrijai nedēļas laikā iesniegt precizēto koncepcijas aprakstu (ierobežotas pieejamības informācija) Valsts kancelejā.

 Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!