• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 11. decembra rīkojums Nr. 619 "Par studiju kredīta dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2013., Nr. 244 https://www.vestnesis.lv/op/2013/244.34

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.620

Par studējošo kredīta dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem

Vēl šajā numurā

13.12.2013., Nr. 244

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 619

Pieņemts: 11.12.2013.

OP numurs: 2013/244.34

2013/244.34
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 11 Pēdējās nedēļas laikā 31 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr.619

Rīgā 2013.gada 11.decembrī (prot. Nr.66 78.§)

Par studiju kredīta dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem

Saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumu Nr.219 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts no valsts budžeta līdzekļiem" 34. un 36.punktu un Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumu Nr.220 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu" 57. un 59.punktu apstiprināt šādu speciālistu – valsts un pašvaldību institūcijās nodarbināto, ārstniecības iestādēs, kuras sniedz veselības aprūpes pakalpojumus, kas tiek apmaksāti no valsts budžeta, nodarbināto, nevalstiskā sektora institūcijās, kuras pilda valsts vai pašvaldību pasūtījumu sociālo pakalpojumu nodrošināšanā, nodarbināto, kā arī privātās pirmsskolas izglītības iestādēs nodarbināto – profesiju sarakstu, kā arī noteikt speciālistu skaitu attiecīgajā profesiju grupā, kuriem 2013.gadā uzsāk studiju kredīta dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem:

1.  984 izglītības jomas speciālistiem – skolotājiem, speciālajiem pedagogiem, logopēdiem, sociālajiem pedagogiem, izglītības psihologiem (vispirms studiju kredītu dzēst speciālistiem, kuri to saņēmuši izglītības ieguvei, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir nepieciešama amata pienākumu veikšanai).

2.  24 valsts dibināto augstākās izglītības iestāžu un valsts vai publiskas personas dibināto zinātnisko institūtu speciālistiem – lektoriem, asistentiem, pasniedzējiem, metodiķiem, inženieriem, laborantiem, laboratoriju vadītājiem, pētniekiem, tehniķiem.

3.  298 sociālā darba speciālistiem – sociālajiem darbiniekiem, sociālajiem aprūpētājiem, sociālajiem rehabilitētājiem, sociālās palīdzības organizatoriem.

4.  25 kultūras jomas speciālistiem – aktieriem, bibliotekāriem, muzeju vecākajiem speciālistiem.

5.  73 veselības aprūpes speciālistiem šādā prioritārā secībā: specialitāšu ārstiem, fizioterapeitiem, medicīnas māsām, ārsta palīgiem, vecmātēm, radiologa asistentiem, farmaceitiem, zobārstiem, sabiedrības veselības speciālistiem (vispirms kredītu dzēst speciālistiem, kuru darbavietas atrodas reģionos ārpus Rīgas).

6.  133 politikas pārvaldības vecākajiem speciālistiem (referentiem, ekspertiem, inspektoriem, muitas speciālistiem, probācijas darba speciālistiem, vides pārvaldības speciālistiem), vadītājiem, juriskonsultiem, nodarbinātības aģentiem, nodarbinātības organizatoriem.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!