• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2001. gada 10. jūlija noteikumi Nr. 309 "Kārtība, kādā no valsts budžeta sedzami izdevumi profesionālās izglītības un profesionālās kvalifikācijas ieguvei izglītojamiem ar speciālām vajadzībām un notiesātajiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2001., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26168

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.310

Kārtība, kādā personas šķērso Latvijas Republikas valsts robežu

Vēl šajā numurā

13.07.2001., Nr. 108

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 309

Pieņemts: 10.07.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumi Nr.309

Rīgā 2001.gada 10.jūlijā (prot. Nr.32, 5.§)

Kārtība, kādā no valsts budžeta sedzami izdevumi profesionālās izglītības un profesionālās kvalifikācijas ieguvei izglītojamiem ar speciālām vajadzībām un notiesātajiem

Izdoti saskaņā ar Profesionālās izglītības likuma 31.panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā no valsts budžeta sedzami izdevumi profesionālās izglītības un profesionālās kvalifikācijas ieguvei izglītojamiem ar speciālām vajadzībām, ja viņi atrodas speciālās izglītības iestādē, sociālās vai pedagoģiskās korekcijas izglītības iestādē (turpmāk — izglītības iestāde), un notiesātajiem, ja viņi atrodas brīvības atņemšanas vietā.

2. Izglītojamiem ar speciālām vajadzībām, ja viņi mācās valsts dibinātā akreditētā izglītības iestādē, izdevumus profesionālās izglītības un profesionālās kvalifikācijas ieguvei saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto profesionālās izglītības programmu īstenošanas izmaksu minimumu uz vienu izglītojamo (turpmāk — finansēšanas normatīvs) sedz ministrija, kuras pārziņā atrodas attiecīgā izglītības iestāde, no valsts budžetā šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem.

3. Izglītojamiem ar speciālām vajadzībām, ja viņi mācās pašvaldības dibinātā akreditētā izglītības iestādē:

3.1. izdevumus profesionālās izglītības un profesionālās kvalifikācijas ieguvei sedz pašvaldības, izņemot izdevumus pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām;

3.2. izdevumus pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām saskaņā ar finansēšanas normatīvu sedz no valsts budžeta mērķdotācijas pašvaldībām.

4. Pašvaldības, kuras pretendē uz šo noteikumu 3.2.apakšpunktā minēto mērķdotāciju, līdz kārtējā gada 1.martam iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā priekšlikumus par nākamajā budžeta gadā nepieciešamo speciālistu skaitu.

5. Izglītības un zinātnes ministrija mēneša laikā pēc kārtējā gada budžeta pieņemšanas saskaņo ar attiecīgo pašvaldību to speciālistu skaitu, kuru sagatavošanai tiek piešķirta valsts budžeta mērķdotācija.

6. Notiesātajiem, kuri atrodas brīvības atņemšanas vietā, izdevumus profesionālās izglītības un profesionālās kvalifikācijas ieguvei sedz Izglītības un zinātnes ministrija un Tieslietu ministrija šādā kārtībā:

6.1. Izglītības un zinātnes ministrija, noslēdzot līgumu ar Tieslietu ministriju vai tās pilnvarotu institūciju par noteikta skaita speciālistu sagatavošanu un ņemot par pamatu finansēšanas normatīvu, valsts budžetā profesionālajai izglītībai paredzēto līdzekļu ietvaros sedz izdevumus pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām;

6.2. Tieslietu ministrija valsts budžetā paredzēto līdzekļu ietvaros sedz citus ar profesionālās izglītības programmas īstenošanu saistītos izdevumus.

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Izglītības un zinātnes

ministrs K.Greiškalns

 

Noteikumi stājas spēkā ar 2001.gada 14.jūliju.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!