• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pilnvarotajiem nosūtītājiem un pilnvarotajiem saņēmējiem T1B procedūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.2001., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26145

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvalde

Liepājas ostas maksu tarifi un maksas pakalpojumu maskimālie robežlīmeņi Nr.55

Vēl šajā numurā

11.07.2001., Nr. 107

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 537

Pieņemts: 04.07.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests

Rīkojums Nr.537 Rīgā 2001.gada 4. jūlijā

Par pilnvarotajiem nosūtītājiem un pilnvarotajiem saņēmējiem T1B procedūrā

1. Pamatojoties uz Līguma par Baltijas kopējo tranzīta procedūru II pielikuma desmitās daļas otro nodaļu, apstiprinu kārtību, kādā piešķir pilnvarotā nosūtītāja un pilnvarotā saņēmēja statusu T1B procedūrā.

2. Ar šo rīkojumu apstiprinātā kārtība stājas spēkā pēc tās publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Valsts ieņēmumu dienesta

ģenerāldirektora v.i. A.Krastiņš

Kārtība, kādā piešķir pilnvarotā nosūtītāja

un pilnvarotā saņēmēja statusu T1 B procedūrā

I. Vispārīgie nosacījumi

1. Pilnvarotais nosūtītājs - Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk - VID) atzīta persona, kurai ir tiesības vienkāršot muitas formalitātes un uzsākt T1B procedūru atļaujā norādītajās telpās, neuzrādot preces, muitas deklarāciju un attiecīgos dokumentus nosūtītājā muitas iestādē. Pilnvarotais nosūtītājs ir T1B procedūras principāls.

2. Pilnvarotais saņēmējs - VID atzīta persona, kurai ir tiesības vienkāršot muitas formalitātes un saņemt preces, kurām piemērota T1B procedūra atļaujā norādītajās telpās vai teritorijā, neuzrādot preces, muitas deklarāciju un attiecīgos dokumentus saņēmējā muitas iestādē.

II. Pilnvarotā nosūtītāja

un pilnvarotā saņēmēja statusa piešķiršana

3. Pilnvarotajam nosūtītājam un pilnvarotajam saņēmējam aizliegts vienkāršot muitas formalitātes, uzsākot T1B procedūru vai saņemot preces, kurām piemērota T1B procedūra, 1.pielikumā minētajām precēm, stratēģiskās nozīmes precēm, narkotiskajām, psihotropajām vielām un prekursoriem.

4. Lai vienkāršotu muitas formalitātes, uzsākot T1B procedūru, VID var atļaut personai darboties kā pilnvarotajam nosūtītājam, ja persona izpilda šādus nosacījumus:

4.1. pēdējo sešu mēnešu laikā regulāri, ne retāk kā četras reizes mēnesī, piemērojusi tranzīta procedūru un minētajā laika posmā piemērojusi ne mazāk kā desmit T1B procedūras;

4.2. izmanto vispārējo garantiju iespējamā muitas parāda segšanai;

4.3. pastāvīgi un saskaņā ar normatīvo aktu prasībām reģistrē preces preču uzskaites reģistrā un nodrošina muitas iestādei netraucētu pieeju preču uzskaites reģistram, kā arī dokumentiem, kuru uzrādīšana nepieciešama, lai precēm piemērotu attiecīgu muitas procedūru;

4.4. saņēmusi VID atļauju iesniegt muitas deklarācijas elektroniskā veidā saskaņā ar VID 2000.gada 8.februāra rīkojumā Nr.97 "Par atļaujām deklarēt preces elektroniski" noteikto kārtību.

5. Lai vienkāršotu muitas formalitātes, saņemot preces, kurām piemērota T1B procedūra, VID var atļaut personai darboties kā pilnvarotajam saņēmējam, ja persona izpilda šādus nosacījumus:

5.1. pēdējo sešu mēnešu laikā regulāri, ne retāk kā četras reizes mēnesī, saņēmusi preces, kurām bija piemērota T1B un/vai tranzīta procedūra;

5.2. pastāvīgi un saskaņā ar normatīvo aktu prasībām reģistrē preces preču uzskaites reģistrā un nodrošina muitas iestādei netraucētu pieeju preču uzskaites reģistram, kā arī pieeju visiem dokumentiem, kuru uzrādīšana nepieciešama, lai precēm piemērotu attiecīgu muitas procedūru;

5.3. gada laikā nav atkārtoti sodīta par administratīviem pārkāpumiem muitas jomā saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.10-201.17 pantu.

6. Lai saņemtu pilnvarotā saņēmēja un (vai) pilnvarotā nosūtītāja statusu, persona iesniedz iesniegumu tajā VID reģionālās iestādes muitā vai VID Rīgas muitā, kuras teritorijā atrodas telpas, no kurām tiks uzsākta T1B procedūra vai kurā tiks saņemtas preces, ja tām piemērota T1B procedūra. Ja VID reģionālā iestāde nav izveidota, iesniegumu iesniedz VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļā.

7. Iesniegums satur šādu informāciju:

7.1. juridiskās personas nosaukums;

7.2. juridiskā adrese;

7.3. nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs;

7.4. preču uzglabāšanai vai saņemšanai, vai nosūtīšanai piemērotas telpas vai teritorijas (ne vairāk kā divas) (adrese, telefons, elektroniskais pasts, faksa numurs, kontaktpersona), kurā tiks uzsākta T1B procedūra vai kurā tiks saņemtas preces, ja tām piemērota T1B procedūra;

7.5. vēlamā saņēmēja vai nosūtītāja muitas iestāde (atļauts neuzrādīt);

7.6. VID izdotās atļaujas numurs preču deklarēšanai elektroniskā veidā un izsniegšanas datums.

8. VID reģionālās iestādes muita, VID Rīgas muita vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļa, saņemot iesniegumu, pārbauda uzņēmuma atbilstību šīs kārtības 4. un 5.punktā minētajiem nosacījumiem, nosūtot pieprasījumus uz VID Finansu policijas pārvaldi, Kontrabandas apkarošanas centru un VID Galvenās muitas pārvaldes Muitas noteikumu pārkāpumu novēršanas daļu.

9. VID reģionālās iestādes muita, VID Rīgas muita vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļa iesniegumu izskata divu nedēļu laikā, bet, ja nepieciešama papildu informācija, - divu nedēļu laikā pēc papildu informācijas saņemšanas.

10. VID reģionālās iestādes muitai, VID Rīgas muitai, kā arī VID Galvenajai muitas pārvaldei ir tiesības nepiešķirt uzņēmumam pilnvarotā nosūtītāja vai pilnvarotā saņēmēja statusu. Lēmumu par iesnieguma noraidīšanu noformē rakstiski, norādot noraidīšanas iemeslus, un triju darba dienu laikā pēc tā pieņemšanas nosūta iesnieguma iesniedzējam.

11. Lēmumu par pilnvarotā nosūtītāja un (vai) pilnvarotā saņēmēja statusa piešķiršanu noformē rakstiski un triju darba dienu laikā pēc tā pieņemšanas nosūta iesnieguma iesniedzējam.

12. Saņemot lēmumu par pilnvarotā nosūtītāja statusa piešķiršanu, pilnvarotais nosūtītājs izgatavo zīmogu un nodrošinājuma paraugus. Pilnvarotais nosūtītājs iesniedz VID reģionālās iestādes muitā, VID Rīgas muitā vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļā pilnvarotā nosūtītāja zīmoga un pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājuma paraugu un aprakstu, kā arī personu sarakstu (vārds, uzvārds, personas kods, parakstu paraugi), kuras ir tiesīgas parakstīt muitas deklarācijas.

13. VID reģionālās iestādes muita, VID Rīgas muita vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļa, saņemot pilnvarotā nosūtītāja zīmoga un pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājuma paraugus un aprakstu, sagatavo attiecīgās VID iestādes rīkojumu, ar kuru apstiprina minētos paraugus.

14. VID reģionālās iestādes muita, VID Rīgas muita vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļa izsniedz atļauju pilnvarotajam nosūtītājam, kurā:

14.1. noteiktas telpas vai teritorijas, no kurām ir tiesības uzsākt T1B procedūru;

14.2. noteikta informācijas un dokumentu apmaiņas kārtība ar nosūtītāju muitas iestādi;

14.3. noteikta nosūtītāja muitas iestāde;

14.4. noteikta pilnvarotā nosūtītāja zīmoga un nodrošinājumu izmantošanas kārtība;

14.5. noteikts pilnvarotā nosūtītāja zīmoga nospieduma paraugs un nodrošinājumu apraksts;

14.6. noteikts laika periods, kurā preces jāuzrāda un attiecīgā muitas deklarācija jāiesniedz pēc T1B procedūras uzsākšanas saņēmējā muitas iestādē.

15. VID reģionālās iestādes muita, VID Rīgas muita vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļa izsniedz atļauju pilnvarotajam saņēmējam, kurā:

15.1. noteiktas telpas vai teritorijas, kurās ir tiesības saņemt preces, kurām piemērota T1 B procedūra;

15.2. noteikta informācijas un dokumentu apmaiņas kārtība ar saņēmēju muitas iestādi;

15.3. noteikta saņēmēja muitas iestāde.

16. Atļauja stājas spēkā tās izsniegšanas dienā, ja spēkā ir vispārējā garantija un tā tiek izsniegta bez termiņa ierobežojuma.

III. Kontroles darbības

17. VID reģionālās iestādes muita, VID Rīgas muita vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļa pārbauda pilnvarotā nosūtītāja vai pilnvarotā saņēmēja atbilstību atļaujas nosacījumiem ne retāk kā vienu reizi gadā.

18. VID reģionālās iestādes muita, VID Rīgas muita vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļa anulē pilnvarotā nosūtītāja statusu, līdzko konstatē, ka attiecīgā persona pārkāpusi šīs kārtības 4.punktā, izņemot 4.1.apakšpunktu, minētos nosacījumus.

19. VID reģionālās iestādes muita, VID Rīgas muita, kā arī VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļa var anulēt pilnvarotā nosūtītāja statusu, ja konstatē, ka attiecīgā persona pārkāpusi izsniegtajā atļaujā minētos nosacījumus.

20. VID reģionālās iestādes muita, VID Rīgas muita vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļa aptur pilnvarotā nosūtītāja atļaujas darbību, ja vispārējā garantija zaudējusi spēku vai tās apmērs nav pietiekams, līdz brīdim, kad tiek iesniegta jauna vispārējā garantija.

21. VID reģionālās iestādes muita, VID Rīgas muita vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļa anulē pilnvarotā saņēmēja statusu, līdzko konstatē, ka attiecīgā persona pārkāpusi šīs kārtības 5.punktā, izņemot 5.1.apakšpunktu, minētos nosacījumus.

22. VID reģionālās iestādes muita, VID Rīgas muita, kā arī VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļa var anulēt pilnvarotā saņēmēja statusu, ja konstatē, ka attiecīgā persona pārkāpusi izsniegtajā atļaujā minētos nosacījumus.

23. Par izsniegtajām, apturētajām un anulētajām atļaujām un par pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājumu, zīmogu veidiem un paraugiem VID reģionālās iestādes muita, VID Rīgas muita vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļa informē rakstiski VID Galvenās muitas pārvaldes Tranzīta kontroles daļu.

24. Gadījumā, ja nosūtītājas vai saņēmējas muitas iestādes muitas amatpersonām ir jāierodas pilnvarotā nosūtītāja vai pilnvarotā saņēmēja telpās vai teritorijā ārpus muitas iestādes darba laika, tad muitas amatpersonu pakalpojumi jāapmaksā saskaņā ar Ministru kabineta 1999.gada 20.aprīļa noteikumiem Nr.146 "Noteikumi par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu".

25. Atļauju pilnvarotā saņēmēja un pilnvarotā nosūtītāja darbībai T1B procedūrā, kā arī atļauju vienkāršotai pilnvarotā nosūtītāja darbībai T1B procedūrā ir tiesīga izmantot tikai persona, kurai tā izsniegta. Atļaujas saņēmējs nav tiesīgs nodot to citai personai.

IV. T1B procedūras piemērošanas kārtība

26. Pilnvarotais nosūtītājs aizpildītu T1B deklarāciju, izmantojot elektroniskos datu apstrādes un pārraides līdzekļus (turpmāk - elektroniski), nosūta nosūtītājai muitas iestādei, tiklīdz preces iekrautas automašīnā un uzlikti pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājumi (2.pielikums).

27. Pilnvarotais nosūtītājs, saņemot elektronisko paziņojumu no nosūtītājas muitas iestādes par T1B procedūras piemērošanu, noformē deklarāciju, izdrukā VAD 1., 4. un 5.formulāru.

28. Pēc elektroniskā paziņojuma saņemšanas pilnvarotais nosūtītājs nosūtītājas muitas iestādes noteiktajā laikā var uzsākt preču pārvadājumu.

29. T1B 1.formulāru nogādā uzraudzības muitas iestādē ne vēlāk kā nākamās darba dienas laikā, bet 4. un 5.formulārs pavada preces.

30. Nosūtītāja muitas iestāde izlases kārtībā salīdzina pilnvarotā nosūtītāja iesniegto T1B deklarāciju ar datu bāzē esošo deklarāciju.

31. Pilnvarotais saņēmējs pēc preču saņemšanas atļaujā norādītajās telpās vai teritorijā muitas deklarācijas 4.formulāru nosūta saņēmējai muitas iestādei, izmantojot faksa aparātu (numuru norāda atļaujā) (4. pielikums).

32. Atļaujā noteiktajā laikā pēc paziņojuma saņemšanas pa faksu vai elektroniskā paziņojuma no saņēmējas muitas iestādes pilnvarotais saņēmējs var noņemt nodrošinājumus un uzsākt preču izkraušanu. Laiku nosaka, vadoties no attāluma starp saņēmēju muitas iestādi un norādītajām telpām vai teritoriju. Tas nevar būt īsāks par 30 minūtēm un ilgāks par divām stundām.

33. Pilnvarotais saņēmējs pēc preču izkraušanas izdara atzīmes T1B deklarācijas I ailes kreisajā pusē.

34. Pilnvarotais saņēmējs par neatbilstībām nekavējoties ziņo saņēmējai muitas iestādei tās noteiktajā kārtībā.

35. T1B deklarācijas 4. un 5.formulāru nogādā saņēmējā muitas iestādē ne vēlāk kā nākamās darba dienas laikā.

36. Saņēmējā muitas iestādē pilnvarotā saņēmēja iesniegtās T1B deklarācijas ievada datu bāzē.

37. Pilnvarotā nosūtītāja telefona zvanus, nosūtītos faksus un elektroniskajā pastā saņemtās vēstules saņēmēja muitas iestāde var reģistrēt, ja uzskata par nepieciešamu.

V. Vienkāršotā T1B procedūras piemērošanas kārtība pilnvarotajam nosūtītājam

38. VID reģionālās iestādes muita, VID Rīgas muita vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļa, izvērtējot pilnvarotā nosūtītāja darbību gada laikā, ja netiek atklāti pilnvarotā nosūtītāja procedūras piemērošanas pārkāpumi, var piešķirt pilnvarotajam nosūtītājam atļauju piemērot T1B procedūru vienkāršotā veidā (3.pielikums).

39. Pilnvarotais nosūtītājs aizpildītu muitas deklarāciju (izņemot deklarācijas D aili) nosūta elektroniski nosūtītājai muitas iestādei, pirms preces sāk kraut automašīnā.

40. Pilnvarotais nosūtītājs, saņemot elektronisko paziņojumu no nosūtītājas muitas iestādes par T1B procedūras piemērošanu, noformē muitas deklarāciju un to izdrukā uz VAD 1., 4. un 5.formulāra.

41. Atļaujā noteiktajā laikā pēc elektroniskā paziņojuma saņemšanas pilnvarotais nosūtītājs drīkst uzsākt preču iekraušanu. Laiku nosaka, vadoties no attāluma starp nosūtītāju muitas iestādi un norādītajām telpām vai teritoriju. Tas nevar būt īsāks par 30 minūtēm un ilgāks par divām stundām.

42. Beidzoties atļaujā norādītajam laikam, pilnvarotais nosūtītājs:

42.1. iekrauj preces transportlīdzeklī;

42.2. uzliek pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājumus;

42.3. aizpilda deklarācijas D aili;

42.4. uzsāk preču pārvietošanu.

43. Pēc T1 B noformēšanas tā 1.formulāru nogādā nosūtītājā muitas iestādē ne vēlāk kā nākamās darba dienas laikā, bet 4., 5.formulārs pavada preces.

44. Nosūtītāja muitas iestāde izlases kārtībā salīdzina pilnvarotā nosūtītāja iesniegto T1B deklarāciju ar datu bāzē esošo deklarāciju.

 

VI. Nodrošinājumi

45. Pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājums ir līdzeklis preču identificēšanai, tā izmantošana nepieļauj nekontrolētu piekļūšanu precēm.

46. Pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājumus neizmanto smagsvara, lielgabarīta, vienveidīgām beramām kravām un dzīviem dzīvniekiem. Tāda veida kravām kā identifikācijas veidu izmanto preču aprakstu, ja tas ir pietiekami detalizēts, lai preču daudzumu un veidu varētu viegli pārbaudīt.

47. Nodrošinājumiem, ko pilnvarotie nosūtītāji izmanto T1B procedūrai, jāatbilst šādām prasībām:

47.1. stipri un izturīgi;

47.2. viegli pārbaudāmi un identificējami;

47.3. nevar noņemt vai atvērt nesalaužot;

47.4. bojāšanas gadījumā tas būtu redzams uzreiz;

47.5. nav iespējams izmantot vairāk par vienu reizi, izņemot daudzkārtējās izmantošanas nodrošinājumus (piem., elektroniskos). Daudzkārt izmantojamajiem nodrošinājumiem jābūt iespējai identificēt katru lietošanas reizi;

47.6. grūti atdarināmi vai viltojami;

47.7. veids un lielums var atšķirties atkarībā no izmantotās uzlikšanas sistēmas, bet izmēram jābūt tādam, lai identifikācijas zīmes būtu viegli salasāmas;

47.8. izmantojamais materiāls ir pietiekami stiprs, lai nepieļautu nejaušu salaušanu vai nepamanāmus bojājumus;

47.9. numurēti.

VII. Pilnvarotā nosūtītāja zīmogs

1PIEM COPY.GIF (12295 BYTES)

48. Taisnstūra formas metāla zīmogs ar 55 mm un 25 mm malām.

Piemērs.

 

49. Pilnvarotā nosūtītāja zīmogā ietverts:

49.1. ģerbonis vai jebkuras citas zīmes vai burti, kas raksturo valsti;

49.2. nosūtītāja iestāde (nosaukums un kods);

49.3. T1B dokumenta numurs (saskaņā ar VID 2000.gada 3.aprīļa rīkojumu Nr.236 "Par VAD burtu aiļu aizpildīšanu");

49.4. T1B deklarācijas reģistrācijas datums; T1B numuru un datumu, ko norāda īpašā zīmoga nospieduma 3. un 4.ailē, var ierakstīt jebkurā citā atbilstošā veidā pēc tam, kad dokuments ir apzīmogots;

49.5. pilnvarotais nosūtītājs (nosaukums);

49.6. izsniegtās atļaujas numurs.

Piemērs.

2PIEM COPY.GIF (21815 BYTES)

50. Pilnvarotā nosūtītāja zīmoga speciālie "uzlikšanas" veidi:

50.1. uzdrukāts ar datora palīdzību:

- ja T1B deklarācijas aizpilda, izmantojot datorsistēmu, nosūtītāja muitas iestāde var apstiprināt īpaša, ar datora palīdzību drukāta zīmoga izmantošanu, ko lieto pilnvarotie nosūtītāji, lai apstiprinātu T1B deklarācijas.

Pilnvarotie nosūtītāji, kas izmanto ar datoru izstrādātus kravas sarakstus, apstiprina šos sarakstus, izmantojot pilnvarotā nosūtītāja zīmogu, kas uzdrukāts ar datora palīdzību;

50.2. tipogrāfiski iespiests zīmoga nospiedums uz T1B deklarācijas.

Nosūtītāja zīmogu var jau iepriekš tipogrāfiski iespiest uz T1B deklarācijām, nenorādot nosūtītāju muitas iestādi, T1B deklarācijas numuru un datumu. Šajā gadījumā attiecīgajā ailē nosūtītāju muitas iestādi, T1B numuru un datumu norāda dokumenta aizpildīšanas laikā.

 

1.pielikums

Preces Preces apraksts

kods

2203 iesala alus
2204 dabiskie vīnogu vīni, ieskaitot spirtotus; vīnogu misa
2205 vermuts un pārējie vīnogu vīni ar augu vai aromātisko vielu piedevu
2206 pārējie raudzētie dzērieni (piem., ābolu sidrs (cider), bumbieru vīns (perry), medus dzēriens (mead); raudzēto dzērienu maisījumi un raudzēto dzērienu un bezalkoholisko dzērienu maisījumi
2207 nedenaturēts etilspirts ar spirta tilpumkoncentrāciju 80% vai vairāk; etilspirts un pārējie jebkura stipruma spirti (denaturēti)
2208 nedenaturēts etilspirts ar spirta tilpumkoncentrāciju mazāk nekā 80%; stiprie alkoholiskie dzērieni, liķieri un pārējie alkoholiskie dzērieni
2402 cigāri, cigāri ar nogrieztiem galiem, cigarillas un cigaretes no tabakas vai tabakas aizstājējiem
2403 pārējā rūpnieciski apstrādātā tabaka un rūpnieciskie tabakas aizstājēji; homogenizēta vai atjaunota tabaka; tabakas ekstrakti un esences
2710 naftas eļļas un no bitumenminerāliem iegūtas eļļas, izņemot neapstrādātas; citur neminētie produkti, kas satur 70% vai vairāk naftas eļļu vai no bitumenmateriāliem iegūto eļļu, šīs eļļas ir produktu pamatsastāvdaļas
 

2.pielikums

Atļauja pilnvarotā nosūtītāja darbībai T1B procedūrā

200-.gada Nr.
Uzņēmuma nosaukums
Juridiskā adrese
Kontaktpersona (vārds, uzvārds, personas kods)
Nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs
I. Vispārīgie nosacījumi
1. Telpas vai teritorija, no kurām tiks uzsākta T1B procedūra ....................................................................
2. Nosūtītāja muitas iestāde ................................................................................ nosaukums,

kods

3. T1B procedūru aizliegts piemērot ar VID 2001.gada 4.jūlija rīkojumu Nr. 537 apstiprinātās "Kārtība, kādā piešķir pilnvarotā nosūtītāja un pilnvarotā saņēmēja statusu T1 B procedūrā" 1.pielikumā minētajām precēm, stratēģiskās nozīmes precēm, narkotiskajām, psihotropajām vielām un prekursoriem.

II. T1B procedūras piemērošanas kārtība

4. Tiklīdz preces iekrautas automašīnā un uzlikti pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājumi, ...................... aizpildītu T1B deklarāciju elektroniski nosūta uz .................................

uzņēmuma nosaukums nosūtītāja muitas iestāde

5. Saņemot elektronisko paziņojumu no ------------------------ par T1B procedūras piemērošanu,

nosūtītāja muitas iestāde

noformē T1B deklarāciju, lietojot pilnvarotā nosūtītāja zīmogu deklarācijas C ailē, izdrukā VAD 1., 4. un 5.formulāru.

6. Vienas stundas laikā pēc elektroniskā paziņojuma saņemšanas .................................,

uzņēmuma nosaukums

................................. noteiktā laikā, var uzsākt preču pārvadājumu.

nosūtītāja muitas iestāde

7. Termiņu preču nogādāšanai saņēmējā muitas iestādē nosaka, ņemot vērā transportlīdzekļu iespējas, maršrutu un pārvadājamo preču veidu, taču tas nedrīkst pārsniegt četras dienas.

8. T1B deklarācijas 1.formulāru nogādā ................................. ne vēlāk kā nākamās darba

nosūtītāja muitas iestāde

dienas laikā, bet 4. un 5.formulārs pavada preces.

III. Pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājumu uzlikšana un nosūtītāja zīmoga lietošana

9. ................................. iesniedz nodrošinājumu un zīmoga paraugus VID reģionālās iestādes

uzņēmuma nosaukums

muitā vai VID Rīgas muitā, vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļā pēc lēmuma par pilnvarotā nosūtītāja statusa piešķiršanu saņemšanas.

10. Pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājumus neizmanto smagsvara, lielgabarīta, vienveidīgām beramām kravām un dzīviem dzīvniekiem. Tāda veida kravām kā identifikācijas veidu izmantot preču aprakstu. Preču aprakstam ir jābūt pietiekami sīkam, lai preču daudzumu un veidu varētu viegli noteikt.

11. Nodrošinājumu uzliek, tiklīdz preces ir iekrautas automašīnā.

Pielikumā: Pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājumu un zīmoga paraugi.

3.pielikums

Atļauja vienkāršotai pilnvarotā nosūtītāja darbībai T1B procedūrā

200-.gada Nr.
Uzņēmuma nosaukums
Juridiskā adrese
Kontaktpersona (vārds, uzvārds, personas kods)
Nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs
I.Vispārīgie nosacījumi
1. Telpas vai teritorija, no kurām tiks uzsākta T1B procedūra .................................
2. Nosūtītāja muitas iestāde ................................................................................
nosaukums, kods

2. T1B procedūru aizliegts piemērot ar VID 2001.gada 4.jūlija rīkojumu Nr. 537 apstiprinātās "Kārtība, kādā piešķir pilnvarotā nosūtītāja un pilnvarotā saņēmēja statusu T1 B procedūrā" 1.pielikumā minētajām precēm, stratēģiskās nozīmes precēm, narkotiskajām, psihotropajām vielām un prekursoriem.

II. T1B procedūras piemērošanas kārtība

3. Pirms uzsākta preču iekraušana automašīna, ................................. nosūta elektroniski uz

uzņēmuma nosaukums
................................. aizpildītu (izņemot D aili) T1B deklarāciju.
nosūtītāja muitas iestāde
4. Saņemot elektronisko paziņojumu no ................................. par T1B procedūras piemērošanu,
nosūtītāja muitas iestāde
................................. pabeidz T1B deklarācijas noformēšanu.
uzņēmuma nosaukums
5. ................................. preču iekraušanu var uzsākt vienas stundas laikā pēc elektroniskā
uzņēmuma nosaukums
paziņojuma saņemšanas.
6. Pēc vienas stundas .................................:
uzņēmuma nosaukums

6.1. pabeidz preču iekraušanu;

6.2. uzliek pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājumu;

6.3. aizpilda T1B deklarācijas D aili;

6.4. uzsāk preču pārvietošanu.

7. T1B procedūras piemērošanas termiņš preču nogādāšanai saņēmējā muitas iestādē vai pilnvarotajam saņēmējam nedrīkst pārsniegt četras dienas.

8. T1B deklarācijas 1.formulāru nogādā uz ................................. ne vēlāk kā nākamās darba

nosūtītāja muitas iestāde

dienas laikā, bet 4. un 5.formulārs pavada preces.

III. Pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājumu uzlikšana un nosūtītāja zīmoga lietošana

9. ................................. iesniedz nodrošinājumu un zīmoga paraugus VID reģionālās iestādes

uzņēmuma nosaukums

muitā vai VID Rīgas muitā, vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļā pēc lēmuma par pilnvarotā nosūtītāja statusa piešķiršanu saņemšanas.

10. Pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājumus neizmanto smagsvara, lielgabarīta, vienveidīgām beramām kravām un dzīviem dzīvniekiem. Tāda veida kravām kā identifikācijas veidu izmanto preču aprakstu. Preču aprakstam ir jābūt pietiekami sīkam, lai preču daudzumu un veidu varētu viegli noteikt.

11. Nodrošinājumu uzliek, tiklīdz preces ir iekrautas automašīnā.

Pielikumā: Pilnvarotā nosūtītāja nodrošinājumu un zīmoga paraugi.

4.pielikums

Atļauja pilnvarotā saņēmēja darbībai T1B procedūrā

200-.gada Nr.
Uzņēmuma nosaukums
Juridiskā adrese
Faksa numurs
Kontaktpersona (vārds, uzvārds, personas kods)
Nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs

I. Vispārīgie nosacījumi

1. Telpas vai teritorija, no kurām tiks uzsākta T1B procedūra ............................................

2. Saņēmēja muitas iestāde ................................................................................

3. Aizliegts saņemt 1.pielikumā minētās preces, stratēģiskās nozīmes preces, narkotiskās, psihotropās vielas un prekursorus, kurām piemērota T1B procedūra.

II. T1B Procedūras piemērošanas kārtība

4. Tiklīdz saņemta krava ................................., izmantojot faksa aparātu vai elektroniski, VID

uzņēmuma nosaukums

reģionālās iestādes muitas vai VID Rīgas muitas, vai VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļas noteiktajā kārtībā, nosūta T1B deklarācijas 4.formulāru uz …………………………………………….. .

saņēmēja muitas iestāde
5. ......................................................., saņemot elektronisko paziņojumu vai paziņojumu pa faksu no
uzņēmuma nosaukums

................................., pēc vienas stundas var noņemt kravas nodrošinājumus un uzsākt preču izkraušanu.

saņēmēja muitas iestāde

6. ................................. pēc preču izkraušanas aizpilda T1 B deklarācijas 4. un 5.formulāra I ailes kreiso pusi.

uzņēmuma nosaukums
7. Gadījumā, ja preču izkraušanas brīdī ................................. atklāj neatbilstību starp pavad-
uzņēmuma nosaukums
dokumentos norādīto preču daudzumu un faktiski izkrauto vai citas neatbilstības, nekavējoties jāinformē
................................. .
saņēmēja muitas iestāde
8. T1B 4. un 5.formulāru jānogādā ................................. ne vēlāk kā nākamās darba dienas laikā.
saņēmēja muitas iestāde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!