• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2013. gada 24. septembra saistošie noteikumi Nr. 40 "Grozījumi Rīgas domes 2007.gada 11.decembra saistošajos noteikumos Nr.98 "Noteikumi par Rīgas pilsētas pašvaldības pabalstu pilngadīgo aizgādnībā esošo personu aizgādņiem"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.2013., Nr. 212 https://www.vestnesis.lv/op/2013/212.28

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.43

Grozījumi Rīgas domes 2007.gada 3.jūlija saistošajos noteikumos Nr.83 "Transporta pakalpojumu samaksas kārtība Rīgas pašvaldībā personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu"

Vēl šajā numurā

30.10.2013., Nr. 212

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 40

Pieņemts: 24.09.2013.

OP numurs: 2013/212.28

2013/212.28
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 8 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.40

Rīgā 2013.gada 24.septembrī (prot. Nr.7, 22.§)

Grozījumi Rīgas domes 2007.gada 11.decembra saistošajos noteikumos Nr.98 "Noteikumi par Rīgas pilsētas pašvaldības pabalstu pilngadīgo aizgādnībā esošo personu aizgādņiem"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 8.punktu, 43.panta trešo daļu

1. Izdarīt Rīgas domes 2007.gada 11.decembra saistošajos noteikumos Nr.98 "Noteikumi par Rīgas pilsētas pašvaldības pabalstu pilngadīgo aizgādnībā esošo personu aizgādņiem" (Latvijas Vēstnesis, 2008, Nr.6; 2010, Nr.6) šādus grozījumus:

1.1. izteikt saistošo noteikumu 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Saistošie noteikumi nosaka Rīgas pilsētas pašvaldības pabalsta aizgādņiem pilngadīgai personai, kurai tiesa ir ierobežojusi rīcībspēju, un pilngadīgai personai, kurai ir nodibināta pagaidu aizgādnība (turpmāk – pabalsts), apmēru, kā arī piešķiršanas un izmaksas kārtību.";

1.2. izteikt saistošo noteikumu 2.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"2. Tiesības saņemt pabalstu ir personai, kuru Rīgas bāriņtiesa ir iecēlusi par aizgādni vai pagaidu aizgādni (turpmāk – aizgādnis) pilngadīgai personai, kurai tiesa ir ierobežojusi rīcībspēju, un pilngadīgai personai, kurai ir nodibināta pagaidu aizgādnība (turpmāk – pilngadīga aizgādnībā esoša persona), ja:";

1.3. aizstāt 4.1.apakšpunktā apzīmējumu un skaitli "Ls 20" ar skaitli un vārdu "28,46 euro";

1.4. aizstāt 4.2.apakšpunktā apzīmējumu un skaitli "Ls 10" ar skaitli un vārdu "14,23 euro";

1.5. svītrot 26.punktu.

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā euro ieviešanas dienā.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2013.gada 24.septembra saistošajiem noteikumiem Nr.40 "Grozījumi Rīgas domes 2007.gada 11.decembra saistošajos noteikumos Nr.98 "Noteikumi par Rīgas pilsētas pašvaldības pabalstu pilngadīgo aizgādnībā esošo personu aizgādņiem""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi sagatavoti saskaņā ar Euro ieviešanas kārtības likuma 6.panta pirmās un otrās daļas 31. un 32.panta prasībām, t.i., līdz euro ieviešanas dienai nepieciešams izdarīt grozījumus spēkā esošajos Rīgas domes 2007.gada 11.decembra saistošajos noteikumos Nr.98 "Noteikumi par Rīgas pilsētas pašvaldības pabalstu pilngadīgo aizgādnībā esošo personu aizgādņiem" (turpmāk – saistošie noteikumi Nr.98) sakarā ar latu konvertāciju uz euro. Pabalsta, kurš paredzēts aizgādnībā esošo personu aizgādņiem, summas, kas tika izteiktas latos, tiek aizstātas ar summām euro, t.i., 4.punktā – Ls 20 aizstāti ar 28,46 euro un Ls 10 aizstāti ar 14,23 euro.

Ņemot vērā grozījumus Civillikumā un citos likumos, ar kuriem tika mainīta terminoloģija attiecībā uz pilngadīgām personām, kurām pašlaik tiesa ierobežo rīcībspēju un nodibina aizgādnību vai pagaidu aizgādnību, sagatavoti arī atbilstoši grozījumi saistošo noteikumu Nr.98 1. un 2.punktā.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Saistošo noteikumu nepieciešamību nosaka Euro ieviešanas kārtības likuma, Civillikuma un citu likumu prasības sakarā ar izmaiņām terminos, kas attiecas uz pilngadīgām personām, kurām tiesa ierobežo rīcībspēju un nodibina aizgādnību.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav ietekmes.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav ietekmes.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Nav ietekmes.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav veiktas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!