• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - atklājot izglītības centru Valmierā - atklājot 7.Valsts prezidenta kausa sacensības vieglatlētikā Valmierā, J.Daliņa stadionā, 2001.gada 6.jūlijā - slēdzot 7. Valsts prezidenta kausa sacensības vieglatlētikā Valmierā, J.Daliņa stadionā, 2001.gada 7.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2001., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26109

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu jūras spēku kopību

Vēl šajā numurā

10.07.2001., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— atklājot izglītības centru Valmierā

Jūsu ekselences, dāmas un kungi!

Es priecājos būt klāt izglītības centra “Vidzeme” atklāšanā, kas dos iespēju ne tikai Valmieras, bet visas apkārtnes un visas Latvijas ļaudīm — gan jauniem, gan ne tik jauniem — gūt izglītību tādās profesionālās mākās, kas viņiem ļaus atrast sev vietu pasaules profesionālās konkurences tirgū, gūt sev iztiku un veidot labklājību ne tikai savai ģimenei, bet arī savai pilsētai un valstij. Profesionālā izglītība ir pamats, no kura izaug darba spējas un spējas pielāgoties apstākļiem, kas mūsdienās ļoti strauji mainās.

Šeit tiks izglītoti ļaudis tādos amatos un profesijās, pēc kuriem šobrīd ir pieprasījums. Bet gribētu atgādināt visiem — jebkura izglītība, kas iegūta, lai cik specializēta tā būtu, sniedz cilvēkam arī vispārējas mākas pašdisciplīnā, mērķtiecībā, gribasspēkā, darba spējās, kas viņam lieti noderēs arī tad, ja viņa profesijai vēlāk vairs nebūtu pieprasījuma. Katrā ziņā es ceru, ka visi, kas šeit sagatavosies, arī mūža garumā mācīsies klāt jaunus paņēmienus, mākas un zināšanas.

Es novēlu sekmes mācībspēkiem, vadībai un nākamajiem šīs iestādes audzēkņiem. Gribētu atzīmēt arī to, ka šeit mēs varam redzēt lielisku piemēru labai sadarbībai starp divām valstīm — Latviju un Vāciju. Lai jums veicas!

Par Valsts prezidentes pārējām un sporta aktivitātēm Valmierā 6.–7.jūlijā — vēl 2.lpp.

1.JPG (44254 BYTES)
6.jūlijā Vācijas vēstnieks Reinharts Krauss un Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, atklājot Vidzemes profesionālās izglītības centru “Vidzeme”

Foto: Juris Krūmiņš

6.JPG (32189 BYTES)
6.jūlijā pēc koncerta “Muzikālās strūklakas” Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs, tiekoties ar flautisti Ditu Krenbergu un dziedātāju Ingu Pētersonu

— atklājot 7.Valsts prezidenta kausa sacensības vieglatlētikā Valmierā, J.Daliņa stadionā, 2001.gada 6.jūlijā

Sportisti, pašvaldības vadītāji, sporta līdzjutēji, valmierieši, jaunieši, bērni!

Es sveicu jūs visus šajā skaistajā sporta svētku dienā un novēlu, lai šeit manītais sacensību prieks, spars un gars iedvesmo ikkatru skatītāju, līdzjutēju arī pašam padomāt par savu augumu — kā viņš to kopj un saudzē, un varbūt sākt darīt mazliet ko vairāk, lai to vingrinātu.

Sportisti, protams, ir īpaši cilvēki mūsu vidū. Sportistam ir nepieciešamas tādas dāvanas, kādas ne katram daba ir devusi. Bet nepietiek tikai ar šīm dabas dotajām dāvanām — tās ir jāizkopj, jāpilnveido. Lai sasniegtu rekordus, čempionātu līmeni — tas ir ļoti ilgs, garš, grūts, bieži arī vientuļš darbs. Šajā sportistu izaugsmes darbā palīdz gan infrastruktūras — tāda vide kā šis stadions, par kuru gādā Valmieras pilsēta un rajons, gan fizkultūras skolotāji, vecāki, kas atbalsta savu bērnu centienus, bet vissvarīgākie, protams, ir treneri, un tāpēc es patiesi novēlu, lai Latvijā mums augtu ne tikvien jauni sportisti, bet arī jauna treneru paaudze.

Jums, mīļie sportisti, kas esat šeit pulcējušies, es novēlu turpināt jūsu sportisko izaugsmi, gūt prieku un gandarījumu par katrām sacensībām, kurās esat piedalījušies, vienalga, kāds arī būtu rezultāts, jo arī piedalīšanās ir sasniegums pats par sevi, tā ir bauda un gandarījums. Es novēlu tiem, kam tiešām ir dabas dotības, izturību, drosmi un spēku turpināt, censties, trenēties, un varbūt dienās no jūsu vidus izaugs tie, kas nesīs pasaulē Latvijas vārdu un varēs lepni stāvēt zem Latvijas karoga dažādās starptautiskās sacensībās. Lai Dievs jums palīdz!

3.JPG (51530 BYTES) 4.JPG (54584 BYTES)
1.attēlā: Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, pasniedzot kausu soļotājai Jolantai Dukurei. 2.attēlā:
(no labās) Valsts prezidente, Valmieras rajona priekšsēdētājs Vitauts Staņa un Valsts prezidenta kausa sacensību komandu pārstāvji ar saņemtajām balvām Foto: Māris Svilāns

— slēdzot 7. Valsts prezidenta kausa sacensības vieglatlētikā Valmierā, J.Daliņa stadionā, 2001.gada 7.jūlijā

Augsti godātie rīkotāji, spēļu dalībnieki un līdzjutēji!

Es novēlu vislabākās sekmes visiem sportistiem, kas piedalījās šajās sacensībās, veiksmi visa nākamā gada garumā! Lai jums vienmēr jauni un labi rezultāti, lai jums neaptrūkst sporta gara un prieka! Tiem, kas sasnieguši vislabākos rezultātus, novēlu sekmes gaidāmajās vieglatlētikas čempionāta spēlēs Edmontonā, Albertā. Lai Latvijai tur labi sokas! Un paldies pacietīgajiem līdzjutējiem — jūsu atbalsts arī ir svarīgs, lai šīs spēles turpinātos. Es no savas puses uzskatu, ka vieglatlētika pieder pie mūsu valsts diženām tradīcijām, mums ir jādara viss, lai mēs to atbalstītu. Es kā prezidente esmu gatava to darīt un nākamajā gadā atkal būšu jūsu vidū. Uz redzēšanos!

Foto: Juris Krūmiņš

2.JPG (48998 BYTES)
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, tiekoties ar daiļdārznieci Zentu Skrastiņu

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!