• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 20. septembra rīkojums Nr. 419 "Par Pasākumu plānu administratīvā sloga samazināšanai un administratīvo procedūru vienkāršošanai veselības aprūpes pakalpojumu jomā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2013., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/op/2013/185.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences padomes lēmums Nr.41

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Vēl šajā numurā

23.09.2013., Nr. 185

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 419

Pieņemts: 20.09.2013.

OP numurs: 2013/185.7

2013/185.7
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr.419

Rīgā 2013.gada 20.septembrī (prot. Nr.49 104.§)

Par Pasākumu plānu administratīvā sloga samazināšanai un administratīvo procedūru vienkāršošanai veselības aprūpes pakalpojumu jomā

1. Apstiprināt Pasākumu plānu administratīvā sloga samazināšanai un administratīvo procedūru vienkāršošanai veselības aprūpes pakalpojumu jomā (turpmāk – plāns).

2. Noteikt Veselības ministriju par atbildīgo institūciju plāna īstenošanā.

3. Veselības ministrijai un citām atbildīgajām institūcijām nodrošināt plānā paredzēto pasākumu izpildi noteiktajos termiņos atbilstoši tām piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

 4. Valsts kancelejai nodrošināt plānā iekļauto uzdevumu izpildes kontroli.

5. Veselības ministrijai sagatavot un veselības ministram līdz 2014.gada 1.novembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par plāna īstenošanu.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Veselības ministra vietā –
zemkopības ministre Laimdota Straujuma

 

 

(Ministru kabineta
2013.gada 20.septembra
rīkojums Nr.419)

Pasākumu plāna administratīvā sloga samazināšanai un administratīvo procedūru vienkāršošanai veselības aprūpes pakalpojumu jomā
kopsavilkums

Pasākumu plāns administratīvā sloga samazināšanai un administratīvo procedūru vienkāršošanai veselības aprūpes pakalpojumu jomā (turpmāk – plāns) izstrādāts ar Eiropas Savienības Eiropas Sociālā fonda un Latvijas valsts finansiālu atbalstu 2007.–2013.gada Eiropas Savienības fondu plānošanas perioda darbības programmas "Cilvēkresursi un nodarbinātība" aktivitātes "Administratīvo šķēršļu samazināšana un publisko pakalpojumu kvalitātes uzlabošana" projekta Nr.1DP/1.5.1.2.0/08/IPIA/SIF/001 "Administratīvā sloga samazināšana un administratīvo procedūru vienkāršošana" ietvaros saskaņā ar atklāta konkursa (iepirkuma identifikācijas Nr. MK VK 2011/11 ESF) rezultātiem, nodibinājuma "Baltic Institute of Social Sciences" veikto pētījumu "Administratīvo prasību analīze un kontrolējošo institūciju darbības novērtējums veselības aprūpes pakalpojumu jomā" (turpmāk – pētījums) un Ministru kabineta 2011.gada 7.februāra rīkojuma Nr.44 "Par funkciju auditu plānu 2011.gadam" 1.2.apakšpunktu.

Pētījuma mērķis bija identificēt administratīvās prasības, ko ietver regulējums attiecībā uz veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju darbības uzsākšanu un turpmākas darbības nodrošināšanas procesu, lai rastu iespējas regulējuma vienkāršošanai un administratīvo izmaksu samazināšanai, tai skaitā kontrolējošo institūciju darbības uzlabošana veselības aprūpes pakalpojumu jomā.

Pētījumā tika identificētas no regulējuma izrietošās prasības, kas jāievēro, lai veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējs varētu uzsākt un turpināt savu darbību, tai skaitā izvērtētas administratīvās barjeras, kas kavē veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanu. Tādējādi pētījuma ietvaros normatīvā regulējuma radītais administratīvais slogs tika izvērtēts no mērķa grupu (ārstniecības personu un ārstniecības iestāžu) perspektīvas.

Plāna mērķis ir mazināt administratīvo slogu, lai vienkāršotu regulējumu un samazinātu administratīvās izmaksas veselības aprūpes pakalpojumu jomā, piedāvājot izmaiņas normatīvajos aktos noteiktajās prasībās, kā arī lai uzlabotu kontrolējošo institūciju darbību veselības aprūpes pakalpojumu jomā.

Visi plānā paredzētie pasākumi īstenojami atbilstoši piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Plāns paredz 30 pasākumu īstenošanu – galvenokārt grozījumu izdarīšanu tiesību aktos, informācijas sniegšanas un izpratnes veicināšanu par normatīvo aktu prasībām, e-veselības, e-receptes sistēmas veicināšanu, procedūru savstarpēju saskaņošanu, kā arī uzraugošo un kontrolējošo institūciju darbības uzlabošanu.

Veselības ministra vietā –
zemkopības ministre Laimdota Straujuma

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!