• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finansu ministrijas pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2001., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekšzemes kopproduktu

Vēl šajā numurā

04.07.2001., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finansu ministrijas pārskatu

Finansu ministrija ir sagatavojusi publisko pārskatu par darbību 2000.gadā, kurā informē par ministrijas darbības uzdevumiem, svarīgākajiem 2000.gada pasākumiem un paveiktajiem darbiem. Pārskata ievadā finansu ministrs Gundars Bērziņš norāda:

"Līdztekus integrācijai Eiropas Savienībā viens no galvenajiem Latvijas valdības ekonomiskās politikas mērķiem ir stabilas makroekonomiskās vides nodrošināšana un attīstība. 2000.gadā Finansu ministrija ir konsekventi veidojusi un īstenojusi ekonomikas attīstībai labvēlīgu, starptautiski atzītu fiskālo politiku.

Finansu ministrijai kā valsts maka turētajai nereti ir nācies pieņemt smagus un nepopulārus lēmumus, kas nav raduši pilnīgu izpratni sabiedrībā. Taču esam pārliecināti, ka ministrijas stingrā fiskālā politika veicinās valsts attīstību un dos reālus augļus nākotnē."

Publiskajā pārskatā sabiedrībai tiek sniegta informācija par Finansu ministrijas juridisko statusu, struktūru un funkcijām, galvenajiem uzdevumiem un būtiskākajām izmaiņām ministrijā 2000.gadā. Lielākā vērība pārskatā veltīta ministrijas pērnā gada darba rezultātiem, kā arī nozīmīgākajiem pasākumiem ministrijas padotības iestādēs.

Pārskatā ir iekļauta arī informācija par 2000.gada finansējumu Finansu ministrijai un tā izlietojumu, kā arī par Finansu ministrijas darbiniekiem, to skaitu un kvalifikācijas paaugstināšanu.

Publiskais pārskats informē par Finansu ministrijas paveikto 2000.gadā budžeta un finansu vadībā, fiskālajā politikā, nodokļu un nodevu sistēmas un muitas likumdošanas pilnveidē, valsts un pašvaldību pasūtījumu uzraudzībā, valsts atbalsta kontrolē, dialogā ar Eiropas Savienību finansu jomā, sadarbībā ar starptautiskajām finansu institūcijām, grāmatvedības normatīvās bāzes uzlabošanā, iekšējā audita sistēmas attīstībā.

Pārskatā sniegta informācija par Finansu ministrijas pakļautībā (Valsts kase, Centrālā finansu un kontraktu vienība), pārraudzībā (Valsts ieņēmumu dienests, Valsts proves uzraudzības inspekcija, Apdrošināšanas uzraudzības inspekcija, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija, Vērtspapīru tirgus komisija, Satiksmes birojs, Noguldījumu garantiju fonda pārvalde) un pārziņā (VAS "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra", VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka", VAS "Latvijas loto", bezpeļņas organizācija valsts SIA "Nams") esošo institūciju vai uzņēmējsabiedrību nozīmīgāko veikumu 2000.gadā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!