• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 27. augusta noteikumi Nr. 640 "Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 29.marta noteikumos Nr.213 "Dabas lieguma "Ovīši" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2013., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/op/2013/168.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.641

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 23.novembra noteikumos Nr.962 "Valsts vides dienesta nolikums"

Vēl šajā numurā

29.08.2013., Nr. 168

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 640

Pieņemts: 27.08.2013.

OP numurs: 2013/168.17

2013/168.17
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 18 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.640

Rīgā 2013.gada 27.augustā (prot. Nr.46 75.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 29.marta noteikumos Nr.213 "Dabas lieguma "Ovīši" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par īpaši aizsargājamām
dabas teritorijām" 17.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 29.marta noteikumos Nr.213 "Dabas lieguma "Ovīši" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 52.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.3. laikposmā no 15.marta līdz 1.oktobrim veikt mežsaimniecisko darbību un krūmu ciršanu, izņemot meža nekoksnes vērtību ieguvi, meža ugunsdrošības un ugunsdzēsības pasākumus, meža atjaunošanu ar rokas darbarīkiem un bīstamo koku (koku, kas apdraud cilvēku dzīvību un veselību, tuvumā esošās ēkas vai infrastruktūras objektus) ciršanu un novākšanu;".

2. Izteikt 5.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.5. veikt darbības, kuru rezultātā tiek mainīta meža un lauksaimniecībā izmantojamās zemes lietošanas kategorija, izņemot gadījumus, ja ir saņemta Dabas aizsardzības pārvaldes rakstiska atļauja:

5.5.1. lauksaimniecībā izmantojamās zemes lietošanas kategorijas maiņai neitrālajā zonā pēc sugu un biotopu aizsardzības jomā sertificēta eksperta (eksperts, kurš ir tiesīgs sniegt atzinumu par attiecīgo grupu, sugu un biotopu grupu saskaņā ar sugu un biotopu aizsardzības jomas ekspertu darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem) atzinuma saņemšanas;

5.5.2. īpaši aizsargājamo biotopu un īpaši aizsargājamo sugu dzīvotņu atjaunošanai;

5.5.3. dabiski apmežojušās vai pirms dabas lieguma izveidošanas apmežotas zemes lietošanas kategorijas maiņai uz zemes lietošanas kategoriju "mežs" vai "krūmājs";".

3. Izteikt 5.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.7. pārvietoties pludmalē un kāpās ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, tai skaitā automašīnām, traktortehniku, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem un mopēdiem, izņemot pārvietošanos pa pludmali un laivu pievešanas ceļiem, kas norādīti šo noteikumu 1.pielikumā, lai veiktu ar zveju saistītus darbus, kā arī gadījumus, ja pārvietošanās ir saistīta ar šo teritoriju apsaimniekošanu, uzraudzību, valsts aizsardzības uzdevumu veikšanu vai glābšanas un meklēšanas darbiem;".

4. Izteikt 5.9.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.9. kurināt ugunskurus ārpus speciāli ierīkotām vietām, kuras nodrošina uguns tālāku neizplatīšanos, izņemot ugunskurus pagalmos un ugunskurus ciršanas atlieku sadedzināšanai atbilstoši ugunsdrošību un ugunsdzēsību regulējošajiem normatīvajiem aktiem;".

5. Izteikt 5.11.apakšpunkta ievaddaļu un 5.11.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.11. bez Dabas aizsardzības pārvaldes rakstiskas atļaujas:

5.11.1. organizēt Nacionālo bruņoto spēku, civilās aizsardzības un zemessargu mācības;".

6. Papildināt 5.11.3.apakšpunktu aiz vārda "dabā" ar vārdu "publiskus".

7. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Īpašumos, kuri minēti šo noteikumu 4.pielikumā, atļauta mežsaimnieciskā darbība un koku ciršana, tikai pamatojoties uz ziedaugu, paparžaugu un biotopu aizsardzības jomā sertificēta eksperta (eksperts, kurš ir tiesīgs sniegt atzinumu par attiecīgo sugu grupu, sugu un biotopu grupu saskaņā ar sugu un biotopu aizsardzības jomas ekspertu darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem) atzinumu."

8. Izteikt 9.1.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.1.1. meža ugunsdrošības un ugunsdzēsības pasākumus;".

9. Papildināt noteikumus ar 9.1.3.apakšpunktu:

"9.1.3. meža nekoksnes vērtību ieguvi;".

10. Izteikt 9.2.apakšpunkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"9.2. pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, tai skaitā automašīnām, traktortehniku, motocikliem, tricikliem un kvadricikliem, izņemot:".

11. Izteikt 9.2.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.2.2. ceļu, kas dienvidrietumu–ziemeļaustrumu virzienā šķērso zemes īpašumu ar kadastra numuru 9866 001 0132 (1.pielikums);".

12. Izteikt 9.2.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.2.4. gadījumus, ja pārvietošanās ir saistīta ar šo teritoriju apsaimniekošanu, uzraudzību, zinātnisko pētījumu vai valsts aizsardzības uzdevumu veikšanu vai glābšanas un meklēšanas darbiem;".

13. Izteikt 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Sezonas liegumos aizliegts uzturēties, izņemot gadījumus, ja tas nepieciešams lieguma apsaimniekošanai, uzraudzībai, zinātnisko pētījumu vai valsts aizsardzības uzdevumu veikšanai vai glābšanas un meklēšanas darbiem."

14. Izteikt 21.punktu šādā redakcijā:

"21. Veicot galveno cirti neitrālās zonas mežos, augošu koku biezība mežaudzes pirmajā stāvā nedrīkst būt mazāka par 0,4, neskaitot sausus stāvošus kokus, kā arī nedrīkst veidot mežaudzē atvērumus, kas ir lielāki par 0,1 hektāru."

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!