• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 13. augusta noteikumi Nr. 537 "Noteikumi par prasībām ierakstīto un apdrošināto pasta sūtījumu izsniegšanai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2013., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/op/2013/158.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.538

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 28.aprīļa noteikumos Nr.303 "Radioamatieru radiostaciju būvēšanas, ierīkošanas un lietošanas, kā arī radioamatieru apliecības saņemšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

15.08.2013., Nr. 158

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 537

Pieņemts: 13.08.2013.

OP numurs: 2013/158.10

2013/158.10
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 20 Pēdējās nedēļas laikā 20 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.537

Rīgā 2013.gada 13.augustā (prot. Nr.44 123.§)

Noteikumi par prasībām ierakstīto un apdrošināto pasta sūtījumu izsniegšanai

Izdoti saskaņā ar Pasta likuma 13.1 panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka prasības ierakstīto un apdrošināto pasta sūtījumu (turpmāk – pasta sūtījums) izsniegšanai.

2. Adresāts var pilnvarot citu personu saņemt viņam adresētos pasta sūtījumus.

3. Pasta komersants izsniedz pasta sūtījumu adresātam (vai tā pilnvarotajai personai), ja tiek uzrādīts personu apliecinošs dokuments (un pilnvarotajai personai izsniegtā pilnvara).

4. Pilnvaru var noformēt:

4.1. pasta pakalpojumu sniegšanas vietā;

4.2. pie notāra;

4.3. elektroniska dokumenta veidā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu un elektroniski iesniegt pasta komersantam, ja tas nodrošina elektronisko dokumentu pieņemšanu.

5. Pasta komersants izsniedz pasta sūtījumu piegādes brīdī, ja adresāts (vai tā pilnvarotā persona) ir sastopams adresē, kas norādīta uz pasta sūtījuma.

6. Ja adresāts (vai tā pilnvarotā persona) piegādes brīdī nav sastopams adresē, kas norādīta uz pasta sūtījuma, pasta komersants adresāta pastkastītē ievieto informatīvo paziņojumu, uzaicinot adresātu (vai tā pilnvaroto personu) personīgi ierasties pasta pakalpojumu sniegšanas vietā, lai saņemtu pasta sūtījumu. Informatīvajā paziņojumā norāda:

6.1. datumu un laiku, kad pasta sūtījums tika piegādāts;

6.2. pasta sūtījuma kategoriju;

6.3. pasta sūtījuma saņemšanas vietu;

6.4. tā pasta komersanta darbinieka amatu, parakstu, vārdu un uzvārdu, kurš piegādāja pasta sūtījumu;

6.5. informāciju par pēcapmaksu (tai skaitā maksu par pasta komersanta sniegtajiem pasta pakalpojumiem), ja tāda ir.

7. Informatīvo paziņojumu aizpilda tā, lai visi ieraksti būtu skaidri salasāmi.

8. Pasta komersants informāciju par pasta sūtījuma saņemšanu adresātam var paziņot elektroniskā veidā, ja adresāts ir izteicis šādu vēlmi un saskaņā ar pasta komersanta prasībām ir iesniedzis pasta komersantam nepieciešamo informāciju, lai nodrošinātu iespēju adresātam nosūtīt informatīvo paziņojumu, izmantojot attiecīgus elektronisko sakaru līdzekļus.

9. Ja adresāts (vai tā pilnvarotā persona) pēc pasta komersanta informatīvā paziņojuma ievietošanas adresāta pastkastītē vai nosūtīšanas elektroniskā veidā nav ieradies saņemt pasta sūtījumu pasta pakalpojumu sniegšanas vietā, pasta komersants pasta komersanta noteiktā termiņā atkārtoti ievieto informatīvo paziņojumu adresāta pastkastītē vai nosūta elektroniskā veidā.

10. Pasta sūtījumus, kas adresēti saņemšanai pēc pieprasījuma pasta pakalpojumu sniegšanas vietā, pasta komersants izsniedz adresātam (vai tā pilnvarotajai personai).

11. Ja adresāts (vai tā pilnvarotā persona) pēc otrā informatīvā paziņojuma ievietošanas adresāta pastkastītē pasta komersanta noteiktajā laikā neierodas saņemt pasta sūtījumu, pasta komersants uzskata, ka adresāts (vai tā pilnvarotā persona) ir atteicies saņemt pasta sūtījumu.

12. Pēc adresāta (vai tā pilnvarotās personas) rakstiska pieprasījuma saņemšanas pasta komersants var pagarināt pasta sūtījuma glabāšanas termiņu līdz diviem mēnešiem.

13. Saņemot pasta sūtījumu, adresāts (vai tā pilnvarotā persona) un par pasta sūtījuma piegādi atbildīgais pasta komersanta darbinieks parakstās informatīvā paziņojuma zonā "datums un paraksts". Paziņojumā papildus norāda saņēmēju identificējošo informāciju (arī dokumenta veidu, no kura informācija iegūta).

14. Pasta sūtījumus, kas adresēti personām, jaunākām par 15 gadiem, izsniedz, ja adresāts uzrāda personu apliecinošu dokumentu vai citu dokumentu (piemēram, skolēna apliecību, studenta apliecību), kurā ir dokumenta īpašnieka fotogrāfija un personīgais paraksts (ja tāds ir paredzēts), kā arī norādīts attiecīgā dokumenta izdevējs un derīguma termiņš.

15. Pasta sūtījumus var izsniegt arī nepilngadīgo adresātu likumīgajiem pārstāvjiem, ja viņi uzrāda personu apliecinošu dokumentu un dokumentu, kas apliecina viņu likumīgās attiecības ar nepilngadīgo adresātu (piemēram, adresāta dzimšanas apliecību, adresāta ierakstu vecāku pasē, lēmuma norakstu par attiecīgās personas iecelšanu par adresāta aizbildni).

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!