• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2013. gada 23. maija saistošie noteikumi Nr. 13-12 "Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.13-12 "Par atbalsta pasākumiem vides pielāgošanai personai, kura pārvietojas riteņkrēslā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2013., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/op/2013/128.33

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.15

Kārtība, kādā piešķir Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansējumu kultūras pieminekļu saglabāšanai

Vēl šajā numurā

04.07.2013., Nr. 128

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 13-12

Pieņemts: 23.05.2013.

OP numurs: 2013/128.33

2013/128.33
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.13-12

Jelgavā 2013.gada 23.maijā

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.13-12 "Par atbalsta pasākumiem vides pielāgošanai personai, kura pārvietojas riteņkrēslā"

Apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes
2013.gada 23.maija lēmumu Nr.5/6

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka atbalsta pasākumu kopumu mājokļa iekšējās un ārējās vides pieejamības uzlabošanai personai, kura pārvietojas riteņkrēslā.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. persona – persona ar kustību traucējumiem, kura, pārvietojoties mājokļa iekšējā un ārējā vidē, izmanto tikai riteņkrēslu;

2.2. ģimenes locekļi – personas laulātais, vecāki (aizbildņi), brāļi, māsas un bērni;

2.3. mājokļa pielāgošana – mājokļa rekonstrukcija vai renovācija un aprīkošana ar nepieciešamajiem tehniskajiem palīglīdzekļiem, kā arī pandusa (uzbrauktuves) ierīkošana;

2.4. mājokļa iekšējā vide – personas īpašumā vai lietojumā esošās dzīvojamās telpas;

2.5. mājokļa ārējā vide – personas īpašumā vai lietojumā esošās viendzīvokļa/daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās koplietošanas telpas un īpašumam piegulošā teritorija;

2.6. panduss (uzbrauktuve) – braukšanai riteņkrēslā piemērota stacionāra ceļa, ietves vai grīdas slīpne divu dažādu līmeņu savienošanai. Panduss (uzbrauktuve) tiek ierīkots viendzīvokļa/daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā vai piegulošajā teritorijā līdz kāpņu telpai;

2.7. pacēlājs – stacionāra, pārvietojama, saliekama vai paceļama inženiertehniska ierīce;

2.8. tehniskie palīglīdzekļi – aprīkojums vai tehniskās sistēmas, kas novērš, kompensē, atvieglo vai neitralizē funkcijas pazeminājumu vai invaliditāti, un kas nav iekļauti tehnisko palīglīdzekļu sarakstā par valsts budžeta līdzekļiem, tajā skaitā pacēlājs.

2.9. atbalsta pasākumi – pabalsts mājokļa iekšējās vides pielāgošanai, pabalsts viendzīvokļa mājas ārējās vides pielāgošanai, pabalsts tehniskā palīglīdzekļa tehniskajai apkopei, tehniskā palīglīdzekļa nodošana personas lietošanā, slēdzot patapinājuma līgumu un pandusa (uzbrauktuves) izbūvēšana daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā.

3. Atbalsta pasākumus mājokļa iekšējās un ārējās vides pielāgošanai nodrošina personai:

3.1. ar I grupas invaliditāti;

3.2. līdz 18 (astoņpadsmit) gadu vecumam, kurai ir noteiktas medicīniskās indikācijas bērna invalīda kopšanas nepieciešamībai.

4. Tiesības uz atbalsta pasākumiem mājokļa iekšējās un ārējās vides pielāgošanai ir personai, kura savu pamata dzīvesvietu uz pabalsta/atbalsta pieprasīšanas dienu ir deklarējusi un dzīvo Jelgavas pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā ne mazāk kā pēdējos 12 (divpadsmit) mēnešus, ja:

4.1. mājoklis ir personas vai tās ģimenes locekļa īpašumā;

4.2. personai ir noslēgts dzīvojamās telpas īres līgums, kura termiņš nav īsāks par 10 (desmit) gadiem no pabalsta/atbalsta pieprasīšanas dienas.

5. Atbalsta pasākumus nodrošina, neizvērtējot personas ienākumus un materiālo stāvokli.

6. Pabalstu un/vai atbalstu nodrošina rindas kārtībā.

II. Pabalsts mājokļa iekšējās vides pielāgošanai

7. Pabalsta apmērs mājokļa iekšējās vides pielāgošanai ir līdz Ls 2000 (diviem tūkstošiem latu).

8. Pabalstu mājokļa iekšējās vides pielāgošanai piešķir vienu reizi.

9. Lai saņemtu pabalstu mājokļa iekšējās vides pielāgošanai, persona vai tās likumiskais pārstāvis iesniedz Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" (turpmāk – JSLP):

9.1. iesniegumu par pabalsta piešķiršanu mājokļa iekšējās vides pielāgošanai;

9.2. ģimenes ārsta izrakstu no stacionāra/ambulatorā pacienta medicīniskās kartes (izziņa 027-u), kurā ir norādīta informācija par personas funkcionālos traucējumus izraisījušās pamatdiagnozes un blakusdiagnozes kodu atbilstoši spēkā esošajai Starptautiskās statisko slimību un veselības problēmu klasifikācijai un par personas pārvietošanos riteņkrēslā;

9.3. īpašuma tiesības apliecinoša dokumenta vai īres līguma kopiju (uzrādot oriģinālu);

9.4. mājokļa īpašnieka rakstisku piekrišanu (ja persona nav mājokļa īpašnieks);

10. Pēc noteikumu 9.punktā minēto dokumentu saņemšanas JSLP 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā:

10.1. izvērtē personas atbilstību noteikumu 3. un 4.punktā noteiktajām prasībām;

10.2. pieprasa JSLP ergoterapeitam sniegt atzinumu par nepieciešamajiem pielāgojumiem;

10.3. pieprasa Jelgavas pilsētas domes administrācijas Būvvaldei (turpmāk – Būvvalde) sniegt atzinumu par mājokļa pielāgošanas iespējamību;

10.4. pēc noteikumu 10.2. un 10.3.apakšpunktā minēto atzinumu saņemšanas novērtē personas individuālās vajadzības un nepieciešamību veikt mājokļa iekšējās vides pielāgošanu un pieņem attiecīgu lēmumu.

11. Par pieņemto lēmumu 3 (triju) darba dienu laikā rakstiski paziņo personai.

12. Par pieņemto lēmumu, kas nosaka, ka persona ir atzīta par tiesīgu saņemt pabalstu mājokļa iekšējas vides pielāgošanai, 3 (triju) darba dienu laikā rakstiski paziņo Jelgavas pilsētas domes administrācijas Īpašumu konversijas pārvaldei (turpmāk – ĪKP).

13. Ar lēmuma pieņemšanas dienu personu reģistrē pabalsta saņemšanas rindā.

14. Pēc noteikumu 12.punktā minētā lēmuma saņemšanas ĪKP veic personas mājokļa apsekošanu, tāmes izstrādāšanu saskaņā ar ergoterapeita atzinumu, četrpusēja līguma slēgšanu par nepieciešamo būvdarbu veikšanu starp JSLP, ĪKP, pakalpojuma sniedzēju un personu.

15. Pēc četrpusēja līguma noslēgšanas JSLP 5 (piecu) darba dienu laikā pieņem lēmumu par noteikumu 7.punktā minētā pabalsta piešķiršanu un 3 (triju) darba dienu laikā paziņo personai par pieņemto lēmumu.

16. Mājokļa iekšējās vides pielāgošanas darbu pieņemšanā piedalās, kā arī pieņemšanas-nodošanas aktu paraksta:

16.1. persona vai tās likumiskais pārstāvis;

16.2. pakalpojuma sniedzēja pārstāvis;

16.3. ĪKP pārstāvis;

16.4. Būvvaldes būvinspekcijas būvinspektors;

16.5. JSLP ergoterapeits.

17. ĪKP pēc mājokļa iekšējās vides pielāgošanas darbu pabeigšanas iesniedz JSLP rēķinu par izpildītajiem darbiem un darbu pieņemšanas-nodošanas aktu.

18. JSLP pēc noteikumu 17.punktā minēto dokumentu saņemšanas pārskaita pabalstu pakalpojuma sniedzēja bankas kontā.

III. Pabalsts viendzīvokļa mājas ārējās vides pielāgošanai

19. Pabalsta apmērs viendzīvokļa mājas ārējās vides pielāgošanai – pandusa (uzbrauktuves) izbūvei ir līdz Ls 3000 (trīs tūkstošiem latu).

20. Pabalstu viendzīvokļa mājas ārējās vides pielāgošanai piešķir vienu reizi.

21. Lai saņemtu pabalstu viendzīvokļa mājas ārējās vides pielāgošanai, persona vai tās likumiskais pārstāvis iesniedz JSLP:

21.1. iesniegumu par pabalsta piešķiršanu viendzīvokļa mājas ārējās vides pielāgošanai;

21.2. noteikumu 9.2.–9.4.apakšpunktā minētos dokumentus.

22. Pēc noteikumu 21.punktā minēto dokumentu saņemšanas JSLP 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā:

22.1. izvērtē personas atbilstību noteikumu 3. un 4.punktā noteiktajām prasībām;

22.2. pieprasa JSLP ergoterapeitam sniegt atzinumu par nepieciešamajiem pielāgojumiem;

22.3. pieprasa Būvvaldei sniegt atzinumu par mājokļa pielāgošanas iespējamību;

22.4. pēc noteikumu 22.2. un 22.3.apakšpunktā minēto atzinumu saņemšanas novērtē personas individuālās vajadzības un nepieciešamību veikt mājokļa ārējās vides pielāgošanu un pieņem attiecīgu lēmumu.

23. Par pieņemto lēmumu 3 (triju) darba dienu laikā rakstiski paziņo personai.

24. Par pieņemto lēmumu, kas nosaka, ka persona ir atzīta par tiesīgu saņemt pabalstu viendzīvokļa mājas ārējās vides pielāgošanai, 3 (triju) darba dienu laikā rakstiski paziņo ĪKP.

25. Ar lēmuma pieņemšanas dienu personu reģistrē pabalsta saņemšanas rindā.

26. Pēc noteikumu 24.punktā minētā lēmuma saņemšanas ĪKP veic personas viendzīvokļa mājas apsekošanu, izstrādā tāmi saskaņā ar ergoterapeita atzinumu, slēdz četrpusēju līgumu par nepieciešamo būvdarbu veikšanu starp JSLP, ĪKP, pakalpojuma sniedzēju un personu.

27. Pēc četrpusēja līguma noslēgšanas JSLP 5 (piecu) darba dienu laikā pieņem lēmumu par noteikumu 19.punktā minētā pabalsta piešķiršanu un 3 (triju) darba dienu laikā paziņo personai par pieņemto lēmumu.

28. Viendzīvokļa mājas ārējās vides pielāgošanas darbu pieņemšanā piedalās, kā arī pieņemšanas-nodošanas aktu paraksta noteikumu 16.1.–16.5.apakšpunktā minētās personas.

29. ĪKP pēc mājokļa pielāgošanas darbu pabeigšanas iesniedz JSLP rēķinu par viendzīvokļa mājas ārējās vides pielāgošanas izpildītajiem darbiem un darbu pieņemšanas-nodošanas aktu.

30. JSLP pēc noteikumu 29.punktā minēto dokumentu saņemšanas pārskaita pabalstu pakalpojuma sniedzēja bankas kontā.

31. Panduss (uzbrauktuve) ar pieņemšanas-nodošanas akta parakstīšanas dienu pāriet personas īpašumā.

IV. Pabalsts tehniskā palīglīdzekļa tehniskajai apkopei

32. Pabalsta tehniskā palīglīdzekļa tehniskajai apkopei apmērs ir līdz Ls 300 (trīs simts latiem).

33. Pabalstu tehniskā palīglīdzekļa tehniskajai apkopei piešķir vienu reizi gadā.

34. JSLP piešķir pabalstu tehniskā palīglīdzekļa tehniskajai apkopei saskaņā ar trīspusējo līgumu starp JSLP, personu un pakalpojumu sniedzēju.

35. Lai saņemtu pabalstu tehniskā palīglīdzekļa tehniskajai apkopei, persona vai likumiskais pārstāvis iesniedz JSLP:

35.1. iesniegumu par pabalsta piešķiršanu tehniskā palīglīdzekļa tehniskajai apkopei;

35.2. rēķinu par paveiktajiem darbiem;

35.3. paveikto darbu pieņemšanas-nodošanas aktu.

36. Pēc noteikumu 35.punktā minēto dokumentu saņemšanas JSLP 5 (piecu) darba dienu laikā pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu tehniskā palīglīdzekļa tehniskajai apkopei un paziņo personai par pieņemto lēmumu.

37. JSLP pārskaita pabalstu tehniskā palīglīdzekļa tehniskajai apkopei pakalpojuma sniedzēja bankas kontā.

V. Atbalsts pacēlāja nodošanai personas lietošanā

38. JSLP pacēlāju nodod personas lietošanā saskaņā ar patapinājuma līgumu, un šis atbalsts tiek piešķirts vienu reizi.

39. Lai saņemtu atbalstu pacēlāja nodošanai personas lietošanā, persona vai likumiskais pārstāvis iesniedz JSLP:

39.1. iesniegumu par atbalsta piešķiršanu;

39.2. noteikumu 9.2.–9.4.apakšpunktā minētos dokumentus;

39.3. dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu par piekrišanu veikt mājokļa pielāgošanu (ja persona dzīvo daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā);

39.4. pārvaldnieka saskaņojumu (ja persona dzīvo daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā).

40. Pēc noteikumu 39.punktā minēto dokumentu saņemšanas JSLP 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā:

40.1. izvērtē personas atbilstību noteikumu 3. un 4.punktā noteiktajām prasībām;

40.2. pieprasa JSLP ergoterapeitam sniegt atzinumu par nepieciešamajiem pielāgojumiem;

40.3. pieprasa Būvvaldei sniegt atzinumu par mājokļa pielāgošanas iespējamību;

40.4. pēc noteikumu 40.2. un 40.3.apakšpunktā minēto atzinumu saņemšanas novērtē personas individuālās vajadzības un nepieciešamību veikt mājokļa ārējās vides pielāgošanu un pieņem attiecīgu lēmumu.

41. Par pieņemto lēmumu 3 (triju) darba dienu laikā rakstiski paziņo personai.

42. Par pieņemto lēmumu, par personas atbilstību saņemt atbalstu pacēlāja nodošanai personas lietošanā, 3 (triju) darba dienu laikā rakstiski paziņo pārvaldniekam.

43. Ar lēmuma pieņemšanas dienu personu reģistrē atbalsta saņemšanas rindā.

44. Personas līdzdarbības pienākumi:

44.1. uzturēt un lietot pacēlāju atbilstoši tā funkcijām un ar pienācīgu rūpību;

44.2. 10 (desmit) darba dienu laikā pēc pacēlāja uzstādīšanas noslēgt trīspusēju līgumu par pacēlāja tehnisko apkopi starp JSLP, personu un pakalpojuma sniedzēju;

44.3. vajadzībai izbeidzoties, nodot pacēlāju JSLP.

VI. Atbalsts pandusa (uzbrauktuves) izbūvei daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā

45. Atbalstu pandusa (uzbrauktuves) izbūvei daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā līdz Ls 3000 (trīs tūkstošiem latu) piešķir vienu reizi.

46. Lai saņemtu atbalstu pandusa (uzbrauktuves) izbūvei daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā, persona vai tās likumiskais pārstāvis iesniedz JSLP:

46.1. iesniegumu par atbalsta piešķiršanu;

46.2. noteikumos 9.2.–9.4.apakšpunktā minētos dokumentus;

46.3. dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu par piekrišanu veikt pandusa (uzbrauktuves) izbūvi;

46.4. pārvaldnieka saskaņojumu.

47. Pēc noteikumu 46.punktā minēto dokumentu saņemšanas JSLP 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā:

47.1. izvērtē personas atbilstību noteikumu 3. un 4.punktā noteiktajām prasībām;

47.2. pieprasa JSLP ergoterapeitam sniegt atzinumu par nepieciešamajiem pielāgojumiem;

47.3. pieprasa Būvvaldei sniegt atzinumu par mājokļa pielāgošanas iespējamību;

47.4. pēc noteikumu 47.2. un 47.3.apakšpunktā minēto atzinumu saņemšanas novērtē personas individuālās vajadzības un nepieciešamību veikt mājokļa ārējās vides pielāgošanu un pieņem attiecīgu lēmumu.

48. Par pieņemto lēmumu 3 (triju) darba dienu laikā rakstiski paziņo personai.

49. Par pieņemto lēmumu par personas atbilstību saņemt atbalstu pandusa (uzbrauktuves) izbūvei, 3 (triju) darba dienu laikā rakstiski paziņo pārvaldniekam un ĪKP.

50. Ar lēmuma pieņemšanas dienu personu reģistrē atbalsta saņemšanas rindā.

51. Pēc noteikumu 49.punktā lēmuma saņemšanas ĪKP veic personas mājokļa apsekošanu, izstrādā tāmi saskaņā ar ergoterapeita atzinumu, organizē četrpusēja līguma slēgšanu par nepieciešamo būvdarbu veikšanu.

52. Pēc četrpusēja līguma noslēgšanas JSLP 5 (piecu) darba dienu laikā pieņem lēmumu par atbalsta piešķiršanu pandusa (uzbrauktuves) izbūvei daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā un 3 (triju) darba dienu laikā paziņo personai par pieņemto lēmumu.

53. Mājokļa pielāgošanas darbu pieņemšanā piedalās un pieņemšanas-nodošanas aktu paraksta noteikumu 16.1.–16.5.apakšpunktā minētās personas un pārvaldnieks.

54. Ar mājokļa pielāgošanas darbu pieņemšanas-nodošanas akta parakstīšanas dienu panduss (uzbrauktuve) pāriet daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas īpašumā.

55. ĪKP pēc pandusa (uzbrauktuves) izbūves darbu pabeigšanas iesniedz JSLP rēķinu par izpildītajiem darbiem un darbu pieņemšanas-nodošanas aktu.

56. JSLP pēc noteikumu 55.punktā minēto dokumentu saņemšanas pārskaita samaksu par izpildītajiem darbiem pakalpojuma sniedzēja bankas kontā.

57. Personai ir pienākums uzturēt un lietot mājokļa pielāgojumu atbilstoši tā funkcijām un ar pienācīgu rūpību.

VII. Noslēguma jautājums

58. Noteikumi stājas spēkā ar 2013.gada 1.septembri.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš



 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2013.gada 23.maija saistošo noteikumu Nr.13-12 "Par atbalsta pasākumiem vides pielāgošanai personai, kura pārvietojas riteņkrēslā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi "Par atbalsta pasākumiem vides pielāgošanai personai, kura pārvietojas riteņkrēslā" (turpmāk – noteikumi) ir izstrādāti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu.

Šobrīd personām ar kustību traucējumiem, kuras pārvietojas riteņkrēslā, ir ierobežota pieeja sabiedriskajiem pakalpojumiem, jo nav pielāgota mājokļa iekšējā un ārējā vide. Pašvaldība, organizējot ikgadējo vides monitoringu, kā arī veicot vides pielāgošanu, spēja palīdzēt tikai dažām personām ar invaliditāti, tāpēc nepieciešams nodrošināt personām ar invaliditāti vienotu pieeju mājokļu pielāgošanas jomā.

2. Īss projekta satura izklāsts

Atbilstoši likuma “Par pašvaldībām" 43.panta trešajai daļai pašvaldība ir tiesīga noteikt kritērijus, kuri paredz cita veida materiālās palīdzības vai atbalsta sniegšanu, nodrošinot pašvaldības brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

Saistošie noteikumi nosaka atbalsta pasākumu kopumu mājokļa iekšējās un ārējās vides pieejamības uzlabošanai personai, kura pārvietojas riteņkrēslā.

Atbalsta pasākumu mērķis ir padarīt pieejamu mājokļa vidi personai, kura pārvietojas riteņkrēslā, paaugstināt tās spējas veikt aktivitātes ārpus mājokļa un mazināt atkarību no citu personu palīdzības. Pabalstu un/vai atbalstu piešķir, neizvērtējot ģimenes (personas) ienākumus un materiālo stāvokli, neatkarīgi no īpašuma veida.

Pabalsta apmērs mājokļa iekšējās vides pielāgošanai ir līdz Ls 2000 (diviem tūkstošiem latu). Pabalsta apmērs pandusa (izbrauktuvju) izbūvei viendzīvokļa mājā ir līdz Ls 3000 (trīs tūkstošiem latu).

Ik gadu personai tiks piešķirts pabalsts līdz Ls 300 (trīs simts latiem) tehniskā palīglīdzekļa tehniskajai apkopei saskaņā ar trīspusējo līgumu.

Pacēlājs personai tiks nodots personas lietošanā saskaņā ar patapinājuma līgumu.

Atbalsts pandusa (uzbrauktuves) izbūvei daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā tiks piešķirts saskaņā ar četrpusējo līgumu.

Atbalsta pasākumi vides pielāgošanai tiks nodrošināti no 01.09.2013.

3. Normatīvā akta projekta būtība Jelgavas pilsētas pašvaldības atbalsta pasākumu mājokļa iekšējās un ārējās vides pieejamības uzlabošanai personai, kura pārvietojas riteņkrēslā, organizēšana.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz budžetu Šobrīd JSLP rīcībā ir informācija par vajadzību izbūvēt daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās pandusu (uzbrauktuvi) un iegādāties pacēlāju 26 personām, veikt vienkāršotu renovāciju mājokļa iekšējā vidē 9 personām. Viendzīvokļa mājas ārējās vides pielāgošana nepieciešama vienai personai.

Kopumā mājokļa pielāgošanai personām, kuras pārvietojas riteņkrēslā, nepieciešams Ls 216 000 (36 personas X Ls 6000 vidēji).

Noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai veidot jaunas amata vietas.

5. Normatīvā akta ietekme uz sabiedrību Uzlabosies sociālā situācijā pilsētā, tiks mazināti personu ar invaliditāti sociālās atstumtības riski, kā arī tiks nodrošināta vienlīdzīga piekļuve sabiedriskajiem pakalpojumiem, neatkarīga dzīve personām ar invaliditāti, kuras pārvietojas riteņkrēslā.
6. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošina JSLP.

Mājokļa pielāgošanas darbus organizē Jelgavas pilsētas domes administrācijas Īpašumu konversijas pārvaldes speciālisti.

Persona Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" administratīvo aktu var apstrīdēt Jelgavas pilsētas domē.

7. Informācija par konsultācijām ar sabiedrības pārstāvjiem Noteikumu projekts konceptuāli apspriests Jelgavas pilsētas domes Sociālo lietu konsultatīvās komisijas sēdē.
8. Sabiedrības informēšana par normatīvo aktu Noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā, portālā www.likumi.lv, Jelgavas pilsētas pašvaldības mājaslapā www.jelgava.lv.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!