• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 25. jūnija noteikumi Nr. 338 "Grozījumi Ministru kabineta 2012.gada 29.maija noteikumos Nr.381 "Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei lauksaimniecības produkcijas ražošanai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2013., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/op/2013/122.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.339

Par Ministru kabineta 2009.gada 13.oktobra noteikumu Nr.1160 "Kārtība, kādā individuālie komersanti un citas fiziskās personas, kas veic saimniecisko darbību, kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā" atcelšanu

Vēl šajā numurā

27.06.2013., Nr. 122

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 338

Pieņemts: 25.06.2013.

OP numurs: 2013/122.10

2013/122.10
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 11 Pēdējās nedēļas laikā 19 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.338

Rīgā 2013.gada 25.jūnijā (prot. Nr.36 22.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2012.gada 29.maija noteikumos Nr.381 "Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei lauksaimniecības produkcijas ražošanai"

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma
5.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2012.gada 29.maija noteikumos Nr.381 "Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei lauksaimniecības produkcijas ražošanai" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 89.nr.; 2013, 1.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.1. tas ilgāk nekā gadu ražo Līguma par Eiropas Savienības darbību I pielikumā minētos lauksaimniecības produktus, izņemot īscirtmeta atvasāju sugas, piemēram, apsi (Populus spp.), kārklu (Salix spp.), baltalksni (Alnus incana), klūdziņprosu (Panicum virgatum), miežubrāli (Phalaris arundinacea L.). Prasību neattiecina uz jaunajiem lauksaimniekiem;".

2. Izteikt 3.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.5. tā īpašumā vai apsaimniekošanā esošā zemes platība ir deklarēta un apstiprināta vienotā platību maksājuma saņemšanai atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu lauksaimniecībai tiešā atbalsta shēmas ietvaros un ieņēmumi no lauksaimniecības produktu ražošanas saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienestā iesniegto gada ienākumu deklarāciju vai uzņēmuma gada pārskatu par pēdējo noslēgto gadu ir vismaz 200 latu no hektāra (neskaitot saņemto valsts un Eiropas Savienības atbalstu). Ieņēmumos no lauksaimniecības produktu ražošanas saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu vides un lauku ainavas uzlabošanai iekļauj iepriekšējā gadā saņemtos Eiropas Savienības atbalsta maksājumus pasākumā "Agrovide" un apakšpasākumā "Agrovides maksājumi" (izņemot apakšpasākumu "Lauksaimniecības dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšana"). Šajā apakšpunktā minēto prasību par ieņēmumiem nepiemēro:

3.5.1. jaunajam lauksaimniekam;

3.5.2. aizņēmējam, kas gūst ieņēmumus no lauksaimniecības produkcijas ražošanas, bet tā īpašumā vai nomā nav zemes platību (piemēram, cūkkopības saimniecība);".

3. Papildināt noteikumus ar 3.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.6. ja aizņēmējs salīdzinājumā ar iepriekšējo pieteikšanās periodu ir deklarējis papildu zemes platību un tā ir apstiprināta vienotā platību maksājuma saņemšanai atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu lauksaimniecībai tiešā atbalsta shēmas ietvaros, šo noteikumu 3.5.apakšpunktā minētos ieņēmumus no lauksaimniecības produktu ražošanas aprēķina, neieskaitot papildus pieteikto platību."

4. Papildināt noteikumus ar 4.1.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.1.4. tas līdz aizdevuma izsniegšanai ir reģistrējies Valsts ieņēmumu dienestā kā nodokļu maksātājs vai saimnieciskās darbības veicējs;".

5. Izteikt 4.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.3. aizņēmējs apliecina, ka vismaz 60 procentu kopējo saimniecības ieņēmumu (neto apgrozījuma) tiks gūti no lauksaimniecības produktu ražošanas;".

6. Svītrot 4.4.apakšpunktu.

7. Svītrot 5.punktā vārdus "informāciju par jebkuru atbalstu, kas saņemts atbilstoši Komisijas regulai Nr.1535/2007, ievērojot normatīvos aktus par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību".

8. Papildināt noteikumus ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

"5.1 Ja nepieciešams, aizņēmējs un Lauku atbalsta dienests pēc Hipotēku bankas pieprasījuma iesniedz informāciju par jebkuru atbalstu, ko aizņēmējs saņēmis atbilstoši Komisijas regulai Nr.1535/2007, ievērojot normatīvos aktus par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību."

9. Izteikt 10.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.1. lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei lauksaimniecības produktu ražošanai, izņemot īscirtmeta atvasāju sugas, piemēram, apsi (Populus spp.), kārklu (Salix spp.), baltalksni (Alnus incana), klūdziņprosu (Panicum virgatum), miežubrāli (Phalaris arundinacea L.). Ja tiek iegādātas pļavas un ganības un netiek mainīts to lietošanas veids, piecu gadu laikā pēc zemes iegādes ir nodrošināts minimālais liellopu blīvums – vismaz 0,2 nosacītās liellopu vienības uz hektāru (1.pielikums);".

10. Papildināt 12.3.apakšpunktu aiz skaitļa "3.5." ar vārdu un skaitli "un 4.3.".

11. Izteikt 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Viens aizņēmējs vai savstarpēji saistīti aizņēmēji var saņemt aizdevumu ne vairāk kā 300 000 latu apmērā. Aizdevuma nodrošinājums ir iegādātās zemes platība."

12. Izteikt 23.punktu šādā redakcijā:

"23. Aizdevumu līgumu noslēgšanas termiņš – 2014.gada 30.jūnijs."

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Zemkopības ministres vietā –
labklājības ministre Ilze Viņķele

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!