• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārskata "Etnopolitika Latvijā" prezentācijas pasākumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2001., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25763

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par likumu un laiku

Vēl šajā numurā

28.06.2001., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārskata “Etnopolitika Latvijā” prezentācijas pasākumu

Nākamo otrdien, 3. jūlija priekšpusdienā, Sorosa fonda–Latvija telpās, Alberta ielā 13, Lielajā zālē notiks pārskata “Etnopolitika Latvijā” prezentācija. Pārskata autori esam mēs — Ilga Apine, Leo Dribins, Artūrs Jansons, Elmārs Vēbers, Vladislavs Volkovs, Sigita Zankovska; pārskata galvenais redaktors ir E.Vēbers. Pārskats sagatavots un publicēts ar Sorosa fonda–Latvija finansiālu atbalstu.

Pasākumā esam aicinājuši piedalīties valsts institūciju, nevalstisko organizāciju, sabiedrības informācijas līdzekļu pārstāvjus. Pasākumu vadīs Guntars Catlaks. Pārskatā iekļauti materiāli par 2000. gadā Latvijā notikušajām etnoaktivitātēm. Mēs esam centušies analizēt un vērtēt valsts institūciju, politisko partiju, nevalstisko organizāciju, kā arī sabiedrības informācijas līdzekļu darbību etnopolitikas jomā.

2000. gads etnopolitiskā nozīmē nebija veiksmīgs un šo gadu nevar raksturot kā etniskās integrācijas gadu. Mūsu valstī virmoja lielas etnopolitiskās kaislības, kas padziļināja sabiedrības atsvešinātību. To izraisīja neveiksmes valodas politikā, kas kaut arī radīja etnisko spriedzi valstī vairāku mēnešu garumā, būtiskus priekšnoteikumus, lai stiprinātu Latvijas sabiedrībā latviešu valodas statusu, neradīja. 2000. gada notikumi liecina, ka, no vienas puses, mūsu sabiedrībai ir raksturīga augsta etnopolitiska aktivitāte un plaši sazarota etnopolitiska pašdarbība. No otras, neskatoties uz iepriekšminēto stāvokli, nenotiek diskusijas par vēlamo etnisko attiecību sakārtojuma veidu, par metodēm, ar kuru palīdzību pārvarēt etniska rakstura pretrunas. Pamatojoties uz veikto pētījumu, izdarīti arī citi secinājumi un minēti vairāki ieteikumi, kā uzlabot etniskās attiecības Latvijā.

Tāpēc aicinām uz tālāku aktīvu līdzdalību un diskusiju pārskata “Etnopolitika Latvijā” prezentācijas laikā!

Elmārs Vēbers, Ilga Apine, Sigita Zankovska, Leo Dribins, Artūrs Jansons, Vladislavs Volkovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!