• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 26. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2001., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - vēstulē Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

27.06.2001., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 26. jūnija sēdē

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 28.aprīļa rīkojumā Nr.201 "Par Latvijas Republikas valdības un Indijas Republikas valdības līgumu par starpvaldību komisiju sadarbībai tirdzniecībā, ekonomikā, zinātnē, tehnoloģijā un kultūrā".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Eiropas Padomes līgumu par Eiropas Padomes Informācijas biroja Rīgā (Latvijas Republikā) statusu".

Akceptēts likumprojekts "Par 1974.gada Atēnu konvenciju par pasažieru un to bagāžas jūras pārvadājumu un tās 1976.gada protokolu". Likums ir nepieciešams, lai Latvija varētu pievienoties Starptautiskajai konvencijai un ieviestu pasaulē pieņemto praksi attiecībā uz pasažieru un to bagāžas jūras pārvadājumu un pārvadātāja atbildības ierobežošanas apmēriem.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par Preiļu rajona Rušonu pagasta pārdēvēšanu par Preiļu rajona Rušonas pagastu".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Civillikumā. Tas paredz likvidēt pretrunas pagasta nosaukuma lietošanā.

Sakarā ar pagasta pārdēvēšanu izdarīti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 15.jūnija noteikumos Nr.212 "Noteikumi par dabas liegumiem", grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 6.jūlija noteikumos Nr.244 "Lauku apvidu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi", grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra noteikumos Nr.464 "Noteikumi par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 2001.gadā", grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 24.oktobra noteikumos Nr.374 "Noteikumi par Preiļu rajona Preiļu novada izveidošanu", grozījums Ministru kabineta 1998.gada 21.aprīļa noteikumos Nr.145 "Kārtība, kādā iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi tiek ieskaitīti pašvaldības budžetā" un grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 27.februāra noteikumos Nr.90 "Mežaudzes novērtēšanas kārtība".

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par zemu nodokļu vai beznodokļu valstīm un teritorijām".

Akceptēts likumprojekts "Par 1961.gada 21.aprīļa Eiropas konvenciju par Starptautisko komercšķīrējtiesu". Konvencijas piemērošana nodrošinās tiesisku un vienotu rīcības mehānismu gan attiecībā uz šķīrējtiesu līgumiem, gan šķīrējtiesu pieņemtajiem nolēmumiem, kā arī risinās tiesu jurisdikcijas jautājumus un citus jautājumus arī pirms tiesvedības uzsākšanas, kas ir aktuāli pusēm un šķīrējtiesnešiem, nodrošinot objektīvu rīcības modeli situācijas risinājumam.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par akciju sabiedrības "Izstrādājumu bīstamības novērtēšanas aģentūra" inspicēšanas institūcijas "IBNA inspekcija" pagaidu pilnvarošanu bīstamo iekārtu inspicēšanai".

Akceptēts rīkojums "Par inspicēšanas institūcijas tehnisko ekspertu sabiedrības ar ierobežotu atbildību "TUV Nord Baltik" pagaidu pilnvarošanu bīstamo iekārtu inspicēšanai".

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Dzīvnieku aizsardzības likumā.

Akceptēts rīkojums "Par valsts meža zemes piešķiršanu zinātniskās izpētes vajadzībām".

Akceptēti noteikumi "Sabiedrisko pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika pašvaldību regulējamās nozarēs". Sabiedrisko pakalpojumu tarifu aprēķināšana tiek veikta saskaņā ar šādiem principiem: sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji savās izmaksās iekļauj ekonomiski pamatotus, tehniskajiem standartiem vai normatīviem atbilstošus izdevumus, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam tiek nodrošināta ekonomiski finansiālā dzīvotspēja un attīstības iespējas, un lietotājiem tiek garantēti kvalitatīvi sabiedriskie pakalpojumi ilgtermiņa periodā.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1996.gada 17.decembra noteikumos Nr.457 "Noteikumi par darba samaksas sistēmu Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekiem".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi" un grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 16.februāra noteikumos Nr.48 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem". Grozījumi nosaka speciālo atļauju dzelzceļa pārvadājumu veikšanai.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Zemesgrāmatu likumā. Paredzams, ka grozījumi noteiks, ka Vienotās valsts datorizētās zemesgrāmatas turētāja būs Tieslietu ministrija.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 220 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 37 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par Eiropas konvenciju par spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanu un tās protokoliem". Grozījumi likumā nepieciešami sakarā ar to, ka Ieslodzījuma vietu pārvalde no 2000.gada 1.janvāra atrodas Tieslietu ministrijas pārraudzībā un likumā "Par Eiropas konvenciju par spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanu un tās protokoliem" paredzētās koordinatora funkcijas tiek nodotas Tieslietu ministrijas pārziņā.

Akceptēti noteikumi "Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas darbinieku darba samaksas noteikumi".

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par valsts akciju sabiedrības "Latvijas Krājbanka" privatizācijas gaitu.

Pieņemta zināšanai informācija par tautsaimniecības attīstību un kopbudžeta izpildes gaitu 2001.gada I ceturksnī .

Ministru kabinets pieņēma zināšanai ziņojumu par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas koncepcijas īstenošanas gaitu.

Pieņemts zināšanai bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" valdes ziņojums par paveikto 2000.gadā .

Valdība pieņēma zināšanai pārskatu par Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas darbību un dzīvojamo māju privatizācijas procesa norisi 2001.gada I ceturksnī.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!